Проблемно синьо

Доган контролира българския съд, категорични са от СДС
7 май 2009 19:43,
57
Проблемно синьо
Снимка: БГНЕС

Проблемите с регистрацията за изборите на Синята коалиция се увеличиха с още един. В четвъртък привечер от централата на СДС коментираха, че войната срещу партията поставя под съмнение честността на изборите.

Съдията от градския съд в София Николай Маджаров си е направил отвод и е отказал да гледа делото за регистрирането на Мартин Димитров за председател на СДС.

Делото за регистрацията на Димитров се гледа за втори път в СГС, тъй като преди няколко дни от Върховния касационен съд върнаха делото за ново разглеждане от друг състав.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения, постановявайки отказ за вписване на Мартин Димитров.

След самоотвода на съдията делото ще бъде гледано от друг магистрат от съда.

Реакцията на СДС не закъсня:

Днешният отвод на съдия по делото за регистрация на ръководството на СДС, довел до отлагане на решението, ясно показва, че е налице брутален натиск от страна на Ахмед Доган върху българския съд. Безпрецедентната политическа намеса от страна на управляващите руши демокрацията и гражданското общество. Те обявиха война на демокрацията - това се посочва в изявление на СДС, изпратено до медиите.

Последните действия са на практика опит за служебно елиминиране от участие в изборите на СДС - партията-емблема на демокрацията в България и обединител на дясното пространство. БСП и ДПС ще направят всичко възможно, за да не допуснат участие на СДС в изборите, категорични са сините.

СДС ще сезира Европейската комисия, Европейската народна партия и посланиците на страните-членки на Европейския съюз за атаките срещу партията.

От своя страна Пламен Юруков съобщи пред БТА, че тази сутрин е подал молба за спиране на процеса за регистрация на новото ръководство на СДС в Софийския градски съд.

Той посочи, че има няколко такива молби на хора, на които "по маскараден начин" е било инсценирано изключване от партията.

Юруков твърди, че не е изключен от СДС.

Термин "изключване" няма, има "прекратяване на членство", отбеляза Юруков.

Той смята, че този Национален съвет, който се събира, не е легитимният Национален съвет, който може да изключва, и не е това процедурата, по която това става.

Съвсем скоро сигурно ще има регистрация на СДС в ЦИК за европейските избори и под тази регистрация абсолютно всички - и колегите от ДСБ, и от другите десни партии можем да направим обединение и да се явим заедно на изборите, заяви Пламен Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
Пламен усеща затвора вече, затова е толкова отчаян
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Коалиция между субекти, които се наричаха мутри, тикви, бандити и Гаргамел?! Тея комунисти вече нацяло ви взеха акъла.Искате да спечелите като развявате антикомунизъм.Демоде е вече.Този номер минаваше преди.Дайте други аргументи, нещастни ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
user преди 15 години
Сини некадърници, сигурно и комунистите ги накараха да се скарат 2 месеца преди изборите - проблемите дойдоха само по 1 причина - съюзяването с костов, човека който съсипа десницата отново се опитва да се качи на влака с чужда помощ, защото сам не може. Затова са всички проблеми - просто съюза с костов беше една огромна грешка, затова и 46 % от СДС-арите гласуваха против, защото костов и дсб са бита карта и водят към задънена улица ! А отговорността за това е само на този лигльо мартин димитров, който нито е признат за лидер, нито ще бъде някога признат за такъв - защото не става и *** за зеле от него. *** на костов да си вървят в дсб - това е СДС, имало го е преди дсб и ще го има и след него ! А като костов е толкова велик - защо не се яви сам на избори ? 1,5 % - това е отговора, електората му е от мухлясалите реститутки и членове на корумпирани фондацийки! Хайде честито ! Сезирайте и папата ако искате, некадърници !
13
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Zashto manipdlirate......koi se interesuva ot tezi...................
12
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
Prost si kato DpS-ar i BSPar i ponezhe po chesten put ne mozhete i nikoga ne ste mogli da pobedite se opitvate po aziatski put.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vse po tupo stava u ***.......
10
0
 
0
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 15 години
Казват, змията дори и умираща, пак се опитва да хапе. Е от първите още коментари си личи, че ви боли от бъдещата загуба. така е и да хапете и да ритате вече сте минало драги ми ДС и червени мафиоти. Дори и стихчета взехте да пишете. На тебе лумпене ти четох "произведенията и в още един сайт. Хайде развихри се и тук, след това да не забравиш да си изпиеш хапчетата, видиш ли, може и да припаднеш от злоба. отровата, която плюеш тук, бавно се просмуква в кръвта ти. Късно е, чадо, мандалото хлопна за вас. Отивате в историята и скоро няма да видите власт. С 15% ще сте в опозиция, май по-скоро в "позиция", ако изобщо имате сиво вещество за да разберете, за каква "позиция" става въпрос. хайде със здраве и не се отчайвайте в Русия ви чакат. Ще се намери място и за вас - тундрата е голяма.
9
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Еййййй чак и стихотворения вече взеха да мислят платените копои :) Много ви се иска май пак доган и станишев да управляват, а? Ако мислите, че някой ви се връзва на простотиите се лъжете, по скоро пропагандата ви е с обратен ефект. И на децата вече им стана ясно, че БСП/ДПС са готови на всичко, за да успеят да задържат някакси властта и ще се опитват със всякакви методи да осуетят коалиция между ГЕРБ и СДС/ДСБ
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Platenite prodalzavat s informacion,,,,,,,,krasni,,,,,,,,
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не разбирам какво очакват, някой да им прави шпалир към властта ли? Проблема е преди всичко вътрешен.Нека са единни и да видим тогава дали някой лесно може да им прави постановки.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то бива,бива,ама чак толкоз........ Турското разузнаване и българския съд.............. То цяла Европа не може да се справи..... турското разузнамане.Тия съвсем се изперкаха.Абе младежо,който ти вдъхва тези глупости в главата,той да ти бере грижата.Сам трябваше да се сетиш,че като ти сложиха 8 %, ти трябваше да помолиш Юруков като легитимен и двамата да регистрирате СДС за самостоятелно явяване.Сега Костов ще те удави, а не турското разузнаване.Тц,тц,тц..........................
5
0
 
0
 
! Отговори
456 преди 15 години
на калпава ракета космоса и пречи:)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези сами не могат да се оправят, после - Кой ми ака в гащите? Ще гледат властта през макарон май
3
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 15 години
СедесариадаНашта синя крава, Милка,май отново е родилкасъс поредното теле -лидер нов на СДС.То какви ли там не бяхаи до трона се добраха:разни жаби и ***,лютерани и -Фифи, Диди, Мими, Сиси,свиркаджии незнам какви си.Бе, изобщо в СДСлумпен е до ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
че Турското разузнаване (МИТ) контролира "Българският" съдGood morning ...
1
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 15 години
Пак ДПС им виновни, сега съдът контролирали хахахахахахха..КОлко са жалки не е истина. Типичен случай КОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ....и 4% няма минат на изборите тия смехурковци!