Проблемно синьо

Доган контролира българския съд, категорични са от СДС
7 май 2009 19:43,
57
Проблемно синьо
Снимка: БГНЕС

Проблемите с регистрацията за изборите на Синята коалиция се увеличиха с още един. В четвъртък привечер от централата на СДС коментираха, че войната срещу партията поставя под съмнение честността на изборите.

Съдията от градския съд в София Николай Маджаров си е направил отвод и е отказал да гледа делото за регистрирането на Мартин Димитров за председател на СДС.

Делото за регистрацията на Димитров се гледа за втори път в СГС, тъй като преди няколко дни от Върховния касационен съд върнаха делото за ново разглеждане от друг състав.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения, постановявайки отказ за вписване на Мартин Димитров.

След самоотвода на съдията делото ще бъде гледано от друг магистрат от съда.

Реакцията на СДС не закъсня:

Днешният отвод на съдия по делото за регистрация на ръководството на СДС, довел до отлагане на решението, ясно показва, че е налице брутален натиск от страна на Ахмед Доган върху българския съд. Безпрецедентната политическа намеса от страна на управляващите руши демокрацията и гражданското общество. Те обявиха война на демокрацията - това се посочва в изявление на СДС, изпратено до медиите.

Последните действия са на практика опит за служебно елиминиране от участие в изборите на СДС - партията-емблема на демокрацията в България и обединител на дясното пространство. БСП и ДПС ще направят всичко възможно, за да не допуснат участие на СДС в изборите, категорични са сините.

СДС ще сезира Европейската комисия, Европейската народна партия и посланиците на страните-членки на Европейския съюз за атаките срещу партията.

От своя страна Пламен Юруков съобщи пред БТА, че тази сутрин е подал молба за спиране на процеса за регистрация на новото ръководство на СДС в Софийския градски съд.

Той посочи, че има няколко такива молби на хора, на които "по маскараден начин" е било инсценирано изключване от партията.

Юруков твърди, че не е изключен от СДС.

Термин "изключване" няма, има "прекратяване на членство", отбеляза Юруков.

Той смята, че този Национален съвет, който се събира, не е легитимният Национален съвет, който може да изключва, и не е това процедурата, по която това става.

Съвсем скоро сигурно ще има регистрация на СДС в ЦИК за европейските избори и под тази регистрация абсолютно всички - и колегите от ДСБ, и от другите десни партии можем да направим обединение и да се явим заедно на изборите, заяви Пламен Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
Но според мен се води битка, не дали премиер да е ББ или СС,а премиер да стане АД.
35
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
*** истерясват вече :-)) Явно гей и компания много ги натискат отгоре :-)Ами ,помиярчета , не се ядосвайте , такава ви е съдбата на вас , да сте *** и ла.й.номети .
34
0
 
0
 
! Отговори
marystaneva.blog.bg преди 15 години
4, 5, 6 и 7 са абсолютно прави. А 33-53 не си е пил хапчетата. Все пак, ако СДС не успее да се регистрира, остава шансът всички десни избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да управлява самостоятелно и най-после на БСП и ДПС да им бъде потърсена сметка за всичко, което причиниха на България.
33
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 15 години
СедесариадаНашта синя крава, Милка,май отново е родилкасъс поредното теле -лидер нов на СДС.То какви ли там не бяхаи до трона се добраха:разни жаби и ***,лютерани и пидали -Фифи, Диди, Мими, Сиси,свиркаджии незнам какви си.Бе, изобщо в СДСлумпен е до ***!
32
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 15 години
СедесариадаНашта синя крава, Милка,май отново е родилкасъс поредното теле -лидер нов на СДС.То какви ли там не бяхаи до трона се добраха:разни жаби и ***,лютерани и -Фифи, Диди, Мими, Сиси,свиркаджии незнам какви си.Бе, изобщо в СДСлумпен е до ***!
31
0
 
0
 
! Отговори
vremee.org преди 15 години
Ей, като толкова не ви харесва СДС, що изобщо коментирате?ВРЕМЕ Е!
30
0
 
0
 
! Отговори
Leo преди 15 години
Тук май гъмжи от промити мозъци от комунистическата пропаганда......
29
0
 
0
 
! Отговори
Nuri Djurin преди 15 години
Abe tolkova jalki i sme6ni sa tezi na6i politici.Oh ama kokala ne e za iztarvane .Ama ako si mislqt 4e SDS 6te spe4eli ne6to i sega -Lajat se ta te sa tolkova zle 4e ne mogat da si pzovqrvat v tova .
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия откриха Америка, късноооооо......
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
са били в коалиция само на страниците на вестник Труд, издаван от агента на ДС Тошо Тошев - Бор. Единствено костовото СДС е печелило избори в град Кърджали. Никой друг!Що се отнася до Юруков - той трябва да лежи дълго в затвора. Извършва престъпление против републиката, по начин оставящ несъмнени следи към него. Това..., че някой друг е подал вместо него... Това нищо не значи. Поведението му е ясно, доказано и подсъдно!Но нека не забравяме, че и Бойко Борисов работи за интересите на Пламен Юруков, а не за интересите на Европейска народна партия и интересите на мнозинството от българските граждани. Бойко Борисов е топ гангстерът в цялата тази история! Защо се вглеждаме само в ДПС и компартията?
26
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Problemno sa 4ervenite kratunki.....izvestno ot koga......vremeto lekuvai tozi grip sche izcezne.....
25
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Не , не бяха. ДП С изобщо не бяха в управлението по времето на Костов. Поне в това съм сигурен, че ако гласувам за СДС/ДСБ те никога няма да се коалират с Доган след изборите, за разлика от атака или рзс.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
През Януари 1997год не бяха ли Костов /СДС/ и Доган /ДПС/ рамо до рамо на трибуната ??
23
0
 
0
 
! Отговори
супер сульо преди 15 години
Съвсем редовен кандидат-член на БКП си е бил!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Постов, хмм! Та той краде повече от комунистите.Не е ли Хайван Постов латентен комунист.
21
0
 
0
 
! Отговори
Истинския българин преди 15 години
Ей, тук ври от червени ***. Или от кадърчета от КДС?! Явно усещат, че си вкарват автогол с този отказ от регистрация ( спомнете си Мадридския мошеник как влезе в парламента) и сега се опитват да о.ерат всичко. Време да ви изринем и да ви изхвърлим в Суходол.
20
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Biaha problem........kogato grabeha.....Bulgarina.........ve4e ne sa za radost.......
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че кой друг!?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов е виновен
17
0
 
0
 
! Отговори
Ж.Желев преди 15 години
Че коя дама би легнала на Доган.