Външно: Гърция спи, премиерът ни – не

България твърда - съди комшиите за компенсации
23 яну 2010 19:09,
153
Външно: Гърция спи, премиерът ни – не
Снимка: БГНЕС

"Нека никой не бърка действията на българския премиер с бездействието на гръцките власти от другата страна на границата"", заяви зам.-министърът на външните работи Константин Димитров.

Така той се противопостави на някои оценки в гръцките медии, че отиването на Борисов на граничния пункт е дипломатически недопустим ход.

"Грижата за добросъседските отношения не значи, че не трябва да защитаваме българския национален интерес, интересите на българските превозвачи, на българския туристически бизнес", заяви Димитров по БНР.

"Зачитането на договора за присъединяване и на двете страни към ЕС предполага безусловно свобода на придвижване на стоки и на хора, неща, които бяха нарушени от стачкуващите гръцки фермери", допълни той.

Още по темата

По думите му решителната намеса е показала личното желание на нашия министър-председател за решаване на този случай.

Според него именно гръцката страна е тази, която не полага необходимите усилия, за да се осигури свободното движение на стоки и хора през българо-гръцката граница.

Димитров допълни, че независимо от насърчителните сигнали по границата, процедурата с иска ни срещу Гърция по линия на ЕК не е прекратена.

"Не можем да знаем какво ще постанови Европейския съд в Люксембург, но сме длъжни да поставяме непрекъснато въпроса за компенсации на щетите, понесени от на нашите превозвачи и от туристическия бранш. Европейският съд може да постанови глоба за Гърция, но дали това може да бъде компенсация?", попита реторично дипломатът ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Щото нашият премиер е сомнанмбул!:))))))
144
0
 
0
 
! Отговори
Венета преди 14 години
Ами незнам защо тогава и днес сутринта казаха по новините, че все още Кулата е затворена, ама ти си силен като бик и почти толкова умен, казвам почти, щото бика е малко по-умен от тебе, *** с ***, е заради такива като тебе се излагаме по целия свят.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти със сигурност си мръсен Турчин и затвори мръсната ти уста защото много добре познаваме и Турците колко са некоректни, мръсни *** са...И това което е станало в Кипър, е същото с това което си опитат да праят и тука турците, и в Кипър е почнало първо с новините на турския език...Отворете си очите
142
0
 
0
 
! Отговори
луд умора няма преди 14 години
Ами който има очи-вижда.Границата вече е отворена,а Борисов си направи труда да отиде там и да се опита да реши проблема. Абе-комунист и *** от нищо срам нямат.Това важи и за теб,драга ми ***.
141
0
 
0
 
! Отговори
Венета преди 14 години
Тип си ти, братле, но не като крава, а като ***.Да си бил на грааницата да видиш, защото аз бях, много сте отворени всички - Станишев това, Бойко онова, гледай какво става, остави какво ти говорят, Господ затова ти е дал очи.Името даже те е страх да си поместиш..., та така, Лудо умора няма...
140
0
 
0
 
! Отговори
луд умора няма преди 14 години
Венетке,*** с като крава. Миналага тодина пак имаше блокаж на гравицата и Станишев не си мръдна *** да направи нещо. И недей да лъжеш-границата бе освободена ,така че не остана нито един тир от двете страни.
139
0
 
0
 
! Отговори
veneta преди 14 години
абе хора, вие луди ли сте, осъзнайте се. Бойко отде до там, каза две приказки и веднага всички как бил решил проблема, е как го реши?Гърците пуснаха 5 тира и веднага пак всичко беше спряно, е как го е реши, търси само медиина изява това правя, онова правяХайде кажи защо излъга, била отворена границата, отвори се на куково лято чак няколко дни след срещата.прогледнете бе, хора.....
138
0
 
0
 
! Отговори
Deso преди 14 години
А е заспал, а го е отнесъл.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един БОГ никога не бездейства.
136
0
 
0
 
! Отговори
niakoisi преди 14 години
Клюнове как някой който пряко е засегнат от блокадата и евентуално фалира ще получи някакви компенсации - никак ако не еот кръга на котараците или не се казва Стенли.
135
0
 
0
 
! Отговори
the_thug преди 14 години
БРАВО!!! Така се прави! Има и грешки в това правителство, но то си е нещо нормално и не бива да ги обвиняваме за щяло и нещяло, тъй като в повечето случай показват резултати и когато трябва да се действа, бат Бойко не спи като ония предишните гарвани!!!
134
0
 
0
 
! Отговори
Натанаил преди 14 години
Браво Бойко! Ако беше Станишев на власт щеше да изнася речи как това е вътрешнополитически проблем на Гърция и ние трябва да си стоим кротко за да не си разваляме отношенията със съседите.
133
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
И трябва да отидеш лично и не можело да си го попълниш на бланка изтеглена от нета и не можеш да си залепиш дигиталната снимка на твоето РС, а трябва да се снимаш във Фото и служителят да залепи снимката ти. ДВА ДНИ. Не са 12 стотинки а два дни.
132
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 14 години
Бойко никога не спи - той бди и ни пази от лошите!
131
0
 
0
 
! Отговори
Killuminati преди 14 години
Бойко тука е прав отишъл е и се е застъпил за нашите граждани - поне за това не го обвиняваийте, верно и той си има кривините но този ход си бе правилен, а тези мръсни маляки ...... направо не ми се говори за тях
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко работи по 48 часа на ден.
129
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
тези от европейския съюз и гърците пак ни принизиха до роби.но няма спасение от нас само искат а пък на други само дават и позволяват.станишев есие са *** .браво на б.б.
128
0
 
0
 
! Отговори
;) преди 14 години
Блокада на границата за всички големи църковни празници, няколко дни преди и след тях!
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Блокада на границата за всички големи църковни празници!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А онзи *** Станишев само ни заблуждаваше и мълчеше !!!