БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
1
 
! Отговори
реалност преди 13 години
По съшество реформата беше съкращиние на щатен персонал и сега един работи за трима.Болшинството вече сме с разклатено здраве./ е да сещам се и за 100- те тояги/А пътеките ползват преди всичко пациента - ако не праща РЗОК ,ще трябва да плати пациента от Джоба си.И тогава сигурна за пекарите ще има и повече.
273
0
 
1
 
! Отговори
смях преди 13 години
колко много им се иска !!!
272
1
 
5
 
! Отговори
Емо преди 13 години
тоя не разбра ли че тия даже и некадърни, са пъти по-кадърни от него и *** около него!! по-некадърност май само Жан може да ви бие! като се има предвид че имахте доста от неговите хора в екипа - Г-н Станишев мога да ви поздравя че все пак партията майка градира ......... нанякъде ........... дори и надолеее .........аааа.... точната дума беше ДЕградира ........... али нема веза ..... нали се движите на некъде
271
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 13 години
Браво на 297 , че имаме ПЪЛНА подкрепа вече за сваляне на ГЕРБ !
270
2
 
4
 
! Отговори
teofil преди 13 години
Хеи, Станишев,Само като ти видя физиомутрата и мисе поврьща.Долна гнида.
269
2
 
19
 
! Отговори
Митко преди 13 години
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ а после и душата и живота на мизерстващия българин. Бравоооо, успяхте да сътворите геноцида на един народ. Дано на оня свят успеете да си похарчите окрадените пари. Как спите нощем не знам.
268
2
 
11
 
! Отговори
any преди 13 години
Браво на авторката на статията!В първия момент реших, че продължава генералната линия от вчера, но след прочита разбрах иронията в заглавието. Я да видим сега БСП ако вземе здравето от ГЕРБ, дали ще го даде на хората, а? :P Тъй де - 20 години не успяват да ни го дадат... А най-хубавото е, че е даден КЛЮЧОВИЯ за Станишев цитат!!! Най- му било интересно, видите ли, ко ше прай Синята коалиция... А не, примерно, как ще се отрази вота върху здравеопазването...Бог да ни пази от дребнави политици!
267
5
 
12
 
! Отговори
кол преди 13 години
ана мария и пенка-тези две червени малоумнички сигурно се надяват др. станишевда им прочете простотиите-МАРШ НА БУЗЛУДЖА-ЧЕРВЕНИ ***.
266
2
 
12
 
! Отговори
българка преди 13 години
Дали някой осъзнава, че времето изтича между пръстите на празноглавци? Не е необходима конфронтация, а подкрепа на кабинета и обсъждане на обществените проблеми! Решенията трябва да са за откриване на нови работни места и акуратни договори между работодател и работник.
265
14
 
10
 
! Отговори
АНА МАРИЯ И ПЕНКА преди 13 години
БРАВО ,ВЗЕМЕТЕ ИМ ЗДРАВЕТО И ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ ИМ ,НО ПО-БЪРЗО И ЗА ВИНАГИ .НЕКАДЪРНИЦИ СА ОТВСЯКЪДЕ
264
4
 
15
 
! Отговори
Украинеца в Украйна. преди 13 години
Гн.Станишев,не е ли тактически по умно да се оттеглите от политиката,след като се приземихте БСП твърдо,като космическите капсули в Казахстан.Всички знаеме,че така приземилите се космонавти,само външно са живи.Достатъчно зомбита имаме като депутати в парламента.Дано скоро измрат най-после,за да не си мислят че са богове и са безмъртни.Интересно защо провоцират инциденти и след това се опитват да генерират напржение и имитират протести,за да си припишат дивиденти?
263
1
 
3
 
! Отговори
antikomo преди 13 години
ti mizerniko kakvo razpavq6 b1di men pone vednaj v jivota si,*** skapan!!!Haval da ti e vsi4ko bqlo na liceto!hihi
262
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами те и 87ма всички предприятия работеха.... Дай да изкопаем Бай Тошо, Гриша Филипов, Оги Дойнов.... Що не кажеш и колко вземаха хората по време на Виденов, колко дълги бяха опашките, как докато чакаш на опашката сменяха цените..... Колко $ беше една пенсия, какво можеше да се купи с нея... Колко дългове имаха предприятията, сигурно Костов и за това беше виновен (не че е света вода ненапита)..
261
0
 
4
 
! Отговори
бау-бау преди 13 години
кервана си върви а кучетата лаятдай власта на мен за да видиш как се бъкам с пари-Това е веруюто на всеки политик!Да си жив и здрав народе да ги храниш а те да те ....................Няма красива и чиста кал
260
6
 
3
 
! Отговори
сдг преди 13 години
Не те знам колко си голям но 97г,почти всички предприятия работеха и КОСТОВ,успя да направи едни РМД-та,и от тогава започна една разпродажба та чак до сега,заради това имаше пари тогава,ИМАШЕ ОЩЕ МНОГО РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ.МАЛКА ПОДРОБНОСТ ОТ СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ.Но заслепените не виждат и имат къса памет.
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един дол дренки сте всичките!
258
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ.По-добре да си бяха взели здравната реформа!Мизерници!
257
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както върви ще караме още една Виденова зима.... само че ще е Боковата зима.... Костовата зима ще се запомни с 13та и 14та пенсия, освен с краденето... другите ще ги запомним само с крадене, а Боко ще го запомним като пълен некадърник и дърдорко.....
256
7
 
8
 
! Отговори
сдг преди 13 години
Според тебе кого трябваше да изберат пак.КОСТОВ-СТРАХОТНИ КРАЖБИ,ЦАРЯ-СТРАХОТНИ ДАЛАВЕРИ,СТАНИШЕВ,ДОГАН, ЦАРЯ-ДЛАВЕРИ,КРАЖБИ.Сегашното е последици от предните правителства.Всичко е трупано с годините,някой трябва да изчисти къщичката.Но хората искат да стане чудо,А ТАКОВА НЯМА,САМО В ПРИКАЗКИТЕ.
255
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българския народ направи три поредни фундаментални грешки: 2001 повярва на "Вервайте ми" 2005 Българския народ даде България на Димитриевич, Кобургготски и Доган.. Като СерГЕЙ нямаше нито трудова нито военна книжка, стана глава на държава, без да е бил глава на семейство 2009 - Българина повярва че един милиционер ще му свърши работа.... 45 години милционерите ни ебаваха мамата в името на комунизма... ние си избрахме милиционерската партия... Е как да стане...