Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"

Къде си, приятелю Божидаре? – запита лидерът на Атака
Обновена: 8 окт 2010 14:23 | 6 окт 2010 12:48,
903
Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"
Снимка: БГНЕС

Къде си, приятелю Божидаре? В Бургас бяхме мажоритарни кандидати и казахме на хората, че ще искаме това, което Турция дължи на България, да бъде изплатено. Ти си потомък на българите, които са били избивани от турските изроди. 

Това заяви председателят на Атака Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие, заради които имаше пряко излъчване от НС по националната телевизия.

По време на изказването си Сидеров дори започна да блъска по парламентарната трибуна.

Изненадващо председателят на парламента Цецка Цачева не прекъсна радикалното изказване на националиста.

Депутатите от Атака носеха черни фланелки с надпис "Не на Турция в ЕС" в парламентарната зала.

Този геноцид няма да бъде забравен. Тук се заклевам в това, че този геноцид няма никога да бъде забравен, и ще се боря за него, каза лидерът на Атака.

Нямаме право да затваряме тази страница, докато Ердоган не дойде и не се извини на България за геноцида, който е прилаган спрямо българите. Те са ваши избиратели, дами и господа от ГЕРБ. Не ги пренебрегвайте, защото ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт. Господин министър-председател – към вас се обръщам, коригирайте тази грешка. Искам да ви пусна документи за геноцида – да видите трупове на деца и жени, които са избивани от дядовците на ердогановците, обяви Сидеров. 

Националистът твърди, че посещението на Ердоган у нас било „нелегално, необявено предварително и неогласено“. 

Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. От името на партия Атака и 600 хиляди българи искам да заявя, че партия Атака никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не го подкрепя и няма да го подкрепи, обяви Сидеров.

Смятам за груба грешка изявленията, които бяха дадени на пресконференцията. Няма право нито министър-председателят, нито едно правителство да говори от името на България, когато става дума за този въпрос. Аз знам, че в политиката се правят компромиси – не съм фанатик и сектант. Но има въпроси, по които компромиси не се правят. По които не можеш да се пречупиш в поклон, заяви лидерът на Атака.

Драги управляващи, грешите, когато смятате, че Турция идва тук с приятелски намерения. Грешка е да се правят компромиси по отношение на Анкара. Другата грешка, която направи впечатление, беше, че въпросът с тракийските имоти бил решен, обърна се към ГЕРБ Сидеров.

Срам и позор за историците, които сега мълчат. 10 милиарда дължи Турция за имотите, нивите и къщите, които са заграбили през 1913-а година. Господин Дянков, къде сте? Ето къде са ви парите за здравеопазване. Искайте си ги. Тази грешка е голям, червен сигнал. Обръщам се ясно към правителството – игри с Турция не трябва да се правят, докато тази държава не влезе в релсите на демокрацията. Не всичко в света е газ, петрол, мангизи и прочее. Има и душа, завърши лидерът на Атака.

ДПС: Поредното политическо изстъпление на Сидеров

През последните 20 години в българския парламент не са изричани толкова директни обиди към премиер на друга държава. Тази забележка към националиста от „Атака” отправи депутата от ДПС Лютви Местан. 

По думите му това е „политическо изстъпление”, а останалите партии трябва да се разграничат от него.

Веднага след него думата взе независимият народен представител Тодор Великов, който направи забележка на Цецка Цачева по начина на водене. 

Депутатът припомни, че нерядко от залата са гонени депутати от РЗС. Нищо подобно не се случило сега, когато Волен Сидеров превърнал „парламента в цирк“. 

„Аз не съм нито циркаджия, нито луд човек, за да правя подобни изказвания. Нека да не превръщаме народното събрание в цирк, вземете отношение по тези  въпроси”, обърна се Великов към Цачева.

И Станишев реагира

Сергей Станишев пък припомни протеста срещу ГМО, който организираха представители на неправителствени организации: „Тогава те облякоха фланелки с надписи срещу генномодифицираните храни и се изправиха на балкона в залата. Бяха изгонени веднага от квесторите“.

„Когато народни представители се държат като циркаджии и правят изявления, обидни към други държави, не правите нищо”, коментира Станишев.

Според лидера на БСП тайната цел на демонстрацията на „Атака” е да не се чуе нищо от дискусията за здравеопазването. 

Той обвини управляващите, че съзнателно „смачкват парламента” и затова рейтингът ми бил толкова нисък. 

Станишев поиска отлагане на дебата и насрочването му за утре.

Цецка Цачева не взе отношение по упреците, но подложи на гласуване искането на левицата. То беше отхвърлено категорично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


903
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
734
0
 
2
 
! Отговори
kickass преди 13 години
iskam da izgledam videoto,no ne moga da go nameria...njakoi da dade link?
733
6
 
18
 
! Отговори
lambo преди 13 години
ОТЧАЯН ОПИТ НА ПРОДАЖНИКА СИДЕР, ДА СИ ВЪРНЕ ЧАСТ ОТ ЕЛЕКТОРАТАИма ли още някой балък, който да му вярва на този *** измамник, Айдук Сидер ?!1) - Всички партии в Парламента, вкл. и Атака, гласуваха преди няколко месеца, че БГ подкрепя еврочленството на ТурцияК'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско осмокласниче ?2) Всички партии в Парламента, вкл. и Атака, гласуваха преди няколко месеца, че БГ ратифицира газопровода "Набуко". Чрез който Турция слага ръка на газта за Европа.К'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско ченгенце ?3) Кой прати Калинка, на приятелско посещение в Братска Турция ?К'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско масонче ?4) Защо досега, след повече от година бездействие в Парламента, не внесе Резолюция за признаването на юдо-ислямисткия геноцид в Турция срещу Арменците и Българите от Източна Тракия ? А се кълнеше, че ще веднага внесеш такава Резолюция, ако ПАК влезеш в НС. Колко време още да те чакаме ?!К'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско дребосъче ?5) Защо на *** с по 10 до 23 чаавета, които нямат и 1 ден трудов стаж, им плащате с Бойко детски от по над 60 лв., а на работещите българки спирате мизерните детски от 35 лв., още на първото дете ?К'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско мангальче ?6) Защо увеличавате с Бойко трудовия стаж на работещите българи с 3 години, а на неработещите *** дадохте доживотни социални помощи ?К'во се правиш сега на ощипана мома бе, ямболско паразитче ?7) Ти *** ***, като си УЖ потомък на Тракийски бежанци, защо не отиде на поклонението в Маджарово, на 4 Октомври тази година ? Където именно "турските ***" са избили над 13 000 жени и дечица, хващайки ги за краката, и удряйки главичките им в скалите ? Единствена ти цел, са гласовете на техните потомци ... Нееегодник !!!8) Ти елементарно популистче, като УЖ не си съгласен с това поведение на Борисов пред Ердоган, защо не го свалиш от власт ?!. Точно вашите 21 депутата от Атака, крепят Борисов. Ами хвърляш камъни по Божидар Димитров, който ЕДИНСТВЕН на 2 Януари 2010 г. официално поиска от Турция да изплати 20 млрд долара компенсации за тракийските бежанци. Не ти бяла мишко, а Божидар ги поиска. Боооклук !!!9) И недей да лъжеш за тези 600 000 българи, които уж те подкрепяли. Това бе на Президентските избори, вкл. и с моя глас. Миналата година гласовете ви вече, бяха 400 000. Цели 200 000 по-малко. Ако сега има избори и 60 000 няма да вземеш ...10) Като си УЖ против членството на Турция в ЕС, защо не организира събирането на подписи за Референдум по този въпрос. А това го направи ВМРО, която събра над 350 00 подписа. Защо си мълчиш за референдума бе, турски ибрик ?11) И накрая, кат'си такъв ербап, що не ги каза тези неща лично на Ердоган, а благоразумно изчака 2 дена от заминаването му?! Пъзльоооо ...
732
1
 
5
 
! Отговори
turchin преди 13 години
ako si spomniate po teya tema pisah onya den che Siderov shte se poyavi sled kato zamine TRpremiera taka li stana ?
731
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
недупостимо е да съществува турска етническа партия в българския парламент.
730
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си служил на Доган,на никой друг!
729
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
!!!
728
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не забравяме, че когато този парламент гласува България да подкрепи кандидатурата на Турция за ЕС, "Атака" дружно подкрепи решението (и го гласува в залата). Тези фанелки са за *** почитатели на психично болния Сидеров.
727
10
 
20
 
! Отговори
sas преди 13 години
Никакво членство в ЕС докато не изплатят земите на бабите и дядовците ми!!!Браво на Волен!А тези, които говорят против него в случая са просто *яци.
726
3
 
4
 
! Отговори
до 784 преди 13 години
ТИ ДА МЪЛЧИШ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАШ ТАМ ДА НЕ КАЙА КАТО БЕШЕ В АНАДОЛА КАКЪВ *** ЯДЕ-ХЕХЕХЕХЕХЕХЕ
725
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***,не подкрепя по тази точка правителството на ГЕРБ сидеров.Затова и е цялото това изказване днес от негова страна.Явно не си го слушал. Ти си поредния папагал,от ония ***.
724
2
 
4
 
! Отговори
786 преди 13 години
Ей мишко прекаляваш с гледането на тв скот.
723
4
 
4
 
! Отговори
пак аз преди 13 години
Анонимчо, аз през цялото време съм служил на държавата и продължавам да служа.Не ме познаваш за да ми даваш оценки нещнастнико. А сега върви направи една *** на Волен.
722
12
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА АГЕНТА преди 13 години
***,АГЕНТ СОТИР Сидеров не е никакъв политик,а е един хулиган изпълняващ ДС поръчки. "АТАКА" е руски проект...
721
4
 
12
 
! Отговори
бранко преди 13 години
Защо статията се казва: Недопостимо? Кое точно е недопостимото, ако мога да попитам???
720
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в допълнение:Сидеров не е на власт за да извърши нещо,папагал.Каквото се изисква от него го прави. Спазвали си политиката на АТАКА-"Не на Търция в ЕС"? Спазва си я. Днес се обърна изрично към Борисов срещу политиката на ГЕРБ"За турция в ЕС".Какво повече да направи? Кажи ми папагал! И изслушай изявлението на Сидеров от днес. Тогава пак ми плямпай глупости.
719
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Папагалчо,само ми кажи един друг политик,който да говори така открито за членството на Турция в ЕС.Искаш да кажеш че това изказване е цирк през очите на Ердоган? Или още повече през очите на българина?Запомни,еничарино- ще гласувам до гроб за Волен,за да ви е некомфортно на вас-***.Само заради това.Никога ДПС повече на власт,*** папагалчо!
718
5
 
18
 
! Отговори
СС преди 13 години
Крайно време беше В. Сидеров да покаже, че партия АТАКА още е жива и все пак държи на нещо! Приемането на турция в ЕС ще бъде сигурния край на нашата нация - една държава, която след 20-30 години ще достигне 100млн. души и чието население ще може да се заселва навсякъде в Европа, буквално за 10-20 години ще ни помете (а и не само нас). И за разлика от 14в. когато религията и морала са ни спасили, сега жените ни вместо да се хвърлят от скалите сами ще се предлагат на долната ***!
717
3
 
8
 
! Отговори
истината преди 13 години
Казва си истината, защо не го оставяте да говори. По-хубави слова ли редят радикалните ислямисти точещи зъбите си на овчицата България? Исляма иде и ни завладява, а ние си заравяме главата земята и се правим, че нищо не виждаме. Кпуват ни , някой ден и ще ни продават .
716
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали днес точно срещу тази политика на Борисов говори Сидеров.Срещу подкрепата за Турция в ЕС от ГЕРБ. Ти слуша ли изказването на Сидеров бе, папагал?
715
6
 
8
 
! Отговори
iliqn преди 13 години
volen e produkt na ds i dps