Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"

Къде си, приятелю Божидаре? – запита лидерът на Атака
Обновена: 8 окт 2010 14:23 | 6 окт 2010 12:48,
903
Недопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"
Снимка: БГНЕС

Къде си, приятелю Божидаре? В Бургас бяхме мажоритарни кандидати и казахме на хората, че ще искаме това, което Турция дължи на България, да бъде изплатено. Ти си потомък на българите, които са били избивани от турските изроди. 

Това заяви председателят на Атака Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие, заради които имаше пряко излъчване от НС по националната телевизия.

По време на изказването си Сидеров дори започна да блъска по парламентарната трибуна.

Изненадващо председателят на парламента Цецка Цачева не прекъсна радикалното изказване на националиста.

Депутатите от Атака носеха черни фланелки с надпис "Не на Турция в ЕС" в парламентарната зала.

Този геноцид няма да бъде забравен. Тук се заклевам в това, че този геноцид няма никога да бъде забравен, и ще се боря за него, каза лидерът на Атака.

Нямаме право да затваряме тази страница, докато Ердоган не дойде и не се извини на България за геноцида, който е прилаган спрямо българите. Те са ваши избиратели, дами и господа от ГЕРБ. Не ги пренебрегвайте, защото ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт. Господин министър-председател – към вас се обръщам, коригирайте тази грешка. Искам да ви пусна документи за геноцида – да видите трупове на деца и жени, които са избивани от дядовците на ердогановците, обяви Сидеров. 

Националистът твърди, че посещението на Ердоган у нас било „нелегално, необявено предварително и неогласено“. 

Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. От името на партия Атака и 600 хиляди българи искам да заявя, че партия Атака никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не го подкрепя и няма да го подкрепи, обяви Сидеров.

Смятам за груба грешка изявленията, които бяха дадени на пресконференцията. Няма право нито министър-председателят, нито едно правителство да говори от името на България, когато става дума за този въпрос. Аз знам, че в политиката се правят компромиси – не съм фанатик и сектант. Но има въпроси, по които компромиси не се правят. По които не можеш да се пречупиш в поклон, заяви лидерът на Атака.

Драги управляващи, грешите, когато смятате, че Турция идва тук с приятелски намерения. Грешка е да се правят компромиси по отношение на Анкара. Другата грешка, която направи впечатление, беше, че въпросът с тракийските имоти бил решен, обърна се към ГЕРБ Сидеров.

Срам и позор за историците, които сега мълчат. 10 милиарда дължи Турция за имотите, нивите и къщите, които са заграбили през 1913-а година. Господин Дянков, къде сте? Ето къде са ви парите за здравеопазване. Искайте си ги. Тази грешка е голям, червен сигнал. Обръщам се ясно към правителството – игри с Турция не трябва да се правят, докато тази държава не влезе в релсите на демокрацията. Не всичко в света е газ, петрол, мангизи и прочее. Има и душа, завърши лидерът на Атака.

ДПС: Поредното политическо изстъпление на Сидеров

През последните 20 години в българския парламент не са изричани толкова директни обиди към премиер на друга държава. Тази забележка към националиста от „Атака” отправи депутата от ДПС Лютви Местан. 

По думите му това е „политическо изстъпление”, а останалите партии трябва да се разграничат от него.

Веднага след него думата взе независимият народен представител Тодор Великов, който направи забележка на Цецка Цачева по начина на водене. 

Депутатът припомни, че нерядко от залата са гонени депутати от РЗС. Нищо подобно не се случило сега, когато Волен Сидеров превърнал „парламента в цирк“. 

„Аз не съм нито циркаджия, нито луд човек, за да правя подобни изказвания. Нека да не превръщаме народното събрание в цирк, вземете отношение по тези  въпроси”, обърна се Великов към Цачева.

И Станишев реагира

Сергей Станишев пък припомни протеста срещу ГМО, който организираха представители на неправителствени организации: „Тогава те облякоха фланелки с надписи срещу генномодифицираните храни и се изправиха на балкона в залата. Бяха изгонени веднага от квесторите“.

„Когато народни представители се държат като циркаджии и правят изявления, обидни към други държави, не правите нищо”, коментира Станишев.

Според лидера на БСП тайната цел на демонстрацията на „Атака” е да не се чуе нищо от дискусията за здравеопазването. 

Той обвини управляващите, че съзнателно „смачкват парламента” и затова рейтингът ми бил толкова нисък. 

Станишев поиска отлагане на дебата и насрочването му за утре.

Цецка Цачева не взе отношение по упреците, но подложи на гласуване искането на левицата. То беше отхвърлено категорично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


903
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
754
3
 
11
 
! Отговори
ВМРО преди 13 години
Що ни краде идеята?Наша си е и ние трябваше да сме във власта.Що не говореше вчера пред турците?
753
14
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН ПОТРЕБИТЕЛ преди 13 години
Е КАКВО МУ Е ВЕЛИКОТО ЧЕ Е ЕДИН ПОДКУПЕН ,АРОГАНТЕН И ЛЪЖЛИВ ЦИРКАДЖИЯ ЛИ ? ЗАЩОТА И АЗ СЕ ИЗЛЪГАХ И ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО ТАКА КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ КОИТО МУСЕ ДУВЕРИХА И СЕ НАДЯВАХА БЪЛГАРИЯ ДАСЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО ДОБРО АМА КАКВА ИЗЛЕЗЕ РАБОТАТА ЧЕ ТРЪГНАЛ ДА ЗАЩИТАВА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗАЩО МЪЛЧА КАТО П***А ТОЛКОВА ВРЕМЕ НАЛИ Е НАЦИОНАЛИСТ НАЛИ МИЛЕЕ ЗА РОДИНАТАСИ АМА КАКТО КАЗАЛ ЕДИН ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩЕ МУ ТРЯБВА НА НАРОДА Е ТОВА Е
752
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ
751
14
 
17
 
! Отговори
Бивш Атакист преди 13 години
Волен е предател
750
1
 
3
 
! Отговори
HOLLAND преди 13 години
Nauchi se purvo da pishesh na bulgarski,togava davai takiva povurhnostni komentari.
749
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО АТАКААААААААААААААААААААА
748
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен е велик!
747
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде остана приятелчето на Волен,онзи Ник Щайн???
746
6
 
22
 
! Отговори
това съм аз преди 13 години
та да си дойдем на думата, ако в Турция се направи референдум едва ли ще искат да са в ЕС, да се лишат от развитие, армия и независимост. Само про Американците каквито са управляващите във всяка страна "искат" да са членове там където каже Аме3рика. та това е Волене - търсиш прости българи да играеш с насадените омразни чувства към Османската империя, от която и Турция се ограничава камо ли сегашното турско население...
745
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти си много легитимен ли с това"Ламбо"? Много си кух бре!))))
744
7
 
8
 
! Отговори
lambo преди 13 години
ДПС запазва контрола над земеделието чрез Мирослав Найденов23 Юли 2009 г.В ДПС не крият радостта си от неочакваното завръщане на техния човек Мирослав Майденов в министерството и дори твърдят, че ще продължат да дърпат конците в агросектора чрез него. Странно е, че продължение на година и половина агроекспертът М. Найденов не отправи нито една критика към досегашния земеделския министър Валери Цветанов, въпреки грандиозните афери, които той вършеше. Мирослав Найденов, е стар познайник на корумпираните държавни чиновници в земеделското министрество. Цели две години Найденов беше главен секретар на НВМС по времето на Жеко Байчев. Той беше уволнен през септември миналата година след скандала с вноса на заразеното 20-годишно ирландско месо. Ветеринарни инспектори установиха, че само през 2008 г. в страната са били внесени над 100 тона старо свинско месо от Ирландия. Част от него е било заразено с диоксин и по-късно спешно бе иззето от търговската мрежа в страната. Месото е внесено с тирове през митница Оряхово е и станало със знанието на Найденов, установи по-късно наредената проверка от Жеко Байчев. Парите от далаверата трябвало да бъдат разделени с министъра от ДПС Валери Цветанов. По-късно самият Байчев беше уволнен от Валери Цветанов без мотиви.
743
5
 
8
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Защо си Анонимен бе ? Излез напред с името си, като мен Казваш че Сидеров ще е гаранта, че ДПС няма да се върне във власта ...Ами то ДПС изообщо не си е отивало от власта ... Не Атака, а ДПС участва в правителството на Борисов. Атака само осигурява парл. подкрепа, тоест слугува1) - Вицепремиера по социално-демографската и здравната политика (прозрачно прикрит като съветник на премиера) е стария ислямист и депесар Доан Зия, брат на бившия депутат и зам-министър на финанситв Нихат Зия. Та Нихат открадна от финансовото министерство 1,4 млрд. лева. После получи мозъчна смърт при авто-катастрофа и оттогава търсят парите2) Министъра на Земеделието и Горите Мирослав Найденов също е стар кадър на ДПС
742
11
 
10
 
! Отговори
това съм аз преди 13 години
Воленчо като негоден журналист със своите изказвания се мъчи да съхрани електората си, хората разбраха че с изтъпления и вражда нещата няма нячин да се оправят по отношение на съседите. Скоро посетих тяхната панорама / в Одрин/, където Българите са превзели града за 3 дена. Видях нашата жестокост към пленените турски войници на Шукри паша, нечовешката жестокост на нашите войници към мирните жители на превзетите села и градове, гавраята и безчинствата, та сега се питам защо, са били тези картинки
741
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toya ludiya vse edno marshiruva :D ave ludo pse,6o se praish na udaren ,nima ne znaeshe za sre6ata na Tr premiera? to nyamali tuka nyakoy da pita na toya lud Bolen :D ..Tr she e v EC bez ubidi gospoda-6or niy Bg grajdanite sme poslednata dupka na kavala,toest sme edno malko selce za EC.....s takiva ludi ne sme za nikide
740
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидер ще докаже, че Атака се финансира от Турските тайни служби с цел активизиране на турския вот в България. Щом Сидер подкрепя ПроТурското правителство на ББ. С друго не си го обяснявам това !
739
6
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Турция ще бъде приета в ЕС със и без шизофреничните изцепки на Сидеров. Въпросът е дали нашето правителство ще има мъжеството да се противопостави на ислямистките искания на Ердоган и дали ще има умствения капацитет да защити нашите интереси, вкл/чително битоби наименования на ястия и напитки. Гърция отдавна си е присвоила някои имена. Сидеров дължи извинение на хората. Живеем в 21 век.
738
1
 
3
 
! Отговори
Psiholog преди 13 години
I usmiritelnata riza ne mu pomaga
737
1
 
10
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 13 години
Пълна порнография.***...
736
3
 
2
 
! Отговори
779 преди 13 години
DO ANONIMEN --VNIMAVAY STE SE PRISNES OT YAT .
735
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С цялото ми уважение към истинския Ламбо- Стефан Данаилов,аз те разганичавам от него и казвам:Анти-Атако или Ламбо,що не си е.еш пу.ката майчина селска?!Колкото и да се пените,Сидеров ще е гаранта ,че никога повече ДПС няма да е във властта.Съжалявам за вас *** и ***..така ще стоят нещата за напред.