Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
9
 
8
 
! Отговори
kkk преди 13 години
Честни сини очи!!!!!Чак да ти домилеекато го гледаш.....Дадохме им депутатски заплати на тея клоуни от РЗС, да ни разиграват циркове по цял ден!
176
0
 
10
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Още един претендент за взводен към Родната Полиция на Цецо Консултантот!Ама с този интелект-надежди-говежди!
175
1
 
8
 
! Отговори
KOTKOB преди 13 години
hrani OKTOPODYT da te SMU4E
174
0
 
3
 
! Отговори
Мира Ррадева преди 13 години
Та кое дете ще включи в схемата си педофил?
173
0
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Шопе, *** си !Много *** и ако се явиш на състезани по тъпотия сигурно си шампион,но толкава си ***,че и там ще те излъжат и ще останеш втори!И не се прави на голям мъж,да не ти заточа аз друга ***!Пише се *** а не ***,но аз ти казах,че си ***!:)
172
9
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
тоз го гледах в новините коефициентът му на интелигентност беше под 10 и децата няма да го вкарат в тяхна схема да не говорим да е свидетел на нещо по-голямо загубеняк на янето
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PISNA MI OT TOZI EVTEN I NIKOMU NENUJEN JALAK CIRK GOSPODA ,ABASI TAPANARITE NI PRAVQT ,HAIDE POVE4E NE MI SE SLU6AT GLUPOSTI,IDE MI DA VZEMA EDNA SOPA I BOI NA GOLO,STIGA MAMKA VI ,NIE NE SME SELQNI ,TOVA SA EVTENI NOMERA VE4E NIKOI NE SE VYRZVA,HORATA SA GLADNI I BEZ RABOTA A VIE I VA6ITE SVIDETELI STE ZA ZATVORA ,6TE IZRINEM SOFIQ S VAS
170
0
 
2
 
! Отговори
SOFIA-LEDA преди 13 години
i da sy kremena,bai tceP i da si krImena-wse taya---Prostotiqta w Bulg.e poslowitcna:!!! Na teb kak ty doyde na um da se prawis na kremito.?? nema loso-samo pytam
169
0
 
2
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Ти ги разбираш тия неща за вечността, ще се осланяме на твоите премъдри слова. Давай-ще гласувам за теб за президентин! Толкова си остроумен, че мога да си затъпя чикийката на теб.
168
3
 
3
 
! Отговори
Затворникът преди 13 години
Много убаф свидетел!
167
1
 
20
 
! Отговори
Ква стана тя? преди 13 години
Бойко, ти се оказа АХМАК!Твоят най-доверен човек те е водил за носа и си е цъцал от касата на ГЕРБ, а ти искаше да го правиш президент ...
166
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фактите може би тепърва ще падат като есенни листа и според мен цирка ще продължи доста дълго. Артистите в цирка си правят пиара, но жалко за нас публиката. Поправете ме ако греша.
165
1
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Ти пък кой си бе,че ти се привиждат Кремени!Я отиди в *** и си удари една Десанка и Леванка и да се успокоиш!Че и колеги???Брей,бях сигурен,че тук са вдигнати по тревога!***, ядеш народна пара а не можеш да различиш как пише мъж и как жена!Но това сте .... ННН/незнайни некъдърници наши!!!:))
164
1
 
6
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Хи-хи колега!Много си кадърен...Явно стоиш още в патрулката и се косиш,защо не те правят взводен,въпреки овчият ти бърз ум!Отиди се гръмни в някой ***, некадърник!
163
3
 
2
 
! Отговори
BAY 4EP E... преди 13 години
..KrIMENA,kolegi,ne i se hva6tayte,MOLQ Vi....Thank YOU
162
17
 
4
 
! Отговори
Браво!!! преди 13 години
БРАВО, ГЕРБ!!!каквото и да пишат и приказват червените крадливи бабички, вие сте първите, които въвеждат РЕД в тая държава!!!
161
4
 
20
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Свидетелят на РЗС отвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ"... и как беше поговорката:ХРАНИ КУЧЕ, ДА ТЕ АРЕСТУВА...ИЛИХРАНИ МИЛИЦИОНЕР ДА ТЕ ЛАЕ...
160
2
 
14
 
! Отговори
Last CECO story преди 13 години
Чак днес дойде времето разделно.до сега всичките гръмки истории с апартаментите и вилата на Цецо Лъжецо излезнаха бошлаф сторийка.Спомнете си че Ал Петров постоянно твърдеше че го е страх от Цветанов. Имаше дори нещо като "падане от затворничеки креват". Евала на Бойко че извади Петров от затворът.Днес вече се подразбира. С идването на свидетелят Урманов, който категорично е подтвърдил на летището, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.И сега ако Цецо е подписал за едни каймета а е превел; на Бате Борисов друга, ама разбирасье, че по-малка сума, така че от разликата е диганал я виличката ч некое знайно или незнайно апартаментче.тва с имотите е глупост.Не е глупост обаче с по-малкото пари Герб са постигнали по-лоши резултати на изборите и им се наложи да играят в политиката със Болният Идиотоф Сидерофф, Крадецът *** Костов и мамалигите от СДС.ето за това , бате Борисов ще рита Цветни ***. Цвецаноф се оплете с имотните и финасови опции, започна да пелтечи на Не НЕ НЕ и НЕ, ама то май има още да излиза.ееех каква била историята бе Поаро, а агент 007 ни пращаше да питаме посланникът как да се държи Цецо. Един посланник демонстрира яка и безусловна подкрепа на Цветанов - и какво да мислиме утре като Цецо се Цвъкне в раиран ГЕРБАлен костюм..натъжени ще кажеме да ни е честит новият посланник и дано не пие толкоз колкото предишният
159
3
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Милициунер си ти, познах те по шрифта и по тъпотата. Да не си от Стара Загора, случайно?
158
1
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Шопе,онова що съм драснал за Кирето е и за тебе,батка!Съжалявам....Щенка ви се да продължи лапачката ама така е в живота!Няма вечни неща!:)