ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!

Президентът коментира стабилността на правителството
Обновена: 23 яну 2011 15:03 | 23 яну 2011 14:08,
367
ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС!
Борисов и Сидеров по време на вота. Снимка: Булфото

Според президента Георги Първанов не е перспективно, че правителството има стабилност от подкрепата на "Атака".

Още по темата
20 яну 2011 18:16
1173
"Нямам съмнение в това, че правителството има стабилно парламентарно мнозинство, но това правителство има стабилността от подкрепата на "Атака".

Това според мен не е перспективно и не е престижно от гледна точка на европейското присъствие на България, това според мен е уязвимо с оглед на едни бъдещи избори", отговори държавният глава на въпрос за вота на доверие към кабинета.

Първанов коментира и вота на "Синята коалиция" – "въздържал се", като по думите му, той е знак, че има дистанциране от политиката, която се е провеждала до сега.

Той посочи, че това е предупреждение за това, че от тук нататък няма да бъдат безусловно подкрепяни действията на правителството.

"Става дума за решения свързани с реформата в икономиката, здравеопазването, образованието и това наистина поставя на голямо изпитание управляващите", уточни президентът.

"Сега с болка констатирам, че затъваме отново в блатото на скептицизма и нихилизма", заяви Георги Първанов.

Президентът посочи, че причината е поведението на лидерите. "От там идват тези нихилистични скандали", твърди тоя.

Първанов посочи, че е крайно време да се даде сметка, че пораженията, които се нанасят върху образа на България, често пъти провокирани от нас самите, заради вътрешнополитически причини – заради амбицията, стремежа да окаляш противника.

"Ще ни трябват години, за да може да изчистим тези поражения. Не съм оптимист за последната година и половина. Образът на България ще продължи да стои така деформиран, ако нямаме единни усилия, за да преодолеем тази ситуация", коментира държавният глава.

Той заяви, че нито веднъж не е приемал, че сигурността трябва да бъде за сметка на свободата на човешките права.

Георги Първанов цитира лекцията си по национална сигурност от 3 септември 2004 година, в която ясно е казано, че не е нужна държава, която да следи непрекъснато гражданите.

"СРС-та трябва да останат изключение като законът създаде условия за по-добро използване на класическите способи на разследване. Понятието национална сигурност, трябва да изключи злоупотребата със СРС", заяви Първанов.

"Управлението чрез страх не може да е трайно и стабилно", констатира още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
1
 
6
 
! Отговори
lo преди 13 години
Осем години той мълча като риба, когато правиха заменките за земеделските земи - за милиарди
348
2
 
8
 
! Отговори
CHILI преди 13 години
ГЕРБ + Атака = безперспективно за ЕС! според октопода Гоце... и много перспективно ... БКП + БСП + ДС +ДПС ??????????
347
2
 
6
 
! Отговори
maroki преди 13 години
'Ще ни трябват години, за да може да изчистим тези поражения''-за себе си ли говори?
346
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
гоце в затвора.а в един друг форум много добър коментар-след това некадърно управление всеки е алтернатива и може да управлява.стачка и оставка
345
0
 
4
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
До 343 - *** при психиатъра си ,да ти смени ХАПЧЕТАТА!Тия,които ти беше дал ,вече не ти действат!!хахахахаха
344
1
 
6
 
! Отговори
Експерто с нож преди 13 години
Ако не се справят с къртиците на червените милиардери във властта са история.........нужно е рязане от дъна на червени лешояди от държавната ясла.......другото е ала- баба
343
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте снимката и се осъзнайте какви ни управляват....
342
3
 
7
 
! Отговори
OLE преди 13 години
Молодец седефчов - как дела?Как легла...и так дала!
341
1
 
5
 
! Отговори
край преди 13 години
мале как ни разиграват. Па некой даже им верват. Тия двамата - борисов и първанов са братя близнаци - слушкат едни и същи хора. Ще ни правят сценки да се правят на алтернатива един на друг. Искам промяна - Велико народно събрание. Нова конституция - нови правила - нова държава. Сегашните правила ще възпроизвеждат все същото - независимо от личностите. И аз да ви управлявам ще ви крада и вие да управлявате същото ще правите. При сегашните правила ако излезеш беден от властта значи си глупав.
340
6
 
22
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Попитали Радио "Ереван":- Кой е най-краткия Виц на света?Радио "Ереван" мислило ден, мислило два, а на третия простенало:- Най-краткия виц на света е само един:"БОЙКО БОРИСОВ: МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ"
339
7
 
8
 
! Отговори
Edinstveniq преди 13 години
Гоце ,може да иде да прай шушулки на мюмюна ,на който даде мандата преди няколко години. Този не е президент на мен! ТОй е еедин скапан национален предател ,който ни добави още 4г. турско робство! Разликата е ,че този път беше икономическо и традиционно без война ...Затвор за този карпунгел! Той никога няма да е прав за каквото и да е и действа като абсолютен мазен долен агент ..говори като дявол тва *** долно! В казана да се овари дано!
338
4
 
5
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
свтига бе другари...пийте по една ракия..скро нема да има комунизъм
337
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що ми се прави тоя на безпартиен,като си е жив ***,и какво ми дава разни смотани съвети които нямат нищо общо с реалноста.А за Атака какво ,имат почти толкова гласове колкото и БСП.
336
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бедна,бедна Българио! Щом стигна до там такива болни и случайни хора да определят съдбините ти, няма бъдеще за теб.
335
8
 
15
 
! Отговори
stoon преди 13 години
господа Българи, още много време ще пасете овцете , имали значение Разбойко ли е ,Гоце ли е,Костов ли е , невиждате ли че България върви устремено надоло и само надоло, какво толко го хвалите тоо Борисов, невиждате ли че е идин от КРАДЦИТЕ, приятно живеене в България.
334
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов:Възможно е да сме водили разговор,относно това,че има някакви проблеми...Журналист:За какви проблеми става въпрос?ПЪрванов:Какви проблеми?Аз дори не го познавам.Не знам за никакви проблеми
333
1
 
4
 
! Отговори
ура преди 13 години
момент да се разберем кои са комунисти и кои не са ?
332
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който се смее последен, най-добре се смее!
331
5
 
6
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Разбира се, др.президент,че такава коалиция е неподходяща за ЕНП.Само че депутатите от СК гласуваха с/у кабинета Борисов,т.е. направиха нерушим съюз с БСП.Ами първи братовчеди са по произход: таткото е А.Луканов, а мамчето - БКП. И така да направим сметка: опозицията е БСП+ДПС+РЗС+СК! Др.Гоце, при съставяне на Служебното правителство имайте впредвид,че в подкрепа на БСП се обявиха още 14 (словом четиринадесет) сини депутати начело с Костов и М.Д.! Затова премиер на следващия кабинет трябва да бъде Ваньо Костов, а министър на икономиката М.Димитров! Ами заслужиха си го хората. А пък ЕНП ще приеме този конгломерат с отворени обятия : червени комунисти + сини комунисти + *** + компроматчици на бившата ДС,сега ДАНС! Лелее, направо ще ви разцелуват! Забравили сте само да добавите като съюзници бившите мутри,сега преуспяващи бизнесмени! Нали В.Костов преди няколко месеца казваше,че др.президент е най-близо до главата на Октопода!
330
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоцка ми от кого да имат подкрепа ,бе другарю.Да не са като вас комунистите, заради властта да сте готови дупетата да си дадете. Хората са с достойнство и чест- нещо непонятно за комуниста.Оставете ги да си вършат работата и не се занимавай с неща дето не ги разбираш