Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии

Промени в митниците няма да има, категоричен е вицепремиерът
Обновена: 28 яну 2011 16:27 | 28 яну 2011 16:22,
396
Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии
Снимка: БТА

Няма да бъдат увеличавани пенсиите и минималната работна заплата и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

Това обяви при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той посочи, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Само преди два дни социалният министър Тотю Младенов изрази различна позиция от тази на колегата си Дянков.

Той прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година".

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Освен това Дянков допълни, че през следващите 3 до 5 години акцизът на тютюневите изделия ще остане без промяна.

Вицепремиерът бе категоричен, че няма да има кадрови промени в митниците въпреки скандала от последните дни, "защото фактите показват, че там се работи добре".

Още по темата

С интересни идеи ще се прибере във ведомството си финансист №1 на републиката, обсъдени на среща със сливенския бизнес.

Земеделските производители са настояли пред вицепремиера да се въведе система с фискални устройства, пряко свързани с НАП, подобно на бензиностанциите и аптеките, за да няма загуби по веригата и за да се прекъснат порочните практики в бранша.

Винопроизводителите са били категорични, че само чрез обвързване на бутилирането с приходната администрация ще се преодолее нелоялният бизнес в тази индустрия.

Другите идеи, обсъждани с министър Дянков, са свързани с необходимостта от инвестиции в напоителните съоръжения и включване на представители на бизнеса в настоятелството на БАН за постигне на по-тясна връзка между бизнеса и образованието, а оттам – и обучение на необходимите кадри в различните браншове.

При посещението си в Града на стоте войводи вицепремиерът получи декларация от представители на Инициативния комитет, организирал на 24 януари протест срещу тегленото на кредит от община Сливен в размер на над 6 млн. евро. Симеон Дянков обаче отказа да коментира въпроса, докато не се запознае конкретно с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
А, то вече почнало бе.... :)
7
25
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
Нека плюването да започне СЕГА!!!
6
4
 
14
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Дянков а заплатите на назначените за царе комунисти.. ще вдигате ли.. ?:) що то един капацитет .. дрънчи от вас/от тях .. един ефективни.. и резултатни.. абе оправдавате си разходите .. по издръжка :)
5
10
 
36
 
! Отговори
асан преди 13 години
Що ли не се пръждоса тоя некадърник.
4
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВЕЛНО ДЯНКОВ НЯМА ДА УВЕЛИЧАВАТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТА ОС ВЕН ВСИЧКО ДРУГО , ХВАЩАЙ САМОЛЕТА ЗА АМЕРИКА ДОКАТО НЕЕ КЪСНО , МНОГО ГЛАДЕН НАРОД ИМА ,ГЛАДЪ Е ПОСИЛЕН ОТ ТОКА
3
7
 
22
 
! Отговори
sofiq преди 13 години
Edinstvenoto koeto trqbav da vdignete e zadnicite si i da si hodite ot tam ot kadeto doidohte,a nqkoi direktno v pandelata!
2
12
 
22
 
! Отговори
коко преди 13 години
Ако някой иска да става поп-фолк "звезда" да заповяда в "STUDIO-TRAKTOR".*****************STUDIO-TRAKTOR*************************Вече подготвяме първия албум на STUDIO-TRAKTOR,той ще бъде компилация от MIX-СеРеСе-та...Половината парчета са готови,а другите ще са готови когато ЯНЕ ни изпрати и останалите тракове,на флашка.Тук ние ще ги миксираме и мастерираме по съвсем нов начин,ще записваме с диктофон, директно от колонките на компа,за да не си личи монтажа.....Екипа на студиото са професионалисти доказали се през годините.Това са:Гоце-продуцент,"D.J".Трактор"-съпродуцент и муз.инженер,СеРГейЯ-дигитално смесване и мастеринг с диктофон.Г-жа.ЯНЕ-стойка за микрофон по-време на записи, и от "време на време"- Vocal.РЕД-КОЛЕГИТЕ-P.R.и представяне на АЛБУМА във "Шоуто" на С.Тр.Албума търсете във редакцията на в-к"ГАЛЕРИЯ".
1
7
 
63
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
А честито! За миналата година инфлация 10% ... за тази - 20 %Развихме се Европейски!