Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов

ДСБ няма да издига свой кандидат за президент
Обновена: 3 сеп 2011 09:47 | 2 сеп 2011 21:43,
125
Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов
Снимка: Булфото

Политическата воля на ДСБ е да бъде запазена Синята коалиция.

Това заяви лидерът на тъмносините Иван Костов в специална декларация по повод създалото се напрежение в Синята коалиция, след като вчера СДС се регистрираха в ЦИК за участие в президентските избори с ОДС, но без тъмносините.

Костов призова всички членове и симпатизанти да не се поддават на провокации, да не влизат в противопоставяне и конфликти помежду си, и да подкрепят на изборите кандидатите на Синята коалиция.

"Въпреки нашето желание, г-н Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това ДСБ отново декларираме, че признаваме резултатите от предварителните избори, няма да издигаме свой кандидат за президент, подкрепяме спечелилия кандидат", отсече Костов.

ДСБ декларира още, че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински сини коалиции, ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници.

"Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ", се посочва още в документа.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос дали егото на лидера на ДСБ е виновно за това, което се случва, както го обвини Мартин Димитров, Иван Костов посочи, че той не се явява на избори и няма междуличностни противоречия.

Още по темата

По думите му споразумението било нарушено не по вина на ДСБ.

"Точно заради тези думи и заради тези хора, заради тези сини коалиции и заради кандидатурата на Румен Христов за президент правим тези декларации и съм доказал, че можем да преглътнем тези неща", мотива решението за декларацията Костов.

Той отхвърли твърдението, че ДСБ е срещу обединението на дясното пространство. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати на откритите избори на "Синята коалиция" и за президент, и за кмет на столицата, каза лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
0
 
! Отговори
Човеко преди 12 години
123! Никога не съм бил фен на синята идея но трябва да призная че Бакърджиев специално и доктора, Панайотов май се казваше от Дупница бяха истински лидери и макар и с издънки като рутенето на Мавзолея поне имаха позиция. Костов ги прогони всичките и разчисти пътя за Симеон а след това и за Бойко! Те трябва да му целуват ръка че съсипвайки синята идея отвори вакум за други неБСПарски партии!
107
2
 
2
 
! Отговори
God преди 12 години
Точно по тази причина няма да подкрепя "сините" макар и да съм "син" по убеждения. Това не са хората, които са носители на синята идея. Бакъра, Усмивката, Праматарски и сие са имена отдавна забравени в нашата политика и явно е имало защо. Никога няма да дам гласа си за човек, подкрепян от тези ***. А кандидата за президент на СДС да си каже зависим ли е или не от ДПС преди да застане пред избирателите си. СДС е бледа сянка на една голяма надежда на хората. Няма балами вече...
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
114- "Всичко се плаща на този свят. Иван Костов скри в ДСБ кандидатурите за президент, не позволи вътрешен избор, наложи силово Св. Малинов и сега ще трябва да си сърба попарата". Ее този човек или е луд, или е комунист!
105
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В зората на демокрацията, (както и днес) Костов е като Левски в зората на револ'ционното движение за освобождаване на Б-я без чужда помощ.
104
3
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
abe niama li koi da te gramne da ne se darjish za glavata.
103
6
 
2
 
! Отговори
валентина преди 12 години
И какво продължавате да плюете Костов. Човекът най-коректно, най- лоялно заяви, че въпреки всичко, ще подкрепи Р. Христов.... горкият, колко ли му е струвало на душата да изрече това... аз не бих го направила!!!!! Ама пак той виновен.. Явно много, много е ГОЛЯМ този Костов..абе от 20 години само неговото име се спряга..това само потвърждава, че е ГОЛЯМ!!!!! щото да сте чули нещо за Бакърджиев??? А??? Или за този там от НДСВ- дето сега се е гушнал със сините??или..или..
102
6
 
1
 
! Отговори
валентина преди 12 години
Анонимен, що си анонимен , бе? Всички сте такива бокулци, анонимни!!!! И се научи да пишеш правилно!!! Мноооого много сте далеч от нивото на И.Костов. какъвто и да го наричате- самото мчу присъствие е упрек към вас- невежите, продажни душици, готови с всеки да се гушнат , само кяр да има... а това новото обединение-- Боже абе толкова ли са *** хората, бе... вижте ги кои са се накачулили там.... все отбор юнаци... лузъри... я ми кажете... кой от тях свърши нещо през тези години.???
101
3
 
0
 
! Отговори
BELIAT KUR KORAVK преди 12 години
ZARNIA *** SAS SINITE JUKI DA MI LAPA ZARVENATA GLAVA.
100
4
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
*** ymri shibano cherno govedo.
99
4
 
4
 
! Отговори
Kaji si, be, ivane преди 12 години
xaxaxaxa
98
5
 
3
 
! Отговори
Зико преди 12 години
Всичко се плаща на този свят. Иван Костов скри в ДСБ кандидатурите за президент, не позволи вътрешен избор, наложи силово Св. Малинов и сега ще трябва да си сърба попарата.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как са се подредили ! Събрали са се все отбор юнаци . :) ... това ако е дясното , аз не съм вече десен избирател !
96
5
 
12
 
! Отговори
кафо преди 12 години
Ами Бакърджиев,той ли ще дава оценка на Костов.Смехотворно.Крадците викат дръжте крадеца. Тези дребни душици мошеници никога не могат да са на нивото на Костов затова плюят,те искат само да грабят и още и още.В Костов е истината, а не в тези ***.Един ден ще и опознаете и ще си върнете достойнството.
95
8
 
8
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Абе хора Вие луди ли сте пак да плюете Костов.Той държи на думата си защото е политик от висока класа,който много от Вас не могат да разберат/не се учудвам/.Вие искате да се коалира с Софиянски ли.Та този мошеник заграби София ,и той и семейството му са толкова нагли вече,дори и не крият божественото си богатство натрупано на наш гръб.Евала на Костов.Той остана единственият достатъчно силен да издържи ,другите са дупелизци.Искам повече политици като КОСТОВ.
94
2
 
7
 
! Отговори
gari преди 12 години
Костов отново си изигра перфектно картите - какво ще обяснява Мартинчо, след като загуби изборите ? А те ще бъдат загубени от сините - предполагам се съгласявате с това ми твърдение !След изборите, без значение от кой ще бъдат спечелени, Мартинчо си отива, и Костов обединява всички сини. Мога и някой лев да заложа за това !
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази синя коалиция е толкова жалка,че няма на къде повече. А това е жалко,за страната е добре да има пвече силни партии,а не само една както е сега.
92
5
 
1
 
! Отговори
оптимист преди 12 години
Костов, ако спазваше споразумението, до сега трябваше да посочи вице-президент от ДСБ. А три месеца след предварителните избори (които загуби) продължава да се ослушва и да изнудва.
91
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е твърде голям мошеник и въжеиграч....
90
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е политик от твърде висока класа за да бъде приет от иначе много мъдрия български избирател.Може би след 100 години, хора като Костов ще имат подобаващото им място и в българската политика...
89
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартин Димитров направи стратегическа грешка. Теи хора с които се коалира носят повече пасиви.Сега Мартин Димитров ще трябва да обясни как ще си партнира с Евгени Бакърджиев който е съсобственик на ФК Левски заедно с Майкъл Чорни.Как Мартин ще си партнира с Софиянски който е близък с Васил Божков черепа...Как Мартин Димитров ще си партнира с Любен Дилов,човек изгонен позорно от самите тях.... Иван Костов и ДСБ за пореден път спасяват българската политическа сцена от путинизация и доганизация