Бюджет 2012 мина на първо четене в парламента

И сини, и червени гласуваха срещу проектозакона
Обновена: 16 ное 2011 16:32 | 16 ное 2011 16:20,
58
Бюджет 2012 мина на първо четене в парламента
Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 мина на първо четене в парламента със 127 гласа "за", 82 "против" и без въздържали се. Проектът беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ, РЗС, един от Атака и останалите независими, които присъстваха в залата.
Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и Атака се обявиха срещу бюджета на управляващите. Дебатите в Народното събрание преди гласуването продължиха около шест часа. 

При представянето на бюджета за догодина в пленарната зала финансовият министър Симеон Дянков предупреди, че вероятността за нова рецесия в Европа е голяма и всички очаквания за 2012 г. са променени в посока надолу.

В закона е заложено икономическият растеж догодина да бъде 2,9 %, а дефицитът – 1,3 на сто от БВП. Очаква се хармонизираната инфлация в края на годината да бъде 2,8%, а средната за периода – 3,2%.

От ГЕРБ бяха категорични, че Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света. При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност.

Още по темата
От опозицията обаче се обявиха твърдо против бюджета. "Финансовата стабилност е важна, но когато се обърне в самоцел, убива реалната икономика“, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според ДПС проектобюджетът е нереалистичен и кабинетът или трябва да го изтегли, или да го ремонтира основно между първо и второ четене. Лидерът на Атака Волен Сидеров отбеляза, че заложеният ръст от 2,9% е нереален.

Според Синята коалиция не само кризата ще продължи, но доходите ще падат и бедността ще се задълбочи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Бюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне като е казвал "ще уволнявам" явно е имал предвид "ще се съвкуплявам"... Когато корабът (ГЕРБ) потъва, плъховете (Атака) го напускат.... само че се пита що за бунак или *** (Яне) трябва да си да се качиш на потъващ кораб с некадърен капитан (Боко-цървула)
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЗС нали щеше да уволнява Бойко Борисов бре :).
10
11
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Пенсиите се дават всеки месец. Т.е. за увеличение на пенсиите с 10% на месец, са необходими по 1 милиард лева на месец! А не просто 1 милиард и готово...
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Васе, и ти ли лежиш на стари лаври? Нищо, лежи си. Те сметките с лаври за едно време се плащат, споко.
8
13
 
10
 
! Отговори
глас народен преди 12 години
Сини и червени да не се обаждат! Видяхме ги докъде ни докараха и едните и другите!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Общите разходи, трансфери и вноска в Европейския съюз са 18 милиарда и половина лева. 895 735 300 лева е вноската на България в съюза""За увеличение на пенсиите с 10% са необходими 1милиард лева"
6
4
 
4
 
! Отговори
vaskо преди 12 години
Анонимен ти никъде нямаш бъдеще бе! С това ти възпитание, наричайки родината си *** и на Марс да отидеш пак ще страдаш!
5
1
 
14
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Независимите дали не са подкупни, а? Жалка картинка. Дянков да си изяде дипломата и да се маха!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некадърниците от ГЕРБ отново връткат некви игрички с тия пари. Нищо. Ако и след две години нещата не тръгнат да вървят нагоре поне ще съм 100% убеден, че в тая *** адекватно бъдеще нямам.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново под слънцето
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da ima pari za ypravlqva6tite da si kypqt sve6ti
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле Яне каква цветарка е. До вчера уволняваше Бойко, днес пръв му целува з.дника. Ама направо си е наврял цялата глава между бузите :)