Добрев си пожела повече туристи това лято

До месец трябва да бъде приет Закона за туризма, обяви икономическият министър
Обновена: 10 юни 2012 08:56 | 10 юни 2012 08:55, Красимир Ангелов
83
Добрев си пожела повече туристи това лято
Добрев си пожела повече туристи това лято. Снимка: Impact Press Group

"За мен най-важното е да има туристи. Щом има туристи, означава, че тук им харесва", обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на новия туристически сезон в Слънчев бряг.

"Очакваме ръст на броя на туристите това лято, надяваме се, те да прекарат добре и да имаме все по-платежоспособни туристи, защото те са тези, които увеличават приходите в хазната”, допълни министърът.

Той отчете, че намира Слънчев бряг в добър вид, като по думите му се очаква ръст с 20 процента на руските летовници.

Бариери в курортния комплекс няма да има, категоричен бе Добрев. Той подчерта, че от съюза на собствениците в комплекса настояват да има ред в курорта в обособяването на сини зони, както и опредени часове за зареждането на ресторанти и магазини.

До три седмици Министерството на икономиката ще внесе в Министерски съвет Закона за туризма, а до месец той трябва да бъде приет, съобщи още Добрев.

Той уточни , че на 14 юни отново е насрочил среща с представители на туристическия бранш, на която заедно ще обсъдят всички последни предложения относно Закона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Еми като искаш повече туристи, направи нещо по въпроса? Къде е рекламата на България пред света? Пътувал съм толкова много по Европа и винаги има реклама на Турция, Гърция, че дори и Румъния...а ние един качесвен туристически форум не можем да направим в Лондон...Да не говорим, че аз очаквам спад на туристите, щото след 10 години като затворим АЕЦ Козлодуй и нямаме АЕЦ Белене, дори ток няма да имаме тук..тогава и на среща на свещи тия туристи да ги каним, те няма да дойдат.
70
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
80 ZA 81
69
2
 
2
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Добрев, ти си наше момче! Щом искаш повече туристи - ще ти ги осигуря. Това лято на българското черноморие ще прекарат ваканцията си над 20 млн. американци. Все пак България е стратегически партньор на САЩ! Ние никога не забравяме нашите партньори!
68
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 696TE GI SANUVATE USA TURISTITE.NALI ISKATE KREMALIONI...BLQDOVE DO DUPKA DA PRA6TITE PO 6EVOVETE OT BLQDOVE.38 MILIONA DA DOIDAT I NIKOGADA NE SI HODQT DA I SENASITITE TOVA MODERNITELEVI RODOOTSTAPNICIBLQDOVE KOLHOZNI MUJICI 38 MILIONA DA I SE NASITITE...DA DOIDAT I DA OSTANAT ZA WEKI WEKOVPO--DOBRE 6TE JIVEEM NO PRI WAS MODERNITE LEVI E SRAMNO DA SE NAZOVE6 BALGARIN.SRAMNA NIZOST--4ERVENA.KREMALSKITE WI KOMPIUTRI S RUSKA PLIONKA SVEMA LI RABOTQT.SUROVINEN PRIDA
67
2
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 58I CVETA NA KREMAL...OT TOQ CVQT,KOITO CAFNE,PA NEVARJE.AABE 4ERVENA GNUS,WSE ZAPADA WI E WAV WONLIVATA 4ERVENA PAST.KATO 4E LI KOLHOZNITE BLQDOVE NE GI ZNAEM.ZA TOVA 6TE WI E KOLHOZENI WSEKI HOTEL,NAPRAVEN S OGRABENITE OT NAS PARI.SAMO GNUSNI KREMALIONI DA WI PALNQT 6U6ONITE.DRUG NITO EDIN DA NQMA W KOMUNOBANDITSKITE WI HOTELISAMO GNUSNI KREMALIONI--BLQDOVE...WSI4KI DOEDIN DA SA BLQDOVEZADUNAIKATA DA SE NAPALNI S BLQDOVE I DA SE NEVRA6TAT W KREMALDA SE NASITITE NA BLQDOVE!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Менистаръ на туй дето го немаме да не би да "държи" некое курортче, че така налита на туристи ? След като намираш долната дупка "Слънчев бряг", че е в "добър вид" значи или че от тебе не става и *** за зеле или имаш некви лични интереси... А пък руските летовници не им требе никъф "Слънчев брег" понеже те идват на семеен туризъм с всичките си дечурлига, а не на секс-туризъм, което е така наречения "курорт" "Слънчов брег"
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък се надявам да са МНОГО ПО-МАЛКО за да се пукне веднъж завинаги пиянският/ваканционният балон.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повече пияници ще идват тук да си харчат парите
63
3
 
4
 
! Отговори
Мутра преди 11 години
И ние ние мутрите които крадяхме и бихме 20 години , и белите якички и полити които правеха същото сме ЗА силен туристически сезон. Хотелите са наши, заведенията също, парите са за нас а отпадъците в морето за вас - маТриала.
62
2
 
5
 
! Отговори
micki do 54 преди 11 години
VERNO E 4E HORATA NQMAT PARI ZA MORE, NO SPOMNI SI BLAGODARENIE NA KOI E TOVA? VSI4KITE TIQ HOTELI, RESTORANTI I PLAJOVE PRINADLEJAT NA BSP, VSI4KITE SUPERMARKETI, MOLOVE, BOUTICI I NAI-VE4E KOI POLU4I MILLIONI KATO KOMISSIONNI ZA DA NI PRODADE NA EVN, M-TEL,VIV I KOI-LI NE. ZA VSI4KO TOVA MOJEM DA BLAGODARIM NA 4ERVENITE . BLAGODARQ ZA VNIMANIETO
61
0
 
5
 
! Отговори
до @ 72 преди 11 години
Да, бе да,сигурно модата за изграждането и развитието на летния туризъм,само ще да е била успешно замаскирана подривна западна диверсия и долна антикомунистическа инсинуация рекламно насочена срещу трудовите хора и изграждането на комунизма в БГ,подвела и комунстическите управници, целяща да се отклони българинът от трудовите му навици да работи в най активният и добър за работа сезон и замести с лентяйстване по морето като източник за бъдещата социална безработица!
60
1
 
6
 
! Отговори
здравен мениджър преди 11 години
Aбе тия изостанали хора в България,още ли не разбраха,че вредите и пораженията от морето и слънчевите лъчи по плажовете върху човешкия организъм и здравето са много по голями отколкото се предполагаше че има полза ,ами още робуват на умишлено създадената отпускарска мода и навици в народа от Комунизма за "всеобщ и всенароден масов морски отдих и туризъм" с цел да се поразвият крайморските региони,транспорта и да се преберат обратно излишните пари създавайки печеливш поминък за местното население !
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те пък едни туристи какво да ти кажа... Не ни трябват много туристи, трябват ни качествени такива. Аз като ги гледам сега какви идват "да плачеш или да се смееш". Те тия по остъргани от нас с по 5 лева в джоба горките. Аз дето работя на курорт съм в пъти по напред от тая ***. Трябва малко повече реклама по световните телевизии и малко повече контрол на бизнеса.
58
3
 
5
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Добрев, ти си наше момче! Щом искаш повече туристи - ще ти ги осигуря. Това лято на българското черноморие ще прекарат ваканцията си над 20 млн. американци. Все пак България е стратегически партньор на САЩ! Ние никога не забравяме нашите партньори!
57
5
 
7
 
! Отговори
идеално си е преди 11 години
На мен си ме харесва на нашето море.Супер си е има купон има ядене и пиене има моренце разбирам езика и на вън е така но само дето не разбирам езика им в чужбина.Слънчев бряг е скъп за мен но Царево,Приморско,Обзор и др. са си много добре със цените даже.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64, прав си на 100%, само дето май мечтите растат с 5%. Вчера ръстът беше 15% днес е 20% :)))Като човек, който не ходи на бг- ще ви река кратко и ясно:нормалните хора не ходят в места с - висока криминална активност, - липса на качествена храна и обслужване, - лоша инфраструктура и презастрояване!На любителите на ***, пожелавам приятно прекарване с трениращите балконинг!
55
1
 
6
 
! Отговори
До "една" преди 11 години
Скъпа госпожо, можете да правите туризъм и без да посещавате тези критикувани от вас места. Както София не е България, така и Слънчев бряг не е Черноморието ни. Вие забравяте за Долината на розите, Етъра, Магурата, Чудните мостове, Велико Търново, Преслав, Тракийските могили, Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Белоградчишките скали, Обзор, Бяла, Созопол, Приморско, ... да продължавам ли?
54
1
 
5
 
! Отговори
kreti до 63 преди 11 години
Е то като идея е супер но за море както написах само Албена бих препорачал там много бетон няма или ако познатите са с мене. Да не забравяме къде са престъпниците лятото. Проблемите от миналто лято с руските туристи и България Еър, ако имахме мислещи политици за страната Руснаците трябваше да получат обещетение, както и други западни туристи които изгоряха. Ако съм пострадал веднъж от такъв търизъм(Мутротуризъм) едва ли бих се върнал в България отново.И малкото честни горят заради тъпите Мутри
53
1
 
9
 
! Отговори
една преди 11 години
Спрете да фантазирате и слезте на земята. Кой нормален човек ще дойде на черноморието? В бетонната джунгла, пияндетата, музиката, ехтящата от кръчмите, проститутките, джебчиите и *** море. Толкова ли ви е приятно да се къпете във вода, в която се изсипват фекалиите на презастроените курорти? България може да има природни и забележителни паметници, но това не може да примами туристите при наличието на гореописаните "детайли".
52
0
 
4
 
! Отговори
До живеещи в чужбина преди 11 години
Българи живеещи в чужбина, ако всеки от вас покани поне 2-*** чужденци на гости в България, ще е чудесно! Помогнете на българския туризъм! Навсякъде в страната има вече къщи за гости, хижи, чисти и приятни кътчета, гостоприемни стопани и вкусна кухня. България е трета по света по брой на природни и архиологически паметници. Споделете това с ваши приятели, посещавайте музеи, пещери, язовири, планини. И ако всичко това бъде поднесено приятелски и с усмивка, тези хора ще се връщат и ще водят със себ