Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе

Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар
Обновена: 17 авг 2012 09:53 | 17 авг 2012 09:53,
217
Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: БТА

„Към настоящия момент говорим за камикадзе.” Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов относно хода на разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли.

Двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи, констатира още вицепремиерът.

Друго заключение на разследващите е, че взривът не е бил в багажното отделение на автобуса.

„Атентаторът се е самовзривил,” подчерта Цветанов. Според него възможността да е бил взривен от друг участник в терористичния удар срещу автобуса с израелски туристи в Бургас остава теоретичната.

Вчера МВР публикува фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя. Цветан Цветанов каза, че до момента няма обаждания на граждани с информация за него.

Още по темата
От друга страна, портретът на смятания за атентатор самоубиец е предизвикал повече реакции в обществото. Установено е, че е имал контакти и с други хора, освен първоначално обявените при опита да наеме автомобил.

Цветан Цветанов каза още, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас. Вътрешният министър обаче не пожела да сподели повече подробности.

Относно друга актуална тема за българския кораб „Свети Николай“, който бе задържан край Испания с три тона кокаин, МВР шефът заяви, че собственикът и капитанът нямало как да не знаят за наркотрафика.

„Няма задържан за подобен вид пратка, който да каже, че е виновен.” Така Цветанов коментира вчерашните изказвания на третия задържан, собственикът на „Сийборн трейд”. Бизнесменът Дойчин Дойчев, който беше арестуван в Бургас за 24 часа заяви пред журналисти, че не е уведомен официално за задържането на кораба и екипажа.

Цветанов уточни още, че Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия "Ванеса", за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие фактът, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му - "Елена", пък бил задържан с контрабандни цигари.

Евелин Банев-Брендо се е срещал с тримата задържани у нас заради натоварения кораб с кокаин, стана ясно още от думите на Цветанов.

“Не бих казал че Евелин Банев-Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента”, коментира вътрешният министър.

Тримата задържани в България са набирали екипажа. Те са съпричастни към организирането и транспорта на пратката, каза още Цветанов.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност и виновност, обясни МВР шефът във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели какъв товар се превозва на кораба.

При международната спецакция бяха задържани 31 души, като 21 от тях са българи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бате Ви ИлкоТо и мозъкът му като на щраус болен от заушка !
109
1
 
12
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
Към настоящия момент говорим за камикадзе. хахахаха велико умозаключение, това ли мъдриха сума ти и време - ами сигурно е камикадзе човекът се взриви по дяволите, какво има толкова да се мисли по този въпрос
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде най-накрая да признаят че камикадзето е едно от децата на ДЮН.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свидетели сте на феномен. Гарван гарвану око вади!
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се премахнат политическите чадъри на престъпността в световен мащаб, такава просто вече няма да има.
105
2
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
На тоя некой верва ли му за каквото и да било?
104
1
 
5
 
! Отговори
Момче преди 11 години
Благодаря за отзивите на коментара ми и за съветите, наистина е хубаво човек да знае, че има и "друг всят" където уважават професионализма. На PITBUL пожелавам само дълголетие за него, децата му и внуците и често да се посещават, а от коментарите на емигрантите от Ванкувър, USA и Австралия съм очарован...Личи си как емигрантите ни са с един по високо-класен изказ ...
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еваллата Ба'т Илко 117 - така добре и поета не би могъл да го опише.
102
1
 
5
 
! Отговори
Няма кои да те чуе преди 11 години
До "до Баща от Момче" - бягай, тука никой няма да те чуе, както виждаш ти отговарят или емигранти или родители на такива... Добре си решил да тръгнеш, аз дойдох в Австралия преди 4 години веднага след университета и постигнах неща които никои мой връстник не е направил... стандарта наистина е висок, но те съветвам езика добре да знаеш и професията да умееш и ще те оценят високо...До "Баща" и "PITBUL" изказвам съжалението си но и възхищението си че не са си спрели децата, а носят този тежък товар
101
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При правителството на герб хората се самоубиват от глад, при правителството от герб стават атентати, при правителството от герб всяка мутра се вози на правителственния самолет, при правителството на герб *** имат повече права от българите, при правителството на герб се вихри най голямата контабанда, при правителството на герб кучета изяждат живи хора. Оставка и съд за герб!
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ,писна ми на дъртия ЙУ. с тоя атентатор да го дъвчете толкова време.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейййй, големи тарикати сме си това българите. Замесени сме във всички световни престъпни схеми. Само дето камикадзето не е българин.
98
1
 
10
 
! Отговори
mastika преди 11 години
Без да визирам горепосочената безличност и неговото Високо началничество смятам, че когато длъжностно лице, което знае, че български граждани могат да бъдат използувани за нечисти цели и или им е застрашен живота без тяхно знание носи наказателна отговорност. Тези моряци и семействата им, ако наемат читави адвокати ще им разгонят фамилията на Тиквоподобните по всички съдилища по света и унас.
97
1
 
19
 
! Отговори
Бате Ви Илко преди 11 години
На снимката е щтраус след клизма с грединският маркуч
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре герберите прибирайте се в дупките, че до зимата на нашето недоволство ще натрупате много точки и не се знае какво ще стане после. Имайте впредвид, че земята по която стъпвате не е ваша и може и да не ви приеме овчедушно като нас. Омръзнахте ни с простащината си вече...
95
0
 
8
 
! Отговори
ф преди 11 години
ГЕНИАЛНО !!!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами това е професионализма в системата им, след като комунистът Миков пенсионира професионалисти по на 45 г, а остави верни слуги на ръководни длъжности по на 50-60 г, които и до днес само търкат бюрата си и пресмятат трудовия си стаж в първа категория и 20-те брутни заплатки, които ще вземат при пенсиониране. И какво може друго да се очаква? А и Цветанов си ги държи, явно му е добре и на него. Затова са на това дередже. Комунистът кожата мени си-но нрава-никога
93
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Ама как разбира се, че полицията ни е имала оперативна информация, даже атентатора и аверите му са и добре познати с богато криминално досие :))). И даже всеки момент са щели да ги хванат, ама тоя напук се гръмнал :))). Не ме интересуват празните бращолевения на тоя. Мойто питане е след като някой може дни наред спокойно да се разхожда из летищата ни с една раница експлозиви за каква сигурност говорим и кой ще поеме отговорност за това? Другото са празни приказки.
92
2
 
6
 
! Отговори
Предположение преди 11 години
>....България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас.Турция?
91
1
 
4
 
! Отговори
00 = WC преди 11 години
"Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар " - това което не споменава министъра е че въпросната информация вече не е налична, затова казава и "ИМАЛА". Поради липсата на WC хартия в следствието, някой се е възползвал от нея в заден план. Разследването продължава.