Върху дюна ли е, не е ли?

Борисов разпитва министри заради продажба на имот в Несебър
25 яну 2013 20:39,
372
Върху дюна ли е, не е ли?
Борисов разпитва, за да е сигурен. Снимка: БТА

Да не е върху някоя дюна?, пита министър-председателят Бойко Борисов при гласуването на решение за продажба на имот – частна държавна собственост по време на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Министърът на отбраната обяснява, че става въпрос за имот в град Несебър, местността „Кокалу”, община Несебър. Това е стар казармен район с 14 сгради, 96 дка, става ясно от стенограмата на заседанието. Ангелов изрично посочва, че имотът не е част от “Натура 2000“.

Подробните обяснения на представителите на правителството идват след като малко преди Нова година се разрази голям скандал с продажба на имот държавна собственост в Несебър.

Оказа се, че там във въпросния парцел има редки сиви дюни, които са защитени. Имотът беше продаден от държавата на частно лице, което дни по-късно го беше препродал на пъти по-висока цена на юридическо лице. В сделката изплува и близък до вътрешния министър Цветан Цветанов бизнесмен.

Според последните социологически проучвания “Дюнигейт“ е свалил общественото доверие в ГЕРБ, въпреки че строителството върху терена беше спряно. Това стана след оглед на място на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който трябваше да установи дали дюните са дюни или не са, и проверка на няколко министерства.

В крайна сметка отговорът беше положителен и строежът спря. Скандалът беше последван от разкритието, че продължава и спорен строеж в Иракли. Това предизвика екопротести.

Натрупалите се проблеми в тази област са най-вероятната причина премиерът да настоява за още една проверка дали имотът, който Ангелов иска да продава, “да не е върху някоя дюна“.

Министърът на отбраната категорично заявява, че теренът не е в защитена територия, но Борисов настоява.

"Ако не сте го проверили, проверете", заръчва той, но все пак приема точката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
6
 
! Отговори
До 250 преди 11 години
Мене никога не са ме ритали меки китки и няма как да стане това за в бъдеще!
184
6
 
10
 
! Отговори
nylonic преди 11 години
Герберски кучета крастави, единият ритник е в неделя, другия лятото, вземете си памперси за да няма много акита
183
5
 
5
 
! Отговори
До 247 преди 11 години
Доброто бъдеще, което го защитаваш ще ти го оситури ГЕРБ, а не БСП, освен ако не си от тия момченца, които перат техните пари! Ако си от тях не ти завиждам за 8-те офиса. Много такива имаха стократно повече, но вече ги няма сред нас, не ти кобя, живей си живота и си харчи парите, айде стига за днес, безсмислено е да те образовам повече!
182
1
 
2
 
! Отговори
До 247 преди 11 години
Добре де, поне смени тая снимка, не ми се прави на красив.
181
2
 
5
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 244 дааам...вярно са на всяка минута-разсъних се-успя да ме разсмееш и вече не ми се спи:) В Етрополе имам офис(имам още 8 из страната, което трябва да ти отговори на лафа за евтиният компютър) та знам кой е адаша на тоя, който не знаеш как изглежда:) А прав си за лакомията-ББ е типичен пример:) На моята сватба, ще се радвам Светльо да ми пее:)Но за паричките-кажи ми честно колко ти дават:) Защото аз защитавам доброто си бъдеще безплатно:)
180
2
 
4
 
! Отговори
До 244 преди 11 години
Грешка, коментарите ти са на всяка минута, айде може и да се задомиш като изкараш някой лев повече! Азис и хиподила ще ти пеят на сватбата, а Станишев ще дръпне една реч за 6-те апартамента и ще просълзи бабичките, тоест шаферките ти!
179
2
 
3
 
! Отговори
До 244 преди 11 години
Ти нещо се превъзбуди май, явно мисълта за повече пари, които ще получиш за тия коментари на всеки 3 минути те разсъни, нали си лягаше бе. Ами то човешката лакомия няма граници! Утре Кутев ще те похвали и ще ти даде бонус! Айде лягай си вече, че плюнките ти ще скапят монитора на евтиния ти компютър!
178
1
 
5
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 238 ми ти, щом Емил Димитров не знаеш как изглежда предполагам Кондьо е в твоя списък с любими творци:) Като спомена Емил Димитров...до Етрополе ходил ли си:)и какво стана с друг глав. сек.????
177
1
 
1
 
! Отговори
До 238 преди 11 години
По-добре си сложи една снимка на Кондьо! Щото явно вкусовете са ви еднакви щом гласуваш за пръдльото! Само не казвай че ти си на снимката!
176
2
 
4
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До анонимният ако не знаеш преди да стане глав. сек. беше собственик на Ипон...все едно да си собственик на СИК, ако ме разбираш:)
175
2
 
5
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 237 попитах те за името на поне още един глав. сек на МВР, селски....само още един ми кажи:) без медиите до сега ББ щеше да е дал фира пред "народната любов" колкото и да плащат на хорица като теб:)
174
2
 
4
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 239 нали:) ББ е най-чистият!Светец направо:) Румен Пашата не беше чувал за него...и след като чу щеше да го арестува...ама нали тия съдиите са толкова корумпирани...
173
1
 
1
 
! Отговори
До 237 преди 11 години
Лъжи и компромати, които ежедневно се пускат в медиите!
172
2
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 230 абе, селски-ако си 61 набор няма начин да не знаеш как изглежда Емил Димитров:) вярно си много сбъркан :)А ти ако си гласувал за ГЕРБ, значи си искал да ни управлява човек, с доказано престъпно минало и нито един чужд език зад гърба си. Браво-похвално:) Май предпочитам моя пърдящ кандидат
171
1
 
2
 
! Отговори
Герб най-корумпирани преди 11 години
А може би Кумецът на Цветанов не му е дал за без пари апартаменти, а Цветанов на него- държ поръчки за 24 млн. и терени на дюните или олигархът от Герб не е взел най-много дка от заменки? А Борисов взе търговията с винетки от държ. Бълг пощи и я даде на частната банка на Цветелина Бориславова, като така ББ отне 50 млн. от държавата и ги даде на собственото си семейство, защото тогава те живееха заедно. За това в нормална държ Борисов щеше да търка наровете. А Котараците, Апостолите? Стенли? Дюни
170
2
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 230 а за фактите-цяла вечер един не съм чул, а вярно ще си лягам...само думи, думи, думи:)Нещо като на ББ работата-много шум за нищо:)
169
0
 
4
 
! Отговори
До 230 преди 11 години
Ако наистина си гласувал за Светльо Хиподила, просто нямам думи. Значи си гласувал за президент който да пърди на президенския стол до като дава интервю и да ти припява Яжте ми *** от едноименния си албум! Ами този където го поканят навсякъде пърдеше бе, то това неговото беше върха на простотията! Впрочем и на него му платиха да се яви на изборите за президент за да дръпне от младежкия електорат за да намалят техните гласове за претендента на ГЕРБ! Сета вече си ми ясен, поне си смени снимката, че е грехота да се правиш на Емил Димитров!
168
2
 
3
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До До 230 ама кой ги защитава, юруде??? ТИ! Ти си тоя дето пази *** на твоя шеф. Тия медии именно издигнаха ББ или това го забрави??? Забрави ли, че Сакскобургготски го направи глав сек? Кажи ми името на поне един друг глав. сек на МВР! Без гугъл! Всичко по поръчка на БКП и ченгетата... 61 набор си...допускам го, но определено без лекарско образование, повече като някой безработен учител звучиш. Ама ако е така-простено да ти е-вземи пари от герб, че иначе няма какво да ядеш.
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са нагли.
166
0
 
2
 
! Отговори
До 230 преди 11 години
Другарю ХЕХ аз съм 1961 набор, ако можеш да смяташ смятай, но те съжалявам колко си заблуден или пък си платен! Защото трета възможност няма, няма честен човек в БГ, който да защитава тези които съсипаха страната ни още с превземането с преврат на властта през 1944г. От тогава до сега не са спрели да вредят на страната ни. Факти стотици, ако трябва да ти ги изброявам, цяла нощ няма да ми стигне. Но не това ми е целта да те образовам, ами да ви разобличавам напрекъснатите лъжи и компромати, които ежедневно се пускат в медиите!