Върху дюна ли е, не е ли?

Борисов разпитва министри заради продажба на имот в Несебър
25 яну 2013 20:39,
372
Върху дюна ли е, не е ли?
Борисов разпитва, за да е сигурен. Снимка: БТА

Да не е върху някоя дюна?, пита министър-председателят Бойко Борисов при гласуването на решение за продажба на имот – частна държавна собственост по време на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Министърът на отбраната обяснява, че става въпрос за имот в град Несебър, местността „Кокалу”, община Несебър. Това е стар казармен район с 14 сгради, 96 дка, става ясно от стенограмата на заседанието. Ангелов изрично посочва, че имотът не е част от “Натура 2000“.

Подробните обяснения на представителите на правителството идват след като малко преди Нова година се разрази голям скандал с продажба на имот държавна собственост в Несебър.

Оказа се, че там във въпросния парцел има редки сиви дюни, които са защитени. Имотът беше продаден от държавата на частно лице, което дни по-късно го беше препродал на пъти по-висока цена на юридическо лице. В сделката изплува и близък до вътрешния министър Цветан Цветанов бизнесмен.

Според последните социологически проучвания “Дюнигейт“ е свалил общественото доверие в ГЕРБ, въпреки че строителството върху терена беше спряно. Това стана след оглед на място на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който трябваше да установи дали дюните са дюни или не са, и проверка на няколко министерства.

В крайна сметка отговорът беше положителен и строежът спря. Скандалът беше последван от разкритието, че продължава и спорен строеж в Иракли. Това предизвика екопротести.

Натрупалите се проблеми в тази област са най-вероятната причина премиерът да настоява за още една проверка дали имотът, който Ангелов иска да продава, “да не е върху някоя дюна“.

Министърът на отбраната категорично заявява, че теренът не е в защитена територия, но Борисов настоява.

"Ако не сте го проверили, проверете", заръчва той, но все пак приема точката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО ДА ЗАПОЧНЕ ДА РАЗСЛЕДВА ДЕЛЯНЧО ЗА ФАЛШИВИТЕ МУ ДИПЛОМИ
204
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГА ЩЕ СЕ РАЗСЛЕДВА ФАНДЪКОВА, КОЯТО ДАДЕ ДВА ДЕКАРА НА ЕВРЕИТЕ В ТРАДИНКАТА ЗАД РУСКАТА ЦЪРКВА В САМИЯ ЦЕНТЪР, В ЗЕЛЕНА ПЛОЩ, КОЯТО Е ЗАБРАНЕНА ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ, А ЕВРЕИТЕ ЩЕ СТРОЯТ БИЗНЕС-СГРАДА И ФАНДЪКОВА СЕ ОПРАВДА, ЧЕ ЩЯЛА ДА БЪДЕ СТЪКЛЕНА И НЯМА ДА ПРЕЧИ.
203
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой от оранжевите зеленчуци си гласува по 100 пъти.хахахаха Добре,че си вярва!
202
8
 
15
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще дойде ли най.щастливия час,когато ти ще си далече от нас?
201
12
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo vidqh v toq 4e glasuvah za nego ?tolkova me e qd 4e glasuvah za nego !no 6te popravq taq greshka
200
12
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИКВИ за смет!ТИКВИ за смет!
199
10
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Я пишете името на купувача,който го е купил за 1 лев!Като Кремиковци!
198
11
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
GERBADJJIISKITE POMQR4ETA SE POQVIHA HAIDE PODLOGI DERZAITE ZA VASHIQ VOJD VINETU.OT EC IDVA ZABRANA KOQTO GLASI SLEDNOTO ZADA MOJE VSI4KI BALGARI DA SA TOLKOVA PROSTI KATO TOZI NA SNIMKATA HAU .V BALGARIQ SHTE SE 4ETE ROMANA VINETU HAU.I VEDNAGA DA SE PUSNE BTV HAU DA MOJE DA SE PROIMIVAT MOZACITE NA HORATA S GOSPODINA NA SNIMKTA .NE NA CVETELINA VOLTAICITE////////NE NA AMERIKANSKITE INTERESI V BG
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
===>
196
13
 
8
 
Отговори
Българин преди 11 години
На снимката изглежда ,че Б.Б. се моли на Аллах.Защо ли?
195
11
 
11
 
Отговори
ДЮНА преди 11 години
Върху тиква е !!!
194
12
 
13
 
Отговори
От къде тръгна ? преди 11 години
Роден в с. Хераково.Седем години по късно вече живее в с.Банкя.Ученик в гимназията и свинар.Записан в ШВМР--факултет-пожарникар.Приет за член на БКП на 19 г.През 1991 г. напуска пожарната, но запазва членството си в БКП.Започва от "Илиенци", тараши пазарджиите. Пази един от паркингите на Бай Миле. Държи поясите на Маргините, Самоковеца и Пашата. Сближава се с Куйович. Влиза в ловното поле на Сретен. Като гл.секретар извършва убийство.Кмет на София.Като премиер опростачи и фалира държавата.
193
10
 
10
 
Отговори
Ц.Ц. преди 11 години
Правя заменка на дюните с дюнери и ми дават два апартамента...
192
0
 
20
 
! Отговори
abs преди 11 години
Прокуратурата работи за престъпниците.Също и съдът. Крайно време е тези две институции да се финансират не от нашите данъци, а от мутрите. Не може с нашите пари да се работи срещу нас.
191
0
 
14
 
! Отговори
Boyko преди 11 години
Змийско гнездо и мафиотска ***. И съд и прокуратура-са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ СРАМ СРАМ
190
13
 
18
 
Отговори
Шекспир преди 11 години
На снимката героят се пита: Ще ме бъде ли или няма да ме бъде? Отговорът е: Няма да те бъде след пет месеца бе човече нещастно! Изметен си и това е!
189
12
 
2
 
Отговори
до Дядо Иван преди 11 години
Дяво Иване, много си прав в думите си, но за да граши човек, той трябва и да работи. А то като не пипва нашия човек нищо, как да сгреши.....
188
15
 
15
 
Отговори
mocipako преди 11 години
Има още някакви си 5 месеца правителството на ГЕРБ да осребри мандата си, защото по всичко личи, че повече няма никога да се доберат до изпълнителната власт с такава сила и правомощия. Не виждам нищо случайно в предложението на Аньо Ангелов да продава на всяка цена имоти по морето собственост на МО. Да видим до края на мандата, колко още имоти движими и недвижими, както и Д.О.Поръчки ще се спечелят от свои хора и фирми на "случаен" принцип. Иначе ни си знаем, че "тройната ламя е виновна" :-)
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не я знам тая новина за чий става дума, НО тая медия е подмолна: нямаше гласуване, когато беше в интерес на тези, чийто гъ.ове медията лижеше, сега като им спадна печалбата "давайте стадо, сласувайте". Просто няма да ви посещавам повече, ***.
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪДЕТО И ДА ПИПНАТ ВСЕ ЧЕРВЕНА ПОМИЯ ТЕЧЕ.