Кирил Йорданов изнася кашони от общината, твърди РЗС

Нито един документ не е изнесен от сградата, опонира кметът в оставка
7 мар 2013 14:12,
30
Кирил Йорданов изнася кашони от общината, твърди РЗС
Кирил Йорданов Снимка: Impact Press Group

РЗС обвини кмета на Варна в оставка Кирил Йорданов, че е изнасял цели кашони с документи от община Варна. Самият той категорично отрича.

„През годините кашоните, куфарите и трезорите са били най-любимият му инструментариум, заради който той ставаше с дявола ортак, за да остане на власт“, се казва в изявление на партията на Яне Янев.

„Ако България е правова държава, окръжният прокурор на Варна досега трябваше да е образувал досъдебно производство за длъжностно престъпление по десетките сигнали срещу кмета на Варна, внасяни през последните години в прокуратурата, и да е поискал мярка за неотклонение на Кирил Йорданов  „задържане под стража“, смятат от РЗС.

Кирил Йорданов веднага отговори на нападките, като изтъкна, че в община Варна от години е въведено 24-часово видеонаблюдение на всички входове и изходи.

Още по темата
Кметът в оставка е готов записите от видеокамерите в общината да бъдат иззети и прегледани от компетентните органи, за да стане видно, че от сградата не е изнесен нито един документ.

„За всеки лев приход и разход на община Варна - за всяка една от годините, за всяка сделка с общинско имущество, сме били проверявани стотици пъти от най-различни контролни органи, а Сметната палата е излизала с окончателен доклад относно разпореждането с общински средства и общинско имущество", посочва още Йорданов.

"Във всеки един от тези доклади заключението винаги е било едно и също - че отчетът на бюджета дава честна и точна представа за разходите и приходите. Тези доклади съдържат висока оценка за контролните механизми и за финансовата дисциплина в община Варна. Докладите са на разположение в Сметната палата", допълва кметът в оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е, че успяхме да разкараме Кирето, но за съжаление в общинския съвет са същите лица....да не говорим за ***, които е необходимо да се разследват на световно ниво, за да успеем да ги разкараме тези престъпници
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е човека на БСП и ГЕРБ
22
2
 
3
 
! Отговори
до14 преди 11 години
комсомолците от позитано били във ваканция ... а комсомолците от правителството на герб се гушеха неуморно 4 години и избягаха,когато народът поиска разследване на всички приватизационни сделки
21
2
 
2
 
! Отговори
.... преди 11 години
3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и *** СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ,
20
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 11 години
Ако още си мисли, че *** е проблем само на Варна:1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около *** компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е К
19
3
 
5
 
! Отговори
BG преди 11 години
Трибуквената групировка контролира Варна, кмета, следствието и прокуратурата. Как искате в този град нещо да се случи ?! И не виждам как може без бой да стане това ! То групировката е вече икономическа и навлиза в цялата страна - кой ще я пребори без стрелба не знам.Може би отзоваване на всички там и назначаване от други градове на следователи, съдии и прокурори е решението.
18
5
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
типичен варненец .....!!! Грозен и гледа тъпо !!!
17
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Zashto izobshto mu se pozvolqva da iznasq ot tam kakvoto i da bilo,zashto nikoi ne proverqva,a samo se pishe,kade sa otgovornite organi za da sledqt ili vsichki sa v obshtiq kup,nqma koi da go proverqva...tez nashi opravnici go imat vsichko kato bashteniq,mogat vsichkoi si pravqt vsichko,nqma zakoni v taq dargava...
16
3
 
16
 
! Отговори
копирано преди 11 години
Чешка медия: *** притежава част от ЧЕЗЗа българските медии самозапалването на Пламен Горанов от Варна бе повратна точка, казва Атанас Чобанов пред чешкото издание Е15 Чешкото икономическо издание "Е15" пише, че част от енергоразпределителното дружество "ЧЕЗ България" е в ръцете на икономическата групировка ***, която е описана като "най-голямата престъпна организация в страната".Групата *** контролира 25% в българската компания "ЧЕЗ Електро" и 5% дял в "ЧЕЗ Разпределение".
15
3
 
21
 
! Отговори
Маги преди 11 години
Много плашеща физиономия има този човек...
14
5
 
16
 
! Отговори
bvb преди 11 години
Първо кой е казал че трябва да се изнасят кашоните и документациата през вратата (входове и изходи) и пред камерите. Като чели зградите нямат прозорци. И второ какво по лесно от това когато всички са в кюпа да се правят перфектни отчети, като за всяко нещо има документ. Друг е въпроса дали тези документи просто не узаконяват раздаването на пари и поръчки през разни фирмички собстеност на едни исъщи хора.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕГА Е ПО ВАЖНО какво ,ще му отговори кирчо на яне и дали засегне *** .ЧЕ СА ВЪРЗАНИ ВСИЧКИТЕ като свински черва .
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яне, от твоите димки няма никаква полза, никога!
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, на тоя селски тарикат кой му дава такава информация, по всякакви поводи и то във възлови моменти/все около езбори/.Тази гнида ли разполага с всичката секретна информация в БГ
10
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Че то е много лесно - възловите места и архиви се запечатват и се отварят само когато е наложително в присъствието на свидетели и под опис.В случая кметът има право да изнася само личните си вещи, ако има такива в кабинета си.
9
7
 
16
 
! Отговори
у, преди 11 години
Цачева и Цветанов - в затвора с Костов, Кунева, Доган, Овчаров и Шулева, това са хората които са основни виновници за всичко.СДС е силата ни, тя ни донесе всичко - свобода, избор за образование, работа в ЕС, възможност да станеш това, което искаш да бъдеш, не на сектите в политиката - ДСБ, БСП, ДПС и ГРОБСДС е марката ни пред света...
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще почне да действа прокуратурата в тая държава??? Димките на Яне ги знаем, евтини пушилки на селски тарикат. Полза никаква!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янето само вдига пушилки, досега не е доказал нищо, първо Бойко, щеше да уволнява, щеше да го праща в затвора, след това му стана първи оръженосец.Такава фурнаджийска лопата просто е уникат.И мн интересно как някой като падне от власт изведнъж медиите започват да пишат колко лош е бил, а преди това колко добър е бил.А никой не написа за изнасяните чували от мин на финансите.
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А общинския съвет на ***? Той няма ли да подава оставка?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, Яне, кметът ти прави дарение анални лубриканти за хомокалинки и ти ги изпраща с препоръчна пратка....