Новият земеделски министър заварва стабилна основа

Ще надграждам постигнатото досега, заяви проф. Иван Станков
13 мар 2013 14:58,
10
Новият земеделски министър заварва стабилна основа
Проф. Иван Станков Снимка: Булфото

Служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков ще продължи да надгражда постигнатото от Мирослав Найденов, стана ясно от първото му изявление пред медиите. Той бе посрещнат с хляб и сол, по стар български обичай, в сградата на МЗХ.

Досегашният министър Мирослав Найденов предаде кабинета на проф. Станков с думите: "Надявам се той да бъде добре приет в този прекрасен дом, най-хубавата сграда, заредена с история и с емоции и която аз успях да опазя от намерението на някои други институции да я придобият." Найденов изрази надежда, че новият министър ще успее да я опази, както и отговорностите, които тя символично носи, и му пожела здраве и успех.

Проф. Станков благодари от своя страна на Мирослав Найденов за постигнатото в областта на земеделието, което ще осигури здрава и стабилна основа на новия кабинет. Той изрази увереност, че българското земеделие ще има по-престижно място както в България, така и в Европейския съюз, и надежда, че предшественикът му Найденов ще му помогне за това.

Екипът на министерството ще се определи до края на работния ден, но по всяка вероятност досегашните заместници ще бъдат освободени.

Приоритетите в работата на проф. Станков започват със среща на 18 март в Брюксел с обсъждането на новата селскостопанска политика. Той има амбицията освен това да подготви основата и стратегиите за бъдещо развитие на някои изоставащи сектори като зеленчукопроизводството, овощарството, лозарството, както и всички направления в животновъдството, планинските райони и биоземеделието.

"Това са проблеми, задълбочени с времето, и днес не можем да приемем за нормално, че половината от млякото, месото и зеленчуците са вносни", коментира проф. Станков.

Оставяме хамбарите пълни, нямаме задължения към абсолютно никого, поетите ангажименти са изпълнени, каза Найденов. Той пожела новият екип на министерството да успее да направи усвоими договорените 7,5 млрд. евро за земеделие за земеделските производители.

"Оставяме относителна сигурност по отношение на безопасността на храните и здравето на животните, реформиран горски сектор и сектор "Рибарство" във финален устрем за усвояване на средства по оперативната програма", отбеляза Найденов.

Отчета, който аз не направих, ще го направят хората в следващите месеци и години, посочи още той. Найденов каза, че е спокоен за това, че оставя сектора с огромен потенциал в ръцете на хора, които ще го доразвият.

Той подари на новия министър химикалка "Паркър", за да подписва с нея, икона на Св. Георги Победоносец - покровител на земеделците, и празна рамка, в която да бъде поставен портретът му като министър на земеделието от служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: служебен кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
УПРАВНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ЦЕЛУВАТКРАКАТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ КАКТО ПАПАТА ОТ ВАТИКАНА !-Папа Франциск целувал краката на болни от СПИНС неговото избиране досието Ватиликс никога няма да види бял свят -blitz.bg/news/article/187842--ДОКТОРЕ - Д-р Тотко Найденов: - ПРЕПЕЧАТВАМ ТИ,НЕЩО ОТ ДНЕШНИЯ "БЛИЦ" И ДА СЕ СМИЛИШ НА ЖЕНИЦАТА С МАЛКИТЕ ДЕЦА.АЗ СЪМ ПРЕЖИВЯЛ НЕЩО ПОДОБНО, КАТО ДЕТЕ, КОГАТО БАЩА МИ Е БИЛ В КОНЦЛАГЕРА И СЛЕД ТОВА БОЛЕН ОТ ТУБЕРКУЛОЗА !-https://youtube/watch?v=rv8gLypEvQY-ДА ВИКАШ "УРА" И ДА МИ *** *** - ЮДЕЙСКА *** !
8
0
 
31
 
! Отговори
123 преди 11 години
до 555ПРИЯТЕЛЬО, първо се научи да пишеш грамотно....след това се изказвай..АНАДЪММУ
7
0
 
33
 
! Отговори
ПРОФЕСОРИТЕ ТУК преди 11 години
са повече от звездите, а горе " вятър ечи, балкан стене " ! Пълни нещастници !!!
6
0
 
38
 
! Отговори
бате Пешо преди 11 години
Вчера го назначиха и днес ......всичко му е ясно.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новият земеделски министър заварва стабилна основа...Ударихме вече на камък, това и е стабилното на основата.
4
1
 
36
 
! Отговори
123 преди 11 години
Професор Станков...не само зам. министрите...и по надолу задълбайте...например в... ИАРА...там що *** има за изриване ....
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя май наистина е тръгнал от нулата-полето...
2
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от "Б"отбора на ГЕРБ,като чели са си плюли в устата!
1
6
 
44
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Поправка: "На новия земеделски министър му казаха да каже, че заварва стабилна основа". А тъй. Сега е коректно заглавието.