Подслушването в България подкопава демокрацията

АЛДЕ се замисли и за честността на изборите у нас
Обновена: 17 апр 2013 10:14 | 17 апр 2013 07:38, Петя Славова
159
 Подслушването в България подкопава демокрацията
Антония Първанова. Снимка: БТА

Подслушването в България подкопава демокрацията и честността на избирателния процес. Това се посочва в изявление на председателя на групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат, пише БТА.

Европейският механизъм за наблюдение е насочен към спазване на върховенството на закона и затова настоящият скандал следва да бъде разгледан сериозно от Европейската комисия, допълва той.

По-малко от месец преди изборите, българите трябва да бъдат сигурни, че основните им права са защитени, добавя Верхофстат.

В съобщение на пресслужбата на АЛДЕ са цитирани Антония Първанова, избрана с листата на НДСВ, както и Филиз Хюсменова (ДПС), според които настоящото положение е резултат от постоянната злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ.

Скандалът е доказателство за безкрайно опасен процес на политизация в МВР през последните четири години, заявяват двете евродепутатки.

Още по темата
Този процес тегли България назад, към мрачните времена на тоталитарния режим и ни отдалечава от европейските ценности, върховенството на закона и демокрацията, заявяват Първанова и Хюсменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подслушването пречи на батко и браткокрацията!!!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 142: Кой създаде ББ - БСП!!! :D
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единственият шанс на БСП да спечели някаква подкрепа е чрез нагнетяване на напрежение и създаване на изкуствена паника...простичък въпрос- кой се страхува от подслушване? ... който има от какво да се притеснява...
116
2
 
1
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Всичко е един сценарий на БСП, целящ компрометиране на ГЕРБ.
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селският интригант Серго пак направи жалък опит да орони авторитета на ГЕРБ! Клюките на село Станишев тук трябва да се работи както прави ГЕРБ не да се интригантства и клюкарства както правите всички долни ***. Станишев за лидер на тия партизани не става та и на европейците. Тъкмо и там да се *** и там да видят че не става нищо от него.
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой създаде мутрите? - БСП.Кой създаде червената мафия? - БСП.Кой създаде и толерира червените олигарси? -БСП.Кой окраде и изнесе държавата в чуждите банки и офшорки? - БСП.БЪЛГАРИТЕ, ЕВРОПА И ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ ЗНАЯТ ТОВА! , БЕЗ ДА СА ПОДСЛУШВАЛИ!
113
2
 
0
 
! Отговори
Мархутка преди 11 години
Това е напълно тенденциозно мрънкане от страна на европейските ни "партньори" от НДСВ и ДПС. На ЕС пък не им прави чест да анатемосват България за нещо, което дори е недоказано. Просто е спуснато от един комунист.
112
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
червената *** на съд! какво реват..аз например нямам какво да криа и ми е все едно дали ме слушат или не
111
1
 
3
 
! Отговори
magdalena преди 11 години
живея в германия според германско проучване 57 % от запитаните по улиците на софия ще гласуват за атака
110
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 11 години
!Че кога е имало демокрация?Слободия и Рушветизация, те това е положението!
109
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
НЯКОИ Я ПОЛЗВА ТАЯ ДАМА В ЕП.
108
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
ТАЯ СЕ Е ВЖИВЯЛА ДОСТА.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен - 61 - Кой говори за масово подслушване, бе момче. Подслушват се тези, които въртят далавери. Защо ние трябва да сме най-бедни в Европа, а шайка ***, които са наследствени принцове без нито ден трудов стаж да са сред най-богатите? Разбирам, откраднаха фабриките, добре - бяха на власт. Ама защо ги продадоха за старо желязо? Явно само това могат тези хора. Е ние останалите, да не сме техни роби а?
106
1
 
1
 
! Отговори
Пак Аз преди 11 години
До Анонимен - 103 - Ми то в последните 40-50 години, за които имам спомени имаше само една диктатура - Социалистическата. Едва ли можеш да твърдиш, че лъжите на Соц Принца Станишев за диктатура на ГЕРБ са нещо повече от мокри сънища. Той толкова може човека. Къде ли не са го пращали да се учи, но като нестава, нестава. От всяко дърво *** нестава.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимник преди 11 години
Дори и подслушванията да са нерегламентирани не са бсп хората, които ще раздават морал и акъл!! Същото се отнася и за доган и сидеров, разбира се. И те не са цвете за мирисане! Просто няма как компрометираната опозиция да твърди, че е единствената алтернатива и да се бута да управлява. А иначе Хохегер (бсп-станишев), Цанков Камък (дпс-доган), магистрала тракия ( катастрофата на сидеров) ....
104
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Анонимен - 112 - Ами, как няма да поиска разследване, ще вземат да го изтипосат и него, като дедо Хохенгер, как се пазари с каката на Серго и да го тикнат в панделата. Там съдят, не си играят на тоя е мой, оня е твой.
103
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Заклет комунист - Всичко това е вярно, но само за Шведите. Да има някъде друга държава, която социалистите да не са я развалили? И изобщо освен името едвали може да се намери нещо общо между Шведската Работническа Партия и всички останали социалисти в света, които само крадът, лъжат и продават интересите на тези, които им повярват и ги вкарат във властта. Виж какво стана последно във Франция.
102
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Ало, до 109..без атакисти моля! Те не са управлявали и не ми се вярва, че знаеш какво биха били направили ако ли биха били избрани от народа за това! Много жълта преса четеш и пригласяш на измамниците народни или и ти си такъв!.Но, Видов ден наближава и няма да има - няма, не искам, болен съм и прочие!Като заработи трибуналът и пари ще има в държавата и благата ще се разпределят за благоденствието не само на управляващите, а между всички българи!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАДЖЕ Е ОТСЕКАДЕ
100
6
 
4
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Какъв скандал бе хора .Спомнете си Хохегер , случая Цанков камък .Стига с на БСП глупостите , че няма какво да правят по цял ден само небивалици съчиняват