В БСП сияят след оставката на Харитонова. В ГЕРБ не знаят

За 4 години тя бе трето назначение в ДКЕВР от страна на ГЕРБ
5 юни 2013 15:51,
35
В БСП сияят след оставката на Харитонова. В ГЕРБ не знаят
Снимка: Булфото

БСП са доволни от оставката на председателя на ДКЕВР Евгения Харитонова, но управляващите нямат намеса за решението й. Това стана ясно от изказването на депутата от БСП Явор Куюмджиев.

По-рано днес стана ясно, че Харитонова и целият състав на държавната комисия са подали оставките си.

"Според нас това е един правилен акт, защото госпожа Харитонова нямаше нашето доверие. Тя беше заместник-министър на ГЕРБ. Беше назначена като трети председател на регулатора в един мандат, което беше грубо нарушение на принципа за независимост на регулатора", коментира Куюмджиев.

Още по темата
Припомняме, че Евгения Харитонова стана  шефка на ДКЕВР, след като беше зам.-министър на енергетиката в правителството на ГЕРБ. Тя беше третият пореден председател на регулатора след Ангел Семерджиев и Юлияна Иванова по време на мандата на ГЕРБ.

БСП обаче настояха въпреки оставката си Харитонова да продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов председател и нов състав на ДКЕВР, което ще стане скоро.

ГЕРБ пък бяха повече от лаконични в коментарите си за оставката й.

Депутатът Димитър Главчев, когото Бойко Борисов посочи като министър на енергетиката в несъстоялото се второ правителство на ГЕРБ, категорично отказа коментар.

Делян Добрев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма по времето, когато Харитонова беше назначена, сега депутат, научи от медиите за оставката на шефката на ДКЕВР.

"Не съм чул, не съм говорил с нея, от вас разбирам. Нямам представа какви са мотивите й, трябва да попитате нея", заяви Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванЧе това ли ви беше демокрацията с ББ и ЦЦ?Боже, пази България!
28
0
 
1
 
! Отговори
висок преди 10 години
Ще я махнат разбира се. Как може да иска да се намалят печалбите от ВЕИ на другарите Курумбашев, Гагаузов и сие. Да се намалят печалбите от износ на ток на Къдиев и сие. Да намали цената на тока за чичо на село. Да развали далаверата наречена когенерация на Ковачки и сие. Ковачки произвежда ток в Брикел, има топлофикация в Бургас, но когато тока от брикел се таксува като произведен от топлофикация Бургас/там няма генератори, прави се само топла вода/ то цената къде 300 лв! Е как да я оставят!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ДКЕВР си трябва по сериозна чистка. Там повечето са назначени с измислени конкурси и измислени дипломи. Всички знаят как Шушулов си назначи любовницата Виктория Джерманова. без нужното образование. Мина време и тя го натисна да и уреди диплома от ТУ. Той излагайки се сред колегите си в ТУ тичаше да и събира подписи и оценки и и уреди диплома от Стопански факултет, която си е чисто менте реално, знанията ги няма.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Орешарски иска народа да му повярва, освен смяната на всички членове на комисията, трябва да разпореди да се извърши външно оценяване на всички служители, но най- вече на ръководния състав до началник отдели.Като види резултатите ще му стане ясно каква некомпетентна шайка е определяла методики и цени на ток, газ, парно и вода.Има достатъчно умни хора, които разбират от енергетика и могат да направят комисията реален регулатор, а не място за не голяма , но сигурна държавна заплатка!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 10 години
А,няма да е с конкурси на троен принцип ще е!
24
7
 
9
 
! Отговори
do 24 преди 10 години
Уставки? Това нещо по устав ли е?И да, нормалните хора си подават оставките сами. Не като един друг, дето загуби всички избори, на които се яви.Тоя другия не му и хрумна да се разделя с имунитета си, дори когато се оказа, че от кабинета му са излезли секретни папки и са стигнали до пресата.Същия предаде страната с вътрешен дълг по-голям от резерва, а сега пищи, колко малко пари имало в резерва.Същия блокира де що има еврофондове докато управляваше, а днес ще спасява еврофондовете ...
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, това е точно така. Харитонова си беше човек на ГЕРБ. Освен това, не само членовете на комисията (комисарите),но и целия състав на администрацията на ДКЕВР до ниво началник отдел трябва да бъде освободен и назначен наново с конкурси.
22
2
 
24
 
! Отговори
Бък преди 10 години
Тя а и вксчки предишни министри и зам министри бяха едно недоразумение.Сегашните ще са същите за съжаление.
21
6
 
23
 
! Отговори
1_българин преди 10 години
Сега вече цената на тока няма причини да не спада.Най-големите спецове са от БСП. Почваме и Белене. Говорит Москва.
20
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахааа след имунитета на Цвъки Цветанов виж може и да паднат и други Имунитети след Зачестилите Уставки от Страна на Герб от Ден на Ден става все по-ясно какво е било управлението на Герб НОМЕНКЛАТУРНО-ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ САМИ ЩОМ СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ РАБОТАТА Е ЯСНА
19
6
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ами , мисля си , че след като шефът на НАП стана депутат от ГЕРБ, то първо трябва да се започне с извършената от него проверка за имотното състояние на Цветанов и да ги закопчаят един след друг.Съмнявам се , че това ще стане,както и че нещата в България , ще се променят.
18
1
 
5
 
! Отговори
marsian преди 10 години
До ДжонНе ти се сърдя .Чудиш се как ще си платиш тока този месец.Тежко е знам .И аз съм живял някога в България .
17
5
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
"тя бе трето назначение в ДКЕВР от страна на ГЕРБ"Ай цу цвай цу драй, че дрън"
16
2
 
20
 
! Отговори
Цацаров сезиране преди 10 години
Национална агенция за приходите (НАП), съвместно със Софийска градска прокуратура, започва проверка на имущественото състояние на бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се занимавате с тая. Дръжте Ангел Семерджиев. Той е за е..не
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До RusebornПартия ЮРУШ на *** заедно с Болен
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юлиана Иванова си беше абсолютно лице на ГЕРБ, без диплома и нагазване на закона със сайта за цигари. Дали си плати глобата?
12
22
 
34
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Няма лабаво. Действат яко.Това се казва червено-турско-кафява метла.Не са като тъпите милиционери. Всички вън- областни,агенции, комисии,ДАНС.Да са ни живи и здрави новите червено-кафяво-турски калинки.Всеки народ си заслужава съдбата и управниците.ЕВРОПА!!!-Бай *** не го еня ни за Европата , ни за демокрацията.Иска си той комунизма,милицията, национализацията, корупцията, простотията и дивотията.
11
7
 
8
 
! Отговори
xaxaxa преди 10 години
до 8 НезнайкоКой е господина на снимката?Господина е на Цецо крадецо жена му.
10
12
 
17
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Ураааа .От утре тока става 2 стотинки .Честито на наивниците .