Воаяжите на "Бистришките тигри" политат към прокуратурата

Лаков: Нищо тренировъчно няма в превозването на тялото на премиера
Обновена: 13 юни 2013 15:11 | 12 юни 2013 17:30,
155
Воаяжите на "Бистришките тигри" политат към прокуратурата
Снимка: архив, Reuters

Депутатът от “Атака“ Венцислав Лаков ще внесе сигнал до прокуратурата за прословутия полет на отбора на "Бистришките тигри" с правителствения самолет.

Това стана ясно на днешното първо заседание на временната комисия, която ще разследва полетите на „Авиоотряд“ 28 по време на управлението на Бойко Борисов, на която Лаков е председател.

Според Лаков няма основание да се извърши такъв полет, освен това заявката за него е направена три дни след като той е осъществен.

По негови думи в самолета на отряда са се возели хора, които принципно не би трябвало да бъдат превозвани от „Авиоотряд“ 28.

Полети се правят по предварителна заявка, а тук става дума за следварителна, заяви Лаков.

Припомняме, че скандалът с правителствените полети избухна, след като стана ясно, че два футболни клуба – „Витоша Бистрица“ и „Чавдар Етрополе“, са летели до Варна, за да играят приятелски мач. „Чавдар Етрополе“ е собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е картотекиран във Витоша Бистрица, известен като Бистришките тигри.

Още по темата

Лаков до последно не бил запознат с оставката на генералния директор на правителствения „Авиоотряд“ 28 кап. Пенчо Пенчев, която той подаде по-рано днес.

В последната секунда научавам за тази оставка, заяви Лаков. Той поиска първо да се запознае с мотивите и тогава да коментира.

Лаков отговори и на днешното изявление на експремиера Бойко Борисов, който завел дела срещу него и лидера на “Атака“ Волен Сидеров.

„Нека да опита. Той според мен цели да отклони общественото внимание от случая с неговия вицепремиер, заяви Лаков, като добави, че никъде не е споменавал името на бившия премиер.

Днес Борисов обяви, че ще вземе от Лаков и Сидеров  “купища пари“, които ще качи в чували и ще ги даде на бедните. Лаков иронично заяви, че на него пък му е интересно откъде Борисов финансира исковете, които завежда.

Председателят на комисията обясни още, че Борисов не е взел първата си заплата като депутат.
Доколкото знам, той даряваше доходите си като премиер за сираци, заяви Лаков.

Депутатът определи като “изключително цинично“ изявлението на Борисов, че полетите му помагали на екипа на самолетите и хеликоптерите да натрупват летателни часове. Те трябва да тренират различни специфични техники, нищо тренировъчно и полезно не е превозването на тялото на министър-председателя, заяви Лаков като допълни, че един летателен час на “Кугър“ според специалисти струва 5800 евро.

Временната комисия, която ще разследва полетите на “Авиоотряд 28“, ще задава много въпроси до много институции. Това стана ясно на днешното й първо заседание. Председателят на парламентарната комисия Венцислав Лаков от “Атака“ предложи да бъдат изпратени запитвания до Министерския съвет, който се явява пряк ръководител на авиоотряда, НСО, Министерство на отбраната, самия Авиоотряд 28, Министерство на външните работи, Министерство на земеделието.

Данни ще бъдат изискани и от летище София, Гранична полиция, Агенция Митници, както и Министерство на транспорта, тъй като за известно време „Авиоотрпяд“ 28 е бил на подчинение на това ведомство.

С лека усмивка Лаков предложи да се изиска и информация от футболен клуб „Чавдар Етрополе“ и „Витоша Бистрица“, както и от БФС.

Основният спор на днешното заседание на комисията, в която участват депутатите от ГЕРБ Владислав Горанов и Ивайло Московски, от БСП – Антон Кутев и Жельо Бойчев, от ДПС – Рамадан Аталай и Йордан Цонев, а от “Атака“ - председателят Венцислав Лаков и Маргарита Николова, беше за обхвата на комисията.

И двамата представители на ГЕРБ поискаха да се направи справка и за полетите на тройната коалиция, но предложението им срещна стена – всички останали обясниха, че така комисията ще излезе от обхвата си, тъй като в самото й наименование е записано, че тя ще разглежда периода август 2009 година – март 2013 година.

Горанов беше обвинен в политиканстване, но това го накара да направи историческа справка – защо „Авиоотряд“ 28 се казва така.

„Авиоотряд“ 28 се нарича така, защото е създаден 28 години след социалистическата революция от 1944 година, обясни Горанов. Той допълни, че ако се спазва логиката, сега авиоотрядът трябва да бъде прекръстен.

„Примерно да го наречем „Авиоотряд Бистрица“, иронично му отговори Антон Кутев.

В самото разположение на присъстващите депутати в зала “Изток“ се видя разделението в комисията. От едната страна самотно бяха седнали представителите на ГЕРБ, а от другата – всички останали.

Някакъв невероятен спор предизвика решението кога да бъдат провеждани заседанията на комисията – вторник 14.30, което предизвика недоволството на ГЕРБ, които тогава имат заседание на ПГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
едно и също преди 10 години
Докопат ли се веднъж до власта всички *** злоупотребяват и крадат доколкото могат.За съжаление в България честни хора във властта НЯМА. Ако имаше такива народа винаги щеше да ги избира с мнозинство от поне 90%, останалите 10% са крадливите и безморални политици заедно с децата им,родителите,дядовците и бабите уж "дарители" на овластените /примери във всяко населено място.
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП - досада за просветените, манна небесна за невежите.
40
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вчера отново имаше самозапалил се в Хасково , но някак си мина незабелязано."Това е изолиран случай! При ГЕРБ се палеха масово - стотици хиляди и милиони - невинни жени, старци и невръстни дечица и пеленачета. Съд за престъпниците от ГЕРБ. Геноцид над Българския народ! СЪД ЗА УБИЙЦИТЕ!
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 44Вчера отново имаше самозапалил се в Хасково , но някак си мина незабелязано.Нямаше пресконференции от Позитано, не се гърмеше по медиите .Може би защото не може да се препише на Борисов ....... затова на Пеевски и другари не им е изгодно да се шуми около случая
38
8
 
12
 
! Отговори
БайВасилСандокана преди 10 години
Забелязвам, че повечето пишещи във форумите много вярват на всяка статия драсната тук или там, интересното е че всичките новини за нарушения и "далавери" излизат от една централа-тази на БСП и много угодно и услужливо се раздухват от останалите 2-на ДПС и Юруш! За интелигентните читатели остава ?-са защо преди 4 години нямаше такива атаки към БСП? Явно новото тогава правителство беше заето с това да оправя бакиите оставени от серГЕЙ.А сега се разчистват сметки с голяма злоба, а работа -НУЛА !
37
7
 
9
 
! Отговори
Драматург преди 10 години
Как може бе Един свестен отбор да имаме и тия червени умиари да го довършат,само цецка_червената шаврантийка искат да е номер1 даже заедно с латекса ще ги съвукупяват да правят оод цецка_латексова.то бива злоба ама вашето другаре е отвратително и един светъл ден ще ви се върне всичко с лихвите!!!Нищо не остава безнаказано четете Достоевски"Престъплени червени *** и Наказание",айде беснеите...
36
6
 
10
 
! Отговори
Без коментар преди 10 години
Само като се прочете изречението и подигравателния тон , за това че Борисов дарявал заплатите си като министър председател на сираци .....Докъде стигнаха ....
35
13
 
12
 
! Отговори
Народът преди 10 години
Заради тези полети хората масово се поливаха с бензин и се палеха и горяха като факли! Истниски геноцид над българския народ проведен от ГЕРБ в който изгоряха стотици хиляди и милиони българи - невинни жени, старци и невръстни дечица и пеленачета. Съд за ГЕРБ! Сега най-важното за е да има осъдени за полетите - Цветанов и Борисов да влязат в затвора. Да подкрепим правителството в стремежа му да разкрият истината за полетите и да накаже виновните. Така в края на мандата ще имаме повече надежда.
34
1
 
3
 
! Отговори
456 преди 10 години
До Крaжби 40Някой ти слага мунуси1 Явно са крадците!
33
17
 
20
 
! Отговори
varg преди 10 години
Народът плащаше с кръвта си за тези полети.
32
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да няма нищо тренировъчно, но пък какво тяло! С добре развита гладка мозъчна тъкан в горната част, под 3 пръста дебела черепна конструкция.
31
8
 
18
 
! Отговори
Уго Санчес преди 10 години
Сега ще има"Ой Тигре тигре имаш ли пари"Ей ще му се скофти на бати бойко Любимец 13 на Тигрите!!!Как може бе сърГей и Хохегер и едни милиони ги подминаха като пътен знак,ех нема оправия в тая мила родина...
30
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ПАНДЕЛА А БЕСИЛО НА герберите КРАДЛИВИ ***.
29
10
 
14
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 10 години
До всички пишещи вкл. и г-н Венцислав Лаков Когато се коментира неще се прави с ФАКТИ.А единствените ФАКТИ са справка със полетите и разходите на предните правителства.Чудно защо всички включително и А ТАКА:)))))) отказват да се направи :))))) има и защо ще се провалят и там .Г-н Лаков дали е дарил не цялата си заплата а поне лев на дали:)) само лапане и обогатяване е правил :)))) проверете и за алкохола :))))
28
2
 
18
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Абе тези кога ще се заемат да се занимават със здравната реформа,съдебната система,монополите и т.н. Колко време да ги чакаме?Всяка нова власт ни занимава с проблемите на предишните управляващи 23 години ,че предишните крадат,а тези които идват са честни.
27
8
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Футболът щеше да стане...държавна политика,през вторият мандат на Боко.За това,летците тренираха с...телата на футбалерите от Бистрица,напълно безплатно;сметката я плащат някакви си невзрачни...данъкоплатци.
26
10
 
18
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО ЗА ВОАЯЖА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДО БРЮКСЕЛ КОЙ МУ ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ? ПАК ЛИ НИЕ С ГОЛЕМИТЕ ПЕНСИИ ИЛИ МАЙКИТЕ С ГОЛЕМИТЕ МАЙЧИНСТВА ИЛИ АВИООТРЯД 28 ГО ВОЗИ ЗА БОГ ДА ПРОСТИ?!ДА НЕ БИ ДА СИ Е ПРОДАЛ НЯКОЙ ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ?!
25
4
 
15
 
! Отговори
nashenetz преди 10 години
До do bazilioАтака / Юруш, е партия на турските мекерета
24
7
 
15
 
! Отговори
nashenetz преди 10 години
Атака / Юруш, е партия на турските мекерета
23
6
 
4
 
! Отговори
KOMI преди 10 години
A ZASTO PREZIDENTA NE SE IZKAJE TOI FUSTA LI E ILI E KUKLA NA KONCI I NEMA DUMATA V BULGARIA . MOJE BI NISTO NEZNAE...... ILI PREDPO4ITA DA NE GOVORI ZA DA NE MU SE OPRAZNI STOLA I DA MU OLEKNE TORBATA....NA BUNT NARODE ,SABUDI SE I IZLEZ NA ULICITE ,VZEMI SI VILITE I MOTIKITE I NAPRED,NAPRED TANKOVETE NEMA DA POSMEIAT DA DOIDAT........... URAAAAAAAAAA