Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски

Той настоя обаче, че е убеден в качествата на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 19:36 | 14 юни 2013 19:31,
133
Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че евентуално преразглеждане на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е в правомощията на парламента.

На въпрос дали е убеден, че Пеевски може да се справи с ръководенето на родното ФБР, той отговори: "Нямаше да правя предложение, ако не бях убеден".

Още по темата

Във Видин министър-председателят обеща, че ще аргументира избора си за номинацията на Пеевски, щом така е поискал президентът Росен Плевнелиев.

"Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора си", каза той и се обърна към журналистите с въпроса: "Защо не ми зададохте въпроса с какви аргументи предложих 17 министри и 17 зам.-министри – професионални аргументи?".

Орешарски призна, че го притеснява гражданското недоволство.

"Има случаи обаче, когато обществото ни е разделено и недоволството на една група е за сметка на други", каза той.

На въпрос дали е бил поставян въпрос или изборът на Делян Пеевски, или пада правителството, премиерът отговори: "В групата на БСП не са обсъждани такива неща".

Пламен Орешарски призова да оставим новия председател на ДАНС да си върши работата.

"Поставих му задачи, свързани с икономическата проблематика и подобряване събираемостта на приходите. Това означава и борбата с контрабандата. Притеснява ме големият размер – много по-голям от периода преди кризата", завърши премиерът.

По-рано днес заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов обяви, че няма никакъв шанс да бъде преразгледано решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Народното събрание се е произнесло по въпроса и това е и позицията на парламентарната ни група", добави той.

Младен Червеняков, който не участва в гласуването на кандидатурата на депутата на ДПС, също потвърди, че към настоящия етап няма вероятност за преразглеждане на решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
4
 
! Отговори
Саздов преди 10 години
Как може турци да ни управляват?вънка от България!!тая *** която тежи 130 кила какъв шеф ще бъде на бъларското гестапо
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешко, с тия роднински и връзкарски назначения ние не сме убедени във вашите качества. Само ***, глух и сляп човек може да смята, че Пеевски за този пост (или за който и друг да е пост в държавата)
98
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нима господин Местан не разбира към какво тласка България, ако наистина това са тяхни претенции за власт? А по повод на Пеевски - самият г-н Борисов в началото на държавната си кариера сигурно е бил кристално чист?
97
0
 
4
 
! Отговори
висок преди 10 години
Какво НС, какво преразглеждане! За *** ли ни имат или са пълни неграмотници. Пеевски е избран, подписал клетвен лист!!! Несменяем 5 г. Дори да променят закона, този е несменяем за 5 години!
96
9
 
1
 
! Отговори
кибик преди 10 години
братя Борисови и цялата шайка бандюги дето ни крадаха четири години ги тресе ,,ПАНДИЗ" треска та затова вият като разгонени *** и далаверата ще пресъхне и доста календара в панделата ще има с две думи майката си е е...о
95
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България има един изход , връщане на Борисов Само за да се гласува Велико народно събрание и изработване на Нова конституция , само той има морал и достойнство да стори това , останалите бягат от това като от прокажен и целят запазване на статуквото ! Сега е момента да се събудим , Сега или Никога !
94
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе герберастите, когато мутрата ви тиква правеше такива неща много си го харесвахте и му лижехте дупето. Всички в един глас припявахте - щом комунистите реват значи ги е страх и ББ е решил правилно. Е сега що толкова ревете - щото ви е страх от Пеевски? Значи правилно назначение...
93
1
 
1
 
! Отговори
rumen преди 10 години
na maika ti v pytkat. peda. mizeren dano hfane6 rak i da umre6
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поставих му задачи, свързани с икономическата проблематика и подобряване събираемостта на приходите. ТОВА РАБОТА НА ДАНС ЛИ Е??????????? Мутренска работа
91
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От утре всеки ден когато не съм на работа ще стачкувам!!! Аз няма да работя и с 20% от заплатата ми да храня тези нехранимайковци!!! Е*ал съм ви в корумпираните ****аси!!!
90
1
 
0
 
! Отговори
ORCE преди 10 години
Aman vece od glupostite sto gi slusame vece dva do tri meseci od Evropska Bugarija.Ne vi cini Borisov pa sega Stanisev a resenieto e mnogu ednostavno.Izberete si go Bozidar Dimitrov za premier i za minieter za vnatresni Krasimir Uzunov i rabotata e zavrsena.Ovie dvajca kretenugi definitivno ce ve dotepaat.Ako covek pogledne koja mizerija od drzavava i narod i Vie I gRCija ste a ste clenki na EU ,Togas fala takva EU ne ni treba
89
2
 
32
 
! Отговори
krismin преди 10 години
до нощес бгКое ти е толкова смешно и весело? Става въпрос за моя, твоя и за нашите ***. На мен изобщо не ми е весело, че турците, благодарение на комунистите ни превзеха отново. И сега докато ги свалим и назначим ново правителство ще мине жизнено важно време. И пак ще губим пари
88
3
 
54
 
! Отговори
krismin преди 10 години
Орешарски призна, че го притеснява гражданското недоволствоЗа притеснение си е, Орешарски. И 100 дена няма да изкарате. Ново турско-комунистическо робство няма да допуснем. Сбогом. Събирайте си багажа и по-добре да емигрирате някъде. Северна Корея например
87
2
 
50
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
В парламента - само сеч! Чао червени ***! А този Станишев жив да го одерът ще му е малко! Мамка му, съсипа България!
86
2
 
39
 
! Отговори
az преди 10 години
Станишев му гласува доверие това разбрахме днес ок няма лошо ама ако му има доверие да го пусне в кревата при жена си . Ама ме искам от мое име да му гласува доверие ............. сори .....
85
1
 
36
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Да-аа-а.. Станишев отдавна си играе с огъня ,запали чергата за да пламне къщата и когатопожара обхване селото,съсела ще си бие камшика към Европа,Ореха ще бъде яко обрулен и ние тук следващите изнасилени и пребити
84
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
довиждане гн орешарски и всичко хубаво, със здраве
83
2
 
44
 
! Отговори
Боримечката преди 10 години
ДПС вече не си купуват тоалетна хартия, защото има доста лижегъзовци , като Орешарски и Сидеров! По-добре да си беше дал оставка отколкото да се навеждаш пред ДПС!Орешарски, Вие сте срам за българската нация! Припомнете си за такива като Левски, Ботев, Каблешков и т.н, които са дали живота си за да живеем в ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!
82
2
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
и са к'во ? Този който трябва да се бори с корупцията в парламента е политическо лице.Как мамичта му този ще разработва депутати и олигарси. Аз виждам една огромна машина за изнудване на българския бизнес.
81
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ненормалници.Дотам я докараха,да слагат член на турска партия за шеф на ДАНС.Оставка!!!