ГЕРБ поиска оставката на премиера

Не участваме в протестите, мислим вот на недоверие, каза Цачева
Обновена: 17 юни 2013 15:31 | 17 юни 2013 15:31, Камелия Цветанова
254
ГЕРБ поиска оставката на премиера
Цецка Цачева. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката си незабавно, призова от името на ГЕРБ Цецка Цачева и добави, че това се налага, защото „няма време за губене, предстоят предсрочни избори”.
 
Кабинетът на Орешарски е нелегитимен и оставането му на власт няма да успокои хората, добави тя.
 
Цачева съобщи още, че парламентарната група на бившите управляващи ще помисли дали да не иска вот на недоверие към правителството за провал в сектор „Сигурност” заради назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
 
Тя призна, че ще разчита и на депутати от БСП, които също показаха, че не са съгласни с решението Пеевски да оглави ДАНС.

„Скандален е начинът, по който беше назначен, а не избран, Пеевски. Недопустимо е по този начин да се нарушават парламентарните правила. Аз не познавам Пеевски като човек”, коментира Цачева.
 
Красимир Ципов настоя, че в биографията на Пеевски няма данни, които да показват, че той има опит да ръководи тази агенция, която вече освен аналитични, има и разследващи правомощия.

Цецка Цачева отсече, че ГЕРБ няма участие в организирането на протестите и не организира каквито и да е провокации, както твърди лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Председателят на 41-вото Народно събрание коментира, че хората излязоха спонтанно на улицата, защото не одобряват начина, по който се случват нещата в политическия живот.
 
„Стана ясно и видно, от това което наблюдаваме по площадите, че не е резултат от организирането от партийни централи, както се опитват да внушат политически лидери със своите несъстоятелни твърдения. Инсинуациите на Сидеров са несъстоятелни”, отсече Цачева.
 
Според нея хората недоволстват от „проваления модел на управление” на соцлидера Сергей Станишев.
 
Все пак Цачева призна, че в протестите има и симпатизанти на ГЕРБ, но партията няма да яха недоволството на хората. 

Депутатите от ГЕРБ ще внесат и искане за изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с осигуряване на реда по време на протестите и бездействието на някои служители на МВР.

Още по темата
„Причината за това са грубите провокации, на които сме свидетели пред централата на „Атака”, обясни Цачева, която определи като недопустима саморазправата на някои националисти с представители на медиите.
 
След като в петък бившите управляващи поискаха свикване на Велико народно събрание, в понеделник се отказаха от тази идея.
 
Цачева мотивира решението с обстоятелството, че за това е нужно повече време, а също така е напълно ясно, че няма да се съберат нужните гласове на две-трети от депутатите в 42-рото Народно събрание, за да се вземе такова решение.
 
Въпреки това депутатите от ГЕРБ започват активна парламентарна дейност за промяна на Изборния кодекс. Този път те ще разчитат и на неправителствени организации.  „Ние сме за нови избори, но не приемаме да се проведат по сега действащия Изборен кодекс. Ако се отиде на нови избори със същите правила, конфигурацията в парламента ще е същата”, обясни Цачева.

Тя се оправда, че може би заради политическа недалновидност на предишния парламент, когато ГЕРБ имаха мнозинство, не са променили правилата, така че сега да не се налагат нови изменения.
 
Заради това сега ГЕРБ ще предложи да се състави временна комисия с участие на неправителствени организации, за да се промени кодексът.

Депутатите на Бойко Борисов ще настояват да се запишат ясно правилата, определящи методиката за отчитане на изборните резултати, подготовката за отпечатването на изборните книжа, протоколи и бюлетини да се възложи изцяло на БНБ, както и да има строга отчетност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
БО преди 10 години
До анонименМНОГО СИ ПРАВ!!!!!!!!!
206
1
 
1
 
! Отговори
canto преди 10 години
Ей *** пърчета, кога сте изгонили ГЕРБ бе? 1 200 000 гласуваха за тях, изгонили сте ми х*я!Нали излезнахте да протестирате срещу високите си сметки за ток и против монополите?ГЕРБ ли ги създаде тия гнили олигарси бе, мръсни комунистически и турски изчадия.Единствената партия, която се държи достойно с народа си, без да го провокира с нагли решения и обиди, да не говорим да ги замеря с бутилки! Единствената, която успя да усвои пари от Европа и единствената, която изпоприбра половината мутри!
205
0
 
0
 
! Отговори
n преди 10 години
те са в синхрон с Обама,решатли че,е на ход,искат оставка,сдуха ли сегадта с кибер слухтенето,оттеглят се.Абе ако ги наловят ония из шахтите,военните центрове за СРСи им теглят я газ,я бетон,ония горе ще лъснат като куп жалкибоклуци с чанти.ВКР,СРС,кибера им пази гъзовете.
204
2
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 10 години
,,,как ,би влязъл в парламента ТОЗИ ТРАВЕСТИТ ,АКО ИМАШЕ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ????
203
4
 
7
 
! Отговори
ГРОБ НА СЪД !!! преди 10 години
НИКОГА ВЕЧЕ ГРОБарите на власт !!!!ПЪРВО СЪД ЗА ЦЯЛОТО ИМ РЪКОВОДСТВО ....ДОЛУ МУТРИТЕ !!! Те са престъпници начело с БУДА !!!!
202
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама че къса памет имат хората! Забравиха, че само преди няколко месеца, герп сринаха държавата от некадърност и тъпащина, а се вълнуват за ал. петров. А тая стрина селска на снимката, бивша партиина секретатка, отнася най-побърканите псувни измислени от модерния ляв! Противна *** твар е тая.
201
6
 
8
 
! Отговори
Ken преди 10 години
БББББ (Петте букви Б; 5-те Б): НЕКАБойко Борисов Безпощадно да Бие и Бори:ВСИЧКИбандити, апаши, лапачи,измамници, социал-капиталисти,перачи и национални предатели.Нека, но при СИЛЕН обществен контрол и прозрачност Борисов да довърши започнатото, пък след една година ще видим.С ЕВРОПА НАПРЕД И НАГОРЕ!
200
2
 
7
 
! Отговори
Ken преди 10 години
Той е патриот, има политическа воля, решителност и сила да измете тези ***, да строи и обновява. Само той се държа достойно в предизборната борба, без клевети, лъжи и заблуди.Мисля, че си има достатъчно пари и не може лесно да бъде купен.Не вярвам на обещанията, а на делата. Няма да възстановят и възродят промишленост, селско стопанство, здравеопазване и други тези, които ги ограбиха.Няма да съживят трудолюбието, националните гордост и достойнство тези, които ги убиха.
199
7
 
10
 
! Отговори
Ken преди 10 години
Кой посмя да спре : братя Галеви, братя Диневи, цар Киро, Митьо Очите, Маргините, Брендо, Килърите, да се бори с фармацевтичната и енергиийна мафии, Гриша Ганчев, дилъри и други подобни? Нима не е ясно вече кои партии и кои политически сили създадоха и толерират: кредитните милионери, крадците милионери, наркомилионерите, алчните монополисти, бандити, продажници и национални предатели?Подкрепям ТАНКА - Бойко Борисов, защото СЕГА САМО той може да спре и сложи на местата им гореизброените.
198
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя травестит на снимката?
197
0
 
0
 
! Отговори
lora love преди 10 години
До *** СИ Е ГАНЬОпо голям *** от теб и тези,които мислят като теб-едва ли има,по добре не се напъваи
196
5
 
8
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Забравих да допълня, при герб не спираха еврофондове, много важен факт. ДОбра алтернатива за БГ, ГЕРБ и СИНИТЕ, сините да не подражават на бсп, както казах морално девствени политици няма, и тяхната работа от миналото смърди, така, че да си подадат ръка и да управляват
195
3
 
13
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
А колкото до външния вид на тая жена, не ви подхожда да я обиждате, драги строители на светлото бъдеще и джентълмени, между другото вижте си свинята която назначихте. ***. Марш в северна корея
194
2
 
8
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Морално девствени политици няма драги комунази, важното е , че при герб за първи път се заговори за трактори, нагли и прочие и прочие. Герб не бяха и не са руски ***, не се продадоха на ***, герб никога не използваха кални лъжливи компромати, както вие го направихте, герб не са с ДПС, герб управляваха в криза и пак заплатите бяха като при вашия имотен балон, защо когато имахте икономически възход, не направихте пенсиите 500лв и заплати по 1000. Добре ги дискредитирахте. МАРШЛЪЖЛИВИ ***
193
19
 
14
 
! Отговори
Ая преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ! СЪД ЗА БОКО И ЦВОКО!
192
12
 
7
 
! Отговори
#ДАНСwithme преди 10 години
Абе тия къде се бутат, беее! Къшш!
191
4
 
5
 
! Отговори
FBI преди 10 години
До *** ЦЦИ тук миризлив *** *** по клавиатурата с един пръст (колкото му е и челото).
190
19
 
10
 
! Отговори
випс преди 10 години
ей дърта чанто парантийскА КРАВО къде си тръгнала ти и твойята смешна партия ГЕРБ
189
17
 
9
 
! Отговори
АЛО преди 10 години
лапай го суполив / цеце/ май не разбираш много си ***/
188
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая стрина се е объркала ако мисли, че те ще яхнат протеста. Няма как да управляват те, но толкова са прости че това явно не им е ясно. Никой не иска техните бездипломни ***. Хората не искат мутри, а хора които да мислят за страната. Защо никой от управляващите не направи нищо за да защити хората които работят при частици, защото така им харесва нали и те експлоатират човешкия труд за смешни пари. Всички са гадове и трябва да си ходят. Нови умни лица ни трябват, не алчни ***.