Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правим тогава? , заяви той Когато премиерът започне да говори като ***, който не прави разлика между настояще и бъдеще време, значи наистина не снае къде се намира в настоящето или бъдещето.За всички шопи разяснявам.Говори се в бъдеще време.Пример:- Какво ЩЕ правим ако правителството няма парламентарна подкрепа!
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски ! УВОЛНЕН СИ !
185
1
 
6
 
! Отговори
marystaneva преди 10 години
ВАЖНО!!!!!Парламентът може и да не работи - там Мая Манолова и Мишо Миков се правят на възмутени и ни замазват очите, докато "баницата" се разпределя в Министерския съвет! Ето защо не си подават оставката! Знаят, че си отиват и крадат като за последно!marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/26/znaiat-che-si-otivat-i-kradat-kato-za-posledno-a-stanishev-s.1124308
184
2
 
7
 
! Отговори
без шанс преди 10 години
Орешарски в момента разпродава активите на българските железници. Натискат се да стоят , за да продават , както си знаят. Не трябва да им се дава шанс ,защото ще разсипят съвсем страната.Справка - михнева
183
0
 
1
 
! Отговори
пешо преди 10 години
До ????????????????????Който разбрал, разбрал! Тук не е забавачница!
182
3
 
1
 
! Отговори
диди преди 10 години
До мафияКато не разбираш - питай: Новите избори ше ги плати бандата УЗУРПАТОРИ - Съселчето, Мая, Капута и т.н.
181
2
 
1
 
! Отговори
lora love преди 10 години
До Adiito0оффф аман от такива като тебе,написал един коментар и го мятка на всяка една статия,4е вземи измисли нещо друго де..а що се отнася за статията-няма да си тръгнат лесно и с достоинство,това да не ви е ББ
180
3
 
5
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Че как и какво не си разбраЛ.Ами Герб за втори път не печели абсолютно мнозинство,а Костов/ДСБ/, Кунева /ДБГ/, Надежда Нейнски /Сините/, Яни Янев/РЗС/ и други , дори и не влязоха.Ами прави са си хората.Какво ще правят за в бъдеще.
179
2
 
3
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Че как и какво не си разбраЛ.Ами Герб за втори път не печели абсолютно мнозинство,а Костов/ДСБ/, Кунева /ДБГ/, Надежда Нейнски /Сините/, Яни Янев/РЗС/ и други , дори и не влязоха.Ами прави са си хората.Какво ще правят за в бъдеще.
178
2
 
4
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Атака липсват, защото се опитват да опорочат кабинета на Орешарски, защото той е срещу интереса на народа. Чухте какво каза Орешарски, че ако това продължи, ще трябва да си подаде оставката. Атака никога не са сменили позицията си срещу кабинета. Какво обаче се забелязва от ГЕРБ, които също са липсвали? Не казваха ли точно те, че Атака е в коалиция с БСП и ДПС и т.н.? А сега са на друга позиция и после ще кажат как не подкрепят кабинета.
177
0
 
9
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
Само не разбрах за какво протестират , освен че има нагнетяване на Етническо напрежение от странни структури в България Поздрави от Лондон
176
7
 
10
 
! Отговори
todor преди 10 години
абе невежи докога ще протестирате докато свършат парите в държавата ли.оставете хората поне да опитат да ви помагнат
175
5
 
4
 
! Отговори
steeefan преди 10 години
До Croki_Gena"Селяните" са на протест в София почти не останаха софиянци.
174
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТУЙ ОНУЙКакви законопроекти ще подготвят тия тоталитарни партии,ти или си луд,или х"я ти е голям.......
173
16
 
7
 
! Отговори
ТУЙ ОНУЙ преди 10 години
ИМА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ - ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА НА БОРИСОВ , ПАШАТА И ЦВЕТАНОВ - ЩЕ СПРАТ ПРОТЕСТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОНЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПОДГОТВИ ЗАКОНОПРОЕКТИ И ПАРЛАМЕНТА ДА ГИ ПРИЕМЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ - ТЕЗИ МАФИОТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ПО 1000 ПРИЧИНИ ................В МОМЕНТА ТЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА , ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА - НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС ИЛИ ПОДОБРЕНИЕ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ ............ИСКАТ САМО ДА СПАСЯТ КОЖАТА-КРАДЛИВА
172
9
 
7
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
кой се интересува от това - важното е да има шоу и чалгата да е навсякъде...НЗОК няма пари, пенсионнота няма пари, данъци не се събират, митничарите крадат като за последно, *** обират и убиват - това няма никакво значение - не щем държава не щем парламент- тия са мафия - абе урунгели мафията беше преди тях - доказаната мафия - дето сега ви храни с окрадените от самите вас пари ....нещастници ....- некадърници - заради вас всички ще патим, ама зимата като ни писнееее....
171
2
 
9
 
! Отговори
мафия преди 10 години
не разбирам..с тоя изборен закон при нови избори пак ще бъдат същите партии,само ще се харчат пак милиони.
170
10
 
5
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
софиянцииииииииииииииииииииии, оказахте се некадърници. Сега ще дойдат селяните и ще чупят глави наред - спомнете си времето на Стамболийски . Такава плява има по тия жълти павета - ще косят от дъно жална ви майка.Ако поне знаехте какво искате... Мирния протест в 18л30 не се ли чувства употребен от тези *** които бяха сутринта пред парламента . Подчертавам *** !!!!!!Щото никъде този, който крещи по-силно не означава че е по-умен...Хайде журналистките- подготвяйте си интимните кърпички
169
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami nali s infrastructura moje nqkoi da se obyrka da doide da posstroi zavod u nas, inache nikoi nqma da doide da mykne ot nivqta produkciq i shte si me4taete za rabotni mesta na kukuvo lqto. Ami da slagat toq asfalt, che vse nqkoi da doide da ni vidi, che to bez pyt nakyde?
168
8
 
6
 
! Отговори
steeefan преди 10 години
Орешарски подай си оставката, като финансов министър ще се справиш перфектно.