Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"

По 2 кила ядки и десетки бутилки "заминавали" на полет с авиоотряда
23 юли 2013 18:30,
116
Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"
Пиршества по време на полет на правителствения "Фалкон". Снимка: Булфото

Бившият министър на отбраната Аню Ангелов не се яви на заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта. На нея той трябваше да бъде изслушан за полетите на предишното правителство с машини на ВВС.

Това веднага предизвика аналогия сред присъстващите с двете поредния неявявания на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - или така наречения Пасажер 004.

Стигна се до обсъждания как пътниците са били в угода на "004" и дали всъщност не са застрашавали безопасността му.

Още по темата
"По примера на своя патрон Аню Ангелов също не се явява днес", иронизира председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той обясни, че вече е изпратил запитване до правния отдел на НС за неявяването на Борисов.

Членовете на комисията по предложение на червения Антон Кутев решиха обаче, че може би ще е най-добре да дадат Бойко Борисов на етичната комисия в парламента за становище.

"Обикновено, който не се явява пред анкетната комисия, се явява пред прокуратурата", с усмивка обясни Йордан Цонев от ДПС.

На днешното заседание комисията обсъди кетъринга на Пасажер 004 и министрите му.

На 26 март 2011 година при полет София-Варна кетърингът е на стойност 311,42 лева. На борда са Бойко Борисов – 004, Симеон Дянков и Нона Караджова, полетът е дълъг цели 2 часа.

На него са изядени 200 грама суров бадем, 550 грама печен лешник и половин кило печен бадем.

Безспорно обаче най-много ядки обича ексвъншният министър Николай Младенов, при неговите полети се е консумирало и доста уиски, стана ясно от справката.

На 7 март 2011 година при полет София-Сараево с Младенов на борда кетърингът струва 355,33 лева плюс допълнително зареждане в Сараево. Изяждат се килограм печен бадем и още толкова печен лешник.

На 9 ноември 2011 при полет София-Дамаск, отново с Николай Младенов, кетърингът струва 579 лв. Консумирани са 1200 грама печен бадем, 950 грама печен лешник, 20 бутилки уиски "Джони Уокър", 2 бутилки водка, бутилка "Бейлис".

По думите на Лаков министрите на Борисов явно са били "летяща фуражомелка".

Той предложи комисията да си направи експеримент дали може да изяде 2 килограма ядки за час.

По думите на Лаков тези харчове не са основният проблем на държавата, но показват целия модел на предишното управление, когато милиони са били харчени по време на криза за подобни разходи.

Ген. Константин Попов, ръководител на ВВС, и командирът на авиобаза Безмер полк. Димитър Данев бяха на днешното заседание, за да уточнят защо има разминаване в данните за полетите на властта до Безмер.

Статистиката на летището показва в пъти по-малко полети, отколкото справките на РВД и други институции.

Оказа се, че няма заповед, която указва на ВВС, че трябва да съхранява такава информация. От 30 години нямало такава регламентация, но от утре щяла да се вкара в действие, обеща Попов.

Основните проблеми на комисията са свързани с това, че се оказа, че никъде няма пълна информация за полетите на властта с Авиоотряд 28 и ВВС – засега народните представители не могат да разберат кой е бил на борда на полетите.

Често самолетите летели със заявка 004 – министър-председател на борда, но в заявката било записано, че е само пътник 004 – тоест Борисов е летял сам.

Така комисията по предложение на Жельо Бойчев реши да покани чести пътници на Авиотряда – Ивайло Московски, Мирослав Найденов, Емил Димитров, които да разкажат кои хора са се возили на правителствените полети.

Най-вероятно отново ще бъде привикан и шефът на НСО ген. Тодор Коджейков, който да разкаже какво или кого са возили от службата до летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
Антикомунист преди 10 години
311 лева за ядки и к'во от това?! Ако вземат този един милиард заем, всеки от нас ще трябва да плати по толкова. Това е само при положение, че плащаме всички, което всъщност не е така. В момента плащам майчински на ***, техните "инвалидни" пенсии, тока им, парното и т.н. Така че не бъдете толкова заядливи за това кой се е возил и кой е ял бадеми.
102
1
 
1
 
! Отговори
ben4i преди 10 години
A ядките в моятa колa сa по- скъпи от цитирaните! И уискито ми е с няколко години по-стaро! ДРAСКAЧИ НA ГЛУПОСТИ! СПРЕТЕ ДA НИ ПЪЛНИТЕ ГЛAВИТЕ С ГЛУПОСТИ! ДЪРЖAВAТA НИ Е ЗAТЪНAЛA ПОД КAЛ НЕ ЗAРAДИ 200 ГРAМA ЯДКИ!ТЕЗИ,КОИТО НИ УПРAВЛЯВAТ ТРЯБВA ДA СA БОГAТИ! И СЪС СAМОЧУВСТВИЕ!
101
1
 
5
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Крайно време е правителството на магистралната мутра ББ от политически субект да се превърне в обект на правораздавателната система.
100
2
 
2
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Крайно време е правителството на магистралната мутра ББ от политически субект да се превърне в обект на правораздавателната система.
99
5
 
5
 
! Отговори
Бонд преди 10 години
А пък съсело е пасажер-007!
98
2
 
7
 
! Отговори
дууууу! преди 10 години
Само не са публикувани данни за това колко килограма л**** са изхвърлени във въздуха при този полет.Явно за това точна информация има ***,той е спец по л*йняните въпроси.
97
4
 
9
 
! Отговори
тежък преди 10 години
комунистите потготвят кражба на 1 милиард пак ни занимават сас сметките от бадеми
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако И.Ф. е била на полета разбирам, тя си е фуражомелка.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a kolko semki sa izchoplili?
94
1
 
2
 
! Отговори
минувач преди 10 години
къдя остуиха човалите с парите , че закъсах????
93
3
 
1
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
цената на тока трябва драстично да се вдигне минимум с 50%,така некъдърниците които все още не са избягали от тука ще се научат на уважение и респект.
92
1
 
6
 
! Отговори
Някакво преди 10 години
М А Ш А Л Л А ...Това изобщо не са глупости!И аз мноооого обичам лешници и бадеми, но не мога да си ги позволя !!!!Господи, толкова често те споменавам, че сигурно ти е писнало от мене ?
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали са изяли толкова ядки или са изпили толкова бутилки ама стюардесите и тея от кетъринга са си понапълвали торбичките
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka е.... правилно. Продава се България на опрелени хора и остава после една ***, която да бъде експлоатирана да работи като роби. Руснаците смело завземат черноморието, София от 3 страни интереси - еврей,руснаци и западно влияние, а американците чрез базите тук останалата част от страната. Мълчете си ... пада ви се, като са ви опросточили.*** и заблуден народ.
89
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупав народ,изключително глупав! Докато ви занимават с ядки и фъстъци,онези *** масово разграбват държавата и са сложили слуги на над 400 поста в държавата!Само погледнете в сайта на мин.съвет за какви отчуждавания на земи и прочие безумни кражби се извършват!А вие се плюйте из нета!Отворете си очите и погледнете как ви пускат по пързалката!
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** полета София - Варна = 2 часа при 40 мин. !!! Що гориво са изхабили.. а колко са се е**ли не е истина. И това само е дъното на айсберга. После защо билетите на България Ер са на тройни цени, а другите авиокомпании спряха да летят, заради високите летищни такси!!!
87
2
 
26
 
! Отговори
Aman преди 10 години
Никой и да иска не може да омете кило ядки и да ги полее с кило уиски в рамките на 2-3 часов полет.Това са закупените количества за полет. Изядено и изпито е неизвестно количество и останалата част е окрадена от обслужващия персонал....и съответно осчетоводена като разход
86
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМА ЛАКОМИЯ СА ТЕЗИ ГЕЙБЕРСТИ...МАЛЕ-МАЛЕ..ГОЛЯМО Д ...........ИМАТ...ХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААА
85
6
 
14
 
! Отговори
Eva преди 10 години
Господа журналисти проявявате ниско ниво на интелигентност, след като обръщате внимание на управляващите, които се опитват да хвърлят пясък в очите на хората занимавайки с не толкова съществен проблем - едва ли са изтекли милиарди с тези полети, а в същото време си вършат много по-грандиозни далавери. Вземете се в ръце и започнете да нищите лъжите на управляващите.
84
6
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Уискито и ядките са...изписвани за всеки полет,но едва ли са изяждани от пътуващите.Прибирани са след това от екипажа,ама кой да си...признае.Важното е,че са купувани и разодите са от...бюджета.На фона на разходите за самите полети,тези за кетъринга са...капка в морето.