Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"

По 2 кила ядки и десетки бутилки "заминавали" на полет с авиоотряда
23 юли 2013 18:30,
116
Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"
Пиршества по време на полет на правителствения "Фалкон". Снимка: Булфото

Бившият министър на отбраната Аню Ангелов не се яви на заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта. На нея той трябваше да бъде изслушан за полетите на предишното правителство с машини на ВВС.

Това веднага предизвика аналогия сред присъстващите с двете поредния неявявания на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - или така наречения Пасажер 004.

Стигна се до обсъждания как пътниците са били в угода на "004" и дали всъщност не са застрашавали безопасността му.

Още по темата
"По примера на своя патрон Аню Ангелов също не се явява днес", иронизира председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той обясни, че вече е изпратил запитване до правния отдел на НС за неявяването на Борисов.

Членовете на комисията по предложение на червения Антон Кутев решиха обаче, че може би ще е най-добре да дадат Бойко Борисов на етичната комисия в парламента за становище.

"Обикновено, който не се явява пред анкетната комисия, се явява пред прокуратурата", с усмивка обясни Йордан Цонев от ДПС.

На днешното заседание комисията обсъди кетъринга на Пасажер 004 и министрите му.

На 26 март 2011 година при полет София-Варна кетърингът е на стойност 311,42 лева. На борда са Бойко Борисов – 004, Симеон Дянков и Нона Караджова, полетът е дълъг цели 2 часа.

На него са изядени 200 грама суров бадем, 550 грама печен лешник и половин кило печен бадем.

Безспорно обаче най-много ядки обича ексвъншният министър Николай Младенов, при неговите полети се е консумирало и доста уиски, стана ясно от справката.

На 7 март 2011 година при полет София-Сараево с Младенов на борда кетърингът струва 355,33 лева плюс допълнително зареждане в Сараево. Изяждат се килограм печен бадем и още толкова печен лешник.

На 9 ноември 2011 при полет София-Дамаск, отново с Николай Младенов, кетърингът струва 579 лв. Консумирани са 1200 грама печен бадем, 950 грама печен лешник, 20 бутилки уиски "Джони Уокър", 2 бутилки водка, бутилка "Бейлис".

По думите на Лаков министрите на Борисов явно са били "летяща фуражомелка".

Той предложи комисията да си направи експеримент дали може да изяде 2 килограма ядки за час.

По думите на Лаков тези харчове не са основният проблем на държавата, но показват целия модел на предишното управление, когато милиони са били харчени по време на криза за подобни разходи.

Ген. Константин Попов, ръководител на ВВС, и командирът на авиобаза Безмер полк. Димитър Данев бяха на днешното заседание, за да уточнят защо има разминаване в данните за полетите на властта до Безмер.

Статистиката на летището показва в пъти по-малко полети, отколкото справките на РВД и други институции.

Оказа се, че няма заповед, която указва на ВВС, че трябва да съхранява такава информация. От 30 години нямало такава регламентация, но от утре щяла да се вкара в действие, обеща Попов.

Основните проблеми на комисията са свързани с това, че се оказа, че никъде няма пълна информация за полетите на властта с Авиоотряд 28 и ВВС – засега народните представители не могат да разберат кой е бил на борда на полетите.

Често самолетите летели със заявка 004 – министър-председател на борда, но в заявката било записано, че е само пътник 004 – тоест Борисов е летял сам.

Така комисията по предложение на Жельо Бойчев реши да покани чести пътници на Авиотряда – Ивайло Московски, Мирослав Найденов, Емил Димитров, които да разкажат кои хора са се возили на правителствените полети.

Най-вероятно отново ще бъде привикан и шефът на НСО ген. Тодор Коджейков, който да разкаже какво или кого са возили от службата до летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
13
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Не искам да знам какво е било! Искам реални действия- да си го платят в троен размер, както е по закон, и да имат поучително време в затвора за осмисляне на действията, след тези "почерпки" на гърба на народа!Смешници пълни. И имат наглостта още да се показват по телевизията... Срам за тоя *** народ
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очевидно е че не са яли по кило ядки на всеки полет, а просто някой е прибрал себестойността на ядките в джоба си
21
3
 
9
 
! Отговори
сандо преди 10 години
пълнят джобовете с ядки ще да ви кажа аз ...
20
3
 
14
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Ха ха по 50 грама са патрончетата на редовните полети :) Ама те не летят с редовен полет :)
19
7
 
18
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До smehurko:)))))))))))Чам фъстък няма, пише се шам фъстък бе гербераст! Проблема е че първо до Варна се лети за по-малко от час, а те са се шматкали 2 часа и за изпукали пиене колкото за банкет на 10 човека! И се правят на интересни на всичкото отгоре!
18
6
 
13
 
! Отговори
край преди 10 години
комисията дето разследва получава повече пари от това дето се разследва. страшно ефикасни са.
17
3
 
20
 
! Отговори
ще умръъъъъъ преди 10 години
заболя ме корема от смях !!!!....тия да не са катерици че са изяли толкова голямо количество (ядки)???!!!то бива ама чак толкоз.......то байгън ще ти стане от толкоз (ядки)
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми се вярва полетите на *** да са по различни що не искарат и тяхл
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахах *** - да ви хранят с авиоотряда и с две кила ядки и 10 шишета - жалки сте....
14
16
 
15
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
как лъжат и сами си вярват .Занимават народа с дребни неща 2кг чам фъстък 5 деца ги свършват за 20 минути.Срамно е дори че го пишат .Защо не дадат справки с полета на други правителства.Защото истината ще е повече от ясна 330лв срещу 3300 лв :))))))))) ето това е компромата им.
13
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако човек уважава себе си, НЕ БИ се занимавал с това КОЛКО и какво е ял някой!! Лаков и Лютви, ами я РАЗЧЕПКАЙТЕ колко са изяли БКП/БСП от 1950-1989 по полети и след това когато са били на власт след 1989 до сега!Прави чест на ГЕРБ и ДСБ, че не са се занимавали с такива глупости МАХЛЕНСКИ !Ами като за вашето ниво, трябва да изследвате сега КОЛКО РОЛКИ тоалетна хартия, с каква дължина са се бърсали, дали не са в "преразход", сигурно се замисляте и колко кг.ф***лии са отделени. ОСТАВКА!
12
10
 
18
 
! Отговори
zuio преди 10 години
Боко е *** и ***
11
6
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
До Анонимен 2 Тук са пропуснали да уточнят, че "бутилките" са 50мл, тоест 1 литър! Ама кво да праиш, медиите пишат това, което им изнася :-)))
10
6
 
23
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Ако Бонд 007 ни беше премиер, щеше да пие само едно мартини- разбито, не разбъркано, но тъй като става дума за Боко 004, фуража и уискито на килограм са в рамките на нормалното.
9
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На фона на задаващия се 1 милиард, това ми прилича на димка.
8
16
 
25
 
! Отговори
rrrr преди 10 години
Крадлив боко не се наяде и напи... И този ни управляваха.... сопо*и такива долни герберяги
7
10
 
31
 
! Отговори
Идиоти преди 10 години
Излагате се!Що не изнесете информация каква тоалетна хартия са ползвали?!А като се замисля колко пари дават за заплати за членовете на тази комисия... Председател на парламентарна комисия взема по 2500 лв. на месец, отделно от депутатската му заплата. А наскоро удължиха работата на тази комисия с още 3 месеца. Защо ли?!Смешници!
6
19
 
29
 
! Отговори
Вселенски Наглеци преди 10 години
Тези безочливи *** се готвят 1 млрд. да откраднат, а правят комисия за разследване консумацията на 2 кила семки????????????????????????????????????????????????????????
5
6
 
28
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Без особено да харесвам ББ, знаете какво се случва на такива държавни банкети... някой все надписва какво е изядено и изпито, за да си го прибере вкъщи или да вкара нещо свое. Бившите и настоящи бармани ще ме разберат.
4
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ни занимавате с глупости.