Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"

По 2 кила ядки и десетки бутилки "заминавали" на полет с авиоотряда
23 юли 2013 18:30,
116
Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"
Пиршества по време на полет на правителствения "Фалкон". Снимка: Булфото

Бившият министър на отбраната Аню Ангелов не се яви на заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта. На нея той трябваше да бъде изслушан за полетите на предишното правителство с машини на ВВС.

Това веднага предизвика аналогия сред присъстващите с двете поредния неявявания на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - или така наречения Пасажер 004.

Стигна се до обсъждания как пътниците са били в угода на "004" и дали всъщност не са застрашавали безопасността му.

Още по темата
"По примера на своя патрон Аню Ангелов също не се явява днес", иронизира председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той обясни, че вече е изпратил запитване до правния отдел на НС за неявяването на Борисов.

Членовете на комисията по предложение на червения Антон Кутев решиха обаче, че може би ще е най-добре да дадат Бойко Борисов на етичната комисия в парламента за становище.

"Обикновено, който не се явява пред анкетната комисия, се явява пред прокуратурата", с усмивка обясни Йордан Цонев от ДПС.

На днешното заседание комисията обсъди кетъринга на Пасажер 004 и министрите му.

На 26 март 2011 година при полет София-Варна кетърингът е на стойност 311,42 лева. На борда са Бойко Борисов – 004, Симеон Дянков и Нона Караджова, полетът е дълъг цели 2 часа.

На него са изядени 200 грама суров бадем, 550 грама печен лешник и половин кило печен бадем.

Безспорно обаче най-много ядки обича ексвъншният министър Николай Младенов, при неговите полети се е консумирало и доста уиски, стана ясно от справката.

На 7 март 2011 година при полет София-Сараево с Младенов на борда кетърингът струва 355,33 лева плюс допълнително зареждане в Сараево. Изяждат се килограм печен бадем и още толкова печен лешник.

На 9 ноември 2011 при полет София-Дамаск, отново с Николай Младенов, кетърингът струва 579 лв. Консумирани са 1200 грама печен бадем, 950 грама печен лешник, 20 бутилки уиски "Джони Уокър", 2 бутилки водка, бутилка "Бейлис".

По думите на Лаков министрите на Борисов явно са били "летяща фуражомелка".

Той предложи комисията да си направи експеримент дали може да изяде 2 килограма ядки за час.

По думите на Лаков тези харчове не са основният проблем на държавата, но показват целия модел на предишното управление, когато милиони са били харчени по време на криза за подобни разходи.

Ген. Константин Попов, ръководител на ВВС, и командирът на авиобаза Безмер полк. Димитър Данев бяха на днешното заседание, за да уточнят защо има разминаване в данните за полетите на властта до Безмер.

Статистиката на летището показва в пъти по-малко полети, отколкото справките на РВД и други институции.

Оказа се, че няма заповед, която указва на ВВС, че трябва да съхранява такава информация. От 30 години нямало такава регламентация, но от утре щяла да се вкара в действие, обеща Попов.

Основните проблеми на комисията са свързани с това, че се оказа, че никъде няма пълна информация за полетите на властта с Авиоотряд 28 и ВВС – засега народните представители не могат да разберат кой е бил на борда на полетите.

Често самолетите летели със заявка 004 – министър-председател на борда, но в заявката било записано, че е само пътник 004 – тоест Борисов е летял сам.

Така комисията по предложение на Жельо Бойчев реши да покани чести пътници на Авиотряда – Ивайло Московски, Мирослав Найденов, Емил Димитров, които да разкажат кои хора са се возили на правителствените полети.

Най-вероятно отново ще бъде привикан и шефът на НСО ген. Тодор Коджейков, който да разкаже какво или кого са возили от службата до летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тези кокошкарски разкрития, сами се довършват! Нека да направят комисия, която да разкрие само харчовете за Белене! А за шефа на етичната комисия, човек да плаче или да се смее! На тези червени пиявици, не за преди чети години да се търси сметка, а за три пъти по толкова!
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В сравнение с пияниците на ГЕРБ, Елцин ряпа да яде!
61
2
 
8
 
! Отговори
Лаков - Лаком преди 10 години
Моля за уточнение, ядките не са 2 кг. , а са точно 75 бройки , лично съм ги преброил. Освен това не сме броили мангизите , които давахме на нашите доверени мутри да бият протестиращите. А от тези чували дето ББ мяташе в самоледа за Кипър , един падна от пилотската кабина и падна върху главата на нашия любим лидер др. Сидеров , той сега не е добре и няма да се яви в комисията.
60
7
 
8
 
! Отговори
Червен плазмодий преди 10 години
Ето такива новини обичам, те ме карат да забравя напълно за делата на червените другари и да се радвам че свалихме герп от власт.
59
2
 
16
 
! Отговори
от чистотата преди 10 години
дебелосереци са летели над нас във въздушното пространство.много са яли и много са ср***ли
58
6
 
13
 
! Отговори
какво друго преди 10 години
то после и за шампанското с някоя млада придружителка или фолк певица е трябвало да има.Кефът да е пълен, да......ама за наша сметка.
57
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво падение на комисиятя - да се занимават с 2 кг. ядки!
56
1
 
14
 
! Отговори
Илия преди 10 години
ПЪЛНИ ЛИ СА СИ ДЖОБОВЕТЕ :D
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бая са повръщали
54
14
 
16
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
Прави сте колеги. Занимаваме се с няколко ядки, а държавата я няма. Да им имам проблемите на комисията. И за това получават пари в пъти по-скъпо от изядените ядки тези хрантутници от комисията. Къде отиваме .И кой ще връща нповите заеми .Може би чак и правнуците.
53
17
 
20
 
! Отговори
висок преди 10 години
Тобива бива харчове *** те се оляли, 500гр бадеми, ми аз изяждам повече с бира. Сега разровете и разходите за тоалетна хартия. После прокуратурата да направи поредното си разкритие изследвайки остатъците върху ползваната тоалетна хартия! То бива падение, ама навремето червените как ровиха в кърпените чорапи на Тато?? спомняте ли си.
52
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** долна информация разпространена от треторазряден журналист.
51
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ега ти и комисията, хей ***,за това ли сте в парламента, нямате ли работа,това може да се случи само в нашата бедна страна,защото нямаме достойни хора,които да управляват държавата. Нямам думи,срам ме е и дълбоко съжалявам,че съм се родила в тая държава. Няма оправия,няма и да има,за жалост.
50
5
 
24
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
ЛЕШНИЦИ И БАДЕМИ - МОЖЕ,НО СЕМКИ ОТ ТИКВА - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!
49
6
 
19
 
! Отговори
Манафа преди 10 години
Запушили са самолетния *** с това плюскане. :)
48
11
 
19
 
! Отговори
фидясофа преди 10 години
Вие пък какво искате, оня *** съргай ли, да измуа чувал с бадеми. Това е работа на една дама като мен.
47
21
 
31
 
! Отговори
кафе без захар ! преди 10 години
По 2 кила ядки и десетки бутилки "заминавали" на полет с авиоотрядаПо си е друго по 2 кила ядки и десетки бутилки, отколкото по 200 кюлчета злато и десетки куфарчета с долари.Господата комунисти които, пишат за ядки и бутилки не смятат ли че има хора и с добра памет в тази държава ?Българския народ да го знае !Правителството на Орешарски трябва незабавно да бъде свалено, защото ТО САМО НЯМА ДА СЛЕЗНЕ !
46
20
 
28
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
О, боже, боже.... колко мъка има в бсп и днешните управляващи. Как няма някой, който да изкара техните кирливи ризи от тройната коалиция преди 4 години. И защо в момента се занимават с тези глупости, вместо да почнат да работят - защото трябва да подкопаят ГЕРБ и Боко докрай, но няма да им се получи!
45
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аню кат го викат в парламента за безобразията дет е вършил, не се явява. Но за пенсията е пръв.
44
14
 
24
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Лаков, ... Венцислав ...хубаво е това, което правиш, но ... да не се окаже, че докато Бойко е ял държавни ядки ... вие от Атака лапате държавни милиони ...