Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"

По 2 кила ядки и десетки бутилки "заминавали" на полет с авиоотряда
23 юли 2013 18:30,
116
Пасажер 004 и ексминистри – "летящи фуражомелки"
Пиршества по време на полет на правителствения "Фалкон". Снимка: Булфото

Бившият министър на отбраната Аню Ангелов не се яви на заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта. На нея той трябваше да бъде изслушан за полетите на предишното правителство с машини на ВВС.

Това веднага предизвика аналогия сред присъстващите с двете поредния неявявания на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - или така наречения Пасажер 004.

Стигна се до обсъждания как пътниците са били в угода на "004" и дали всъщност не са застрашавали безопасността му.

Още по темата
"По примера на своя патрон Аню Ангелов също не се явява днес", иронизира председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той обясни, че вече е изпратил запитване до правния отдел на НС за неявяването на Борисов.

Членовете на комисията по предложение на червения Антон Кутев решиха обаче, че може би ще е най-добре да дадат Бойко Борисов на етичната комисия в парламента за становище.

"Обикновено, който не се явява пред анкетната комисия, се явява пред прокуратурата", с усмивка обясни Йордан Цонев от ДПС.

На днешното заседание комисията обсъди кетъринга на Пасажер 004 и министрите му.

На 26 март 2011 година при полет София-Варна кетърингът е на стойност 311,42 лева. На борда са Бойко Борисов – 004, Симеон Дянков и Нона Караджова, полетът е дълъг цели 2 часа.

На него са изядени 200 грама суров бадем, 550 грама печен лешник и половин кило печен бадем.

Безспорно обаче най-много ядки обича ексвъншният министър Николай Младенов, при неговите полети се е консумирало и доста уиски, стана ясно от справката.

На 7 март 2011 година при полет София-Сараево с Младенов на борда кетърингът струва 355,33 лева плюс допълнително зареждане в Сараево. Изяждат се килограм печен бадем и още толкова печен лешник.

На 9 ноември 2011 при полет София-Дамаск, отново с Николай Младенов, кетърингът струва 579 лв. Консумирани са 1200 грама печен бадем, 950 грама печен лешник, 20 бутилки уиски "Джони Уокър", 2 бутилки водка, бутилка "Бейлис".

По думите на Лаков министрите на Борисов явно са били "летяща фуражомелка".

Той предложи комисията да си направи експеримент дали може да изяде 2 килограма ядки за час.

По думите на Лаков тези харчове не са основният проблем на държавата, но показват целия модел на предишното управление, когато милиони са били харчени по време на криза за подобни разходи.

Ген. Константин Попов, ръководител на ВВС, и командирът на авиобаза Безмер полк. Димитър Данев бяха на днешното заседание, за да уточнят защо има разминаване в данните за полетите на властта до Безмер.

Статистиката на летището показва в пъти по-малко полети, отколкото справките на РВД и други институции.

Оказа се, че няма заповед, която указва на ВВС, че трябва да съхранява такава информация. От 30 години нямало такава регламентация, но от утре щяла да се вкара в действие, обеща Попов.

Основните проблеми на комисията са свързани с това, че се оказа, че никъде няма пълна информация за полетите на властта с Авиоотряд 28 и ВВС – засега народните представители не могат да разберат кой е бил на борда на полетите.

Често самолетите летели със заявка 004 – министър-председател на борда, но в заявката било записано, че е само пътник 004 – тоест Борисов е летял сам.

Така комисията по предложение на Жельо Бойчев реши да покани чести пътници на Авиотряда – Ивайло Московски, Мирослав Найденов, Емил Димитров, които да разкажат кои хора са се возили на правителствените полети.

Най-вероятно отново ще бъде привикан и шефът на НСО ген. Тодор Коджейков, който да разкаже какво или кого са возили от службата до летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
5
 
! Отговори
Антон преди 10 години
Не им ли идва наум че след като слязат "господата" обслужващия персонал надписва количествата за да си прибере и за тях. Оп отворена бутилка уиски - дай ще я пишем изпита цялата, оп пакет бадеми ....Всеки които е работел кетеринг на самолет знае как стоят нещата
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, какви са тези щуротии? Кой го е еня - ядки, бутилки? Пълно безумие! Пък и пълен отчет искат?!
81
3
 
10
 
! Отговори
Не им вярвам !! преди 10 години
Не им вярвам нито на едноте нито на другите. !!По цял ден правят схеми за кражби а вечер преди да заспят мислят с каква глупост да отвличат вниманието на народа. Едните с ядки и бутилки на самолета а другите излитаха от България със златни кюлчета и куфари пълни. През 1995 къде отиде златния резерв на България ?Не искам да го мисля, но както е тръгнало без война няма да стане. И Бойковци и Станишевци са от един дол дренки
80
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста от коментиращите са ужасно загубени... Хем им изглейда невероятно да се изпият 20 големи бутили, хем си вярват. Ама не и хрумва, че става дума за пиратки по 50гр.Освен това, що за идиотизъм?! Да броите фъстъците... Ами че може и да са обадвали с самолета. 300 лева за едно ядене на няколко души не изглежда кой знае колко.
79
7
 
13
 
! Отговори
WTF?!?!? преди 10 години
Само не разбирам защо занимават цялата страна с тия 5кг бадеми и незнам си колко бутилки?!? Тия друга работа нямат ли там?!? За това ли са избрани?!?!?Хора само докато четете тая простотия, те са откраднали милиониДа сменят избирателния кодекс и да си ходят тия ***!! А и старите да не се връщат!!ядки и пиене не остана, това ни е най-големия проблем....WTF?!?
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, ние му викаме Батбойко!
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На летящия катеричок в Хамерика му викат Батман!
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, вие от Герб сте големи гризачи! Несправедливо ви наричат Тиква, та вие сте шмекер от световна величина! Подхожда ви- летящият катеричок Бочко!ХАХАХАХАХА!
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И всичко това с моите пари
74
5
 
6
 
! Отговори
Путко Мафани преди 10 години
Е бете се в фостатат. За какво ме занимавате с глупости.
73
7
 
14
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Някои яли ядки,други цъцъркали като за световно! Да ядеш ядки е полезно и по икономично,но от пиенето заминава черното дробче и идва церозичката та дори и това да са СКЪПИ МАРКОВИ ПИТИЕТА! Я оставете поредната простотия за манипулация ами да ни кажете нещо за онова 1 милиардче дето ще го вземете за да го опукате а пък ние ще го плащаме а пък то щяло да ни направи отличници в Европа с най малък дефицит??? Кажете бе ,кажете до кога ще се гаврите с народа?
72
2
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Сега разгледах коментарите назад. Добре, 20 бутилки уиски и некви кила ядки не са кой знае какъв проблем. Проблема идва от това, че искам някой от вас да ми покаже тоя шеф, който ще му позволи да изпие 1л или 0.5л твърд алкохол и ще му позволи да работи важна работа. Проблема всъщност е ефекта на алкохола, не стойността му в лева/евро.
71
8
 
2
 
! Отговори
Червен Депутат преди 10 години
Ех ако не бяха тези протести и ние щяхме да разполагаме така, но заради тях от партийното ръководство и ни карат да стягаме коланите. Нищо все някой път ще ударим кьоравото, все пак имаме 4 години пред нас.
70
0
 
7
 
! Отговори
BB преди 10 години
I DJOBOVITE GERB SA TIKALI BADEMI
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 бутилки до Сараево ?!?!? Абе и 20 пасажери да е имало това прави по бутилка на човек.След една бутилка трябва да лазиш... Нима за били пияни като мотики при срещите ??
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мога да изям кило ядки, ама 20 литра алкохол - немога ...
67
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Изобщо - "Да го духа" простолюдието...... но сега и първия ешалон от "междинните" ще го последва! Да се подготвят високорискови бушони тип "калинка" за заместители!
66
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде не се споменава какъв е етикета на Джонката ама ако не е син етикет к'во ми я тикате пред устата. Тпфууу, че дребни душици, държавата се тресе и тия *** ще ви източат 1 милиард през задниците, щото вие ще ги плащате, а сте виснали над теглилката да ми мерите бадеми и фъстъци ... ***! Наздраве, аз съм на Талискер 25 :)
65
1
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
20 бутилки уиски, брат. Тия требва да са ходили мъртви на мотика на разните им визити.
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sled tova se pitame zasto ni smqtat za vtora ryka. E kak da e po razlichno , vij s kakvi gluposti se zanimava parlamenta, bademi leshnitzi furajomelki. Nikoi ne ni e vinoven , nie samo si syzdavame tozi imige. Tezi , ako si mislqt che sa nesto po-razlichno ot BoKo jestoko se lyjat , prosto sa jalki.