Сирия влиза в дневния ред на парламента

Така Миков отговаря на призив на Плевнелиев
1 сеп 2013 10:36, Петя Славова
71
Сирия влиза в дневния ред на парламента
Снимка: Булфото

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на парламента. "Това е съвсем естествено, защото Народното събрание определя своя дневен ред съобразно събитията от вътрешната и външната политика", заяви парламентарният шеф Михаил Миков пред "Стандарт".

Думите му дойдоха в отговор на отправения призив на президента Росен Плевнелиев към родните избраници. Държавният глава поиска те да дебатират Сирия и да се вземат отговорни решения. "Българският парламент да направи това, което беше направено в други европейски държави. Да се посочат ясно аргументите и да се прецени внимателно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, в която се намира регионът", каза президентът след панихидата за 70 години от кончината на цар Борис.

"Парламентът е независима институция, нека всеки да си гледа правомощията", отбеляза Миков по повод изявлението на Плевнелиев. Председателят на Народното събрание не се ангажира с дата за дискусията, но даде да се разбере, че ситуацията се наблюдава с повишено внимание.

"В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо, а виновниците трябва да бъдат посочени и да понесат своето справедливо наказание", заяви още Плевнелиев. Той допълни, че президентската институция работи усилено в рамките на своите правомощия за предоставяне на убежище на бежанците.

"Българската държавност със заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя адресира темата, осигурени са допълнителни средства. И ние сме длъжни да покажем хуманно отношение", заключи Плевнелиев.

Този вторник темата Сирия ще бъде разгледана и на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, съобщава още "Стандарт", като цитира високопоставени източници на "Позитано" 20. В БСП надделява позицията, че е необходимо да се изчакат решенията на ООН.

Те ще се вземат на базата на доклада на инспекторите за ситуацията с вероятното използване на химическо оръжие в Сирия. А заключенията ще са готови след около 2 седмици.

От ГЕРБ вече се обявиха за изслушване в парламента на премиера Пламен Орешарски по въпроса за подготовката на страната ни за поемане на бежанска вълна. А от "Атака" внесоха в деловодството на Народното събрание проекторешение на декларация за неутралитет на България при евентуален военен конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Регистриран на: 21.07.2013, 11:08 1. VenRus_2008 | 01.09.2013 22:09 Сирийските "бунтовници" признаха, че са използвали зарин по погрешка и от незнание - examiner/article/breaking-news-rebels-admit-gas-attack-result-of-mishandling-chemical-weapons
49
1
 
3
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
По времето на БКП. Изчезнал Асан и Айше тръгнала да го търси.Тук там няма го.Накрая отишла в милицията.-Мойто Асан да сте виждали?-Тук е! Снощи го арестувахме! Върви по пътя и вика:Купувам Брежнев,купувам Живков!-Остъйте *** бе!Той като съ напий се такива *** ми купува!Та като гледам господина от снимката всеки път с тоя мътен поглед си казвам права е била Айшето!
48
0
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...," - В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо, а виновниците трябва да бъдат посочени и да понесат своето справедливо наказание", заяви още Плевнелиев..."- И АКО ТОВА СА... БАНДИТИТЕ ОТ АЛ,КАЙДА... - "...КВО ЧЕ ПРАЙМ, НАЧИ"..."
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ С НАЛУДНИЧАВИЯ ПОГЛЕД И "ЛУДОТО" ПАСИ КАТО НИЩО ЩЕ НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА ОТ КОЯТО ПАК ЩЕ СМЕ ГУБЕЩИ
46
0
 
3
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
Българската Държава да изгледа документалния филм на германската Das Erste -Deutschlands neue SlumsDas Geschaft mit den Armutseinwanderern , после да мисли за другите , Германия показва наши Роми като Бежанци в Германия , точно това е ПРОБЛЕМ на Държавата България
45
3
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Орешарски да чуе мнението на народа си преди да се ангажира в Сирия,защото ако 50% сме против а той реши да участва това означава че е диктатор.Той е избран от българите а не от сащ
44
1
 
3
 
! Отговори
Панайот преди 10 години
В световен мащаб ми е интересно..какво ще се случи сас злато,сребро и т.н
43
0
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 години
А България кога ще влезне в дневния ред на парламента ?
42
0
 
3
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ПанайотВ България ще се вдигнат цените на горевата и то много скорошно по бързо от колкото може да си представим дори.По креативни в нищо друго не можем да бъдем освен във вдигането на цените
41
0
 
4
 
! Отговори
Панайот преди 10 години
Евентуална война би ли повлияла на цените на златото
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка не напада още защото чака България да каже своята позиция без нас няма как.
39
1
 
2
 
! Отговори
оргия преди 10 години
Както се казва в една българска поговорка "След дъжд качулка" Ще влизало в парламента от старта на сезона ,ами то сега ще едно протакане и дискутиране докато някой не ни каже на каква позиция трябва да бъдем.Пък ако събитията се развиват с бързи темпове може да бъдем въвлечени в смешната ситуация дори и да не знаем какви външни политики водим и Вигенин да трябва някой да му обяснява какво и що се е случило, то пък в това експертно правителство може някоя чистачка в парламента да говори по темата
38
2
 
8
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Догодина стават 70 години комунизъм в БГ!Няма сини, пембени, Борисовци, Царедворци - всички са КОМУНИСТИ или техни ятаци!
37
2
 
16
 
! Отговори
Усмивката преди 10 години
Не се бъркайте във вътрешните работи на суверенната държава Сирия, че ако тя ни нанесе удар ще изтреби всички протестиращи, контрапротестиращи, пък ако успее да гътне президента и Парламента, тогава ще се превърне във верен съюзник и пръв приятел на България.
36
2
 
4
 
! Отговори
а преди 10 години
Това на 39 коментар ли е ,пръдня ли е или крякане на умствено увреден син на баща алкохолик и майка ***
35
3
 
1
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 38Е точно на описаните от теб ги оправяше генерал Пиночет!
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бъдинМожеш да благодариш на бкп, че в момента в парламента има всичко друго, но не и българи. Каквито и да било, остави честни. Сега са крадливи комунисти евреи, турци и ***.
33
0
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 36:Българи ни трябват, честни хора за министри и водачи!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bariera_61Прав си за съжаление. На всичко отгоре премиера(станишев) и зам.премиера(орешерски) са евреи.
31
2
 
3
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
До 34И какво като си сложил някаква шапчица, тогава беше поканен за някакъв еврейски празник и от уважение към домакините го беше направил! А евреи в България винаги е имало и пак ще ги има, както и фашизоидни типове!