33 кутии с 660 хил. подписа в подкрепа. Орешарски сияе!

Премиерът сред контрапротестиращи: Подкрепата ви е важна за нас
13 дек 2013 16:10,
172

Подписката минава през скенерите в МС. Снимка: БТА

Представители на контрапротестиращите, подкрепящи правителството, се срещнаха с министър-председателя Пламен Орешарски и му предадоха още 660 000 подписа от цялата страна.

Общо 33 кути от различни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и др., минаха през скенерите в правителствената сграда, за да бъдат складирани в деловодството на МС.

С настоящата бройка общо събраните подписи в подкрепа на кабинета са 1 400 000, похвалиха се организаторите от Гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Веднага след като внесоха кутиите, част от представителите на инициативата влязоха на среща с премиера Пламен Орешарски.

Отвън пък останаха около 50 души, които скандираха: "За работещи институции, за работеща държава".

"Подкрепата им е важна за нас във връзка с работата ни по изпълнение на целите, които са насочени, както многократно подчертавам, към отговорно управление в интерес на всички български граждани, в това число и на тези, които не ни подкрепят", обяви министър-председателят след приключване на срещата.

"Българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални и политически, и ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие", допълни Орешарски.

Премиерът обяви, че е запознал гостите си и с намеренията на кабинета за следващата година и с някои от сегашните активности.

Стоян Тодоров, представител на "За нов обществен договор", отбеляза на свой ред постигнатите съвместни действия с правителството - създаване на работни групи към министерствата и Обществения съвет към МС.

"От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме - да има реален диалог между гражданите и институциите, да има работа и контрол", заяви той.

По думите му единствената им цел е да се изправи държавата на крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
10
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Е-га, ти х*я, е-га ти чудото , 660 000 се наредили да му го крепят!
126
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какъв икономист е Орешарски,но като политик е кръгла нула.А премиера трябва преди всичко да е политик.Тези мурафети за експертен кабинет са за пред електората на ДПС и БСП.Може и да има някакъв потенциал човека,но Доган и олигахичните кръгове около него така са го хванали за гушата,че той не знае на кой свят е.Когато един политик е кадърен и си върши работата няма нужда от евтини ПР акции.Това което Борисов правеше,а сега и БКП-ДПС е признак на некадърност и безсилие.
125
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O С Т А В К А ! ! ! Стига фалш и гавра с народа ! ! !
124
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много от тези подписи са получени с измама.АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ИЗМАМЕНИТЕ,ПОДПИСАХ СЕ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО,КАКТО ПИШЕШЕ С ОГРОМНИ БУКВИ НА МАСАТА С ЛИСТОВЕТЕ,А ПО КЪСНО РАЗБРАХ,ЧЕ В НАШИЯ ГРАД НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ ПОДПИСКА ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО.ПРАВЕНА Е ПОДПИСКА САМО В ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.ТАКА,ЧЕ ДРУГАРИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ИЗЛЪГАХА.
123
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе подкрепа,как не ..какви ли не номера измислиха *** да съберат подписите..под формата 'за борба с бедността" 'за тунела под Шипка " и още такива измислици и след това ги представиа като подкрепа за правителството..
122
2
 
26
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Орешарски сияе! Как няма да е, колко труд е пръснал докато ги организира тези подписи и колко е платил зс тях.
121
1
 
7
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
До герботъпкателПридържам се към стила на управляващите.Шегувам се,разбира се...А,щях да забравя...Как да го тълкуваме , ние които говорим от името на народа ,това "герботъпкател"...за герба ли става въпрос ...
120
1
 
12
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
До DedoviaНикой не е сложил в джоба си,те го сложиха в своя.Около него и над него са *** на мутрите.А самите мутри , сега по друг начин наричани , си бършат...с него.Е,наистина,евала Ори...
119
4
 
17
 
! Отговори
UK преди 10 години
Още лятото на село една баба ми предложи 1 торба домати и краставици да се подпиша за Орешарски
118
2
 
27
 
! Отговори
**A** преди 10 години
Акценти от новините тази вечер:- безработицата расте - хммм май трябваше да има 250 000 нови работни места .... - италианските партии без субсидия (без коментар).Орех първо се огледай, после се ласкай.
117
34
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Като гледам тук е пълно със закъснели антикомунисти. Сега когато няма нито комунизъм нито комунисти е лесно да се ръсят квалификации на темата, но те нямат никаква стойност - никой не се припознава като комунист.Истината е, че Орешарски си сложи в джоба всички - и мутри, и реаниматори и всякаква там *** та сега може да си позволи да се поизгаври с тях - напълно заслужено. Когато си можеш, си можеш.Напред Орешарски!
116
5
 
39
 
! Отговори
chavka преди 10 години
Комунисти на власт е равно на: да взимаш от работещия и да го даваш на тоя, дето нищо не бара цял живот. Докато позволяваме това, нищо добро не ни чака.
115
3
 
42
 
! Отговори
**A** преди 10 години
Всеки ден се пускат "подпорни" точки:22 % ако изборите бяха днес; 660 хиляди подписа; Ами като сте толкова силни направете предсрочни избори бе. Да ама не, силни сте в промиването на мозъци, ама и там удряте на камък....
114
2
 
32
 
! Отговори
аман от паразити преди 10 години
Абе искам и аз да се подпиша, ама не мога да намеря къде. Има нещо гнило в тая работа.
113
3
 
30
 
! Отговори
BG преди 10 години
НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС И ИЗБОРИ ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА.
112
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Някой ще ги проверява ли дали са действителни, дали са писани с един почерк, за повтарящи се и т.н. . За друго все проверяват, а за това ?!?!?!?
111
4
 
32
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Незнам как ще ги изтраем тези още 3 години :( събираха подписи за монаториума за продажбата на земя на чужденци, който се подписа, ето му ги подписите, червените бабички обикаляха из кварталите да събират подписи. БЕЗРАБОТИЦИТА РАСТЕ, КЪДЕ СА ТИ 200 000 РАБОТНИ МЕРСТА ОЛИГАРСКИ ???
110
1
 
37
 
! Отговори
И преди 10 години
Тези подписи от пенсионерските клубове ли идват? Каква е тази геронтокрация
109
1
 
34
 
! Отговори
black sea преди 10 години
Тези двамата на снимката подклаждаха февруарските метежи във Варна. Плашеха полицията че ще обръщат колите. Случайно ли са сега в Министерски Съвет? А gо наглеца премиер: ало от днес финалното състояние на БГ е променено от стабилно ненадежднo u нестабилно c тенденция надолу. И за това ли е Б. Б. виновен?
108
12
 
8
 
! Отговори
Станишев преди 10 години
А вие си мислихте че ще пуснем власта, СМЕШНИЦИ...