33 кутии с 660 хил. подписа в подкрепа. Орешарски сияе!

Премиерът сред контрапротестиращи: Подкрепата ви е важна за нас
13 дек 2013 16:10,
172

Подписката минава през скенерите в МС. Снимка: БТА

Представители на контрапротестиращите, подкрепящи правителството, се срещнаха с министър-председателя Пламен Орешарски и му предадоха още 660 000 подписа от цялата страна.

Общо 33 кути от различни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и др., минаха през скенерите в правителствената сграда, за да бъдат складирани в деловодството на МС.

С настоящата бройка общо събраните подписи в подкрепа на кабинета са 1 400 000, похвалиха се организаторите от Гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Веднага след като внесоха кутиите, част от представителите на инициативата влязоха на среща с премиера Пламен Орешарски.

Отвън пък останаха около 50 души, които скандираха: "За работещи институции, за работеща държава".

"Подкрепата им е важна за нас във връзка с работата ни по изпълнение на целите, които са насочени, както многократно подчертавам, към отговорно управление в интерес на всички български граждани, в това число и на тези, които не ни подкрепят", обяви министър-председателят след приключване на срещата.

"Българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални и политически, и ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие", допълни Орешарски.

Премиерът обяви, че е запознал гостите си и с намеренията на кабинета за следващата година и с някои от сегашните активности.

Стоян Тодоров, представител на "За нов обществен договор", отбеляза на свой ред постигнатите съвместни действия с правителството - създаване на работни групи към министерствата и Обществения съвет към МС.

"От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме - да има реален диалог между гражданите и институциите, да има работа и контрол", заяви той.

По думите му единствената им цел е да се изправи държавата на крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
19
 
5
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Благодаря на БСП,че се погрижи за достоен живот на българите.Олиото падна със 100 % захарта с 60 % коледните добавки също бяха нещо крайно необходимо на гладният народ.
66
6
 
21
 
! Отговори
буч преди 10 години
***, турци, заблудени старци и мъртви души.
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Орешарски дали вярва?
64
3
 
13
 
! Отговори
Жони преди 10 години
Абе тия смешници... е сега ще му напиша една програма за фалшиви имена с фалшиви ЕГН-та, до утре, стига хартийка да има, ще му изпратя още 1млн. Щом ще сияе..
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що само хабят хартия тия ***?!
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бяха 6 600 000 подписа по щях да повярвам... Нещо лъжат и ни карат да мислим, че правителството е нестабилно! ГЕРБ са виновни!
61
1
 
12
 
! Отговори
айде,де преди 10 години
Айде стига с тез глупости,едно време ей така ни баламосвахте с това как Т.Живков все ще е първи,ами писна ни от ласкатели
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най добре ще покажат следващите избори дали ти иска народа тази пасмина от лъжци. За мен БСП ДПС и АТЯКА ще са история.
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
направо да ги закръглят на 10млн и да е си управлява до живот
58
3
 
8
 
! Отговори
Dan преди 10 години
бе знаем ги тия 66000подписа беее, нали го играхте този цирк вече, и имаше фрапиращи случаи на имена от ДСБ ли бяха от коя партия не се сещам ама беше толкова очебиино, че този няма как да подкрепи Станишев /тогава за него събираха/ и не само той де и много други хора проплакаха, че са им използвани имената и данните...НО АКО ТОГАВА БЕШЕ ОСЪДЕН НЯКОЙ ТО, ТОЗИ ЦИРК НЯМАШЕ ДА ИМА ВТОРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ТЕЗИ "ОПЕРАТОРИ" КОИТО НИ ДАВАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НЯКОЙ ДА ГИ ОСЪДИ, ВРЕМЕ Е!
57
0
 
4
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
До герботъпкателНа умния въпрос,ще задам друг - Кой е казал,че е от името на Българския народ?
56
1
 
11
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Ами да направят едни избори бе, щом имат такава подкрепа хем ще вземат 2/3 от парламента и няма да се молят на Болен и на избягали депутати.Ама не искат. Що ли?
55
3
 
12
 
! Отговори
ко пушат тия преди 10 години
за 6 месеца събрали 600 хиляди подписаи Орешарски се радва?! то си е за рев бе!я да минат по още веднъж
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само гнъси и необразовани хора в това число и сачовете гласуват за тоя ***
53
3
 
24
 
! Отговори
Станимир преди 10 години
Тези чупят глупомера.
52
5
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н герботъпкател,По-логичният въпрос е: защо при 1 400 000 подкрепа (уж) се наложи да се сбира де що има *** по Хасковско и Пловдивско, че да се карат и до София, та да се демонстрира подкрепа за кабинета?
51
3
 
25
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
като толкова ви подкрепят,защо на изборите не успяхте и милиона да стигнете??
50
10
 
3
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Андонов, тебе кой те упълномощи да говориш от името на българския народ не ми е ясно.
49
4
 
20
 
! Отговори
Изфабрикувано! преди 10 години
А дали не са 66 000 подписа? Политическата (ДС) пропаганда е несравнима!
48
15
 
6
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Както и предполагах сега герберушките ще се надпреварват да говорят, че подписката е нагласена. Което не изключено в интерес на истината. Сигурно има нагласени хора там. Около 10 на сто. Може би. Но дори и да махнем 100 хиляди от подписката...добре, да махнем 200 хиляди от подписката. Или пък да махнем 650 хиляди от подписката .... пак ще са повече от протестиращите