33 кутии с 660 хил. подписа в подкрепа. Орешарски сияе!

Премиерът сред контрапротестиращи: Подкрепата ви е важна за нас
13 дек 2013 16:10,
172

Подписката минава през скенерите в МС. Снимка: БТА

Представители на контрапротестиращите, подкрепящи правителството, се срещнаха с министър-председателя Пламен Орешарски и му предадоха още 660 000 подписа от цялата страна.

Общо 33 кути от различни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и др., минаха през скенерите в правителствената сграда, за да бъдат складирани в деловодството на МС.

С настоящата бройка общо събраните подписи в подкрепа на кабинета са 1 400 000, похвалиха се организаторите от Гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Веднага след като внесоха кутиите, част от представителите на инициативата влязоха на среща с премиера Пламен Орешарски.

Отвън пък останаха около 50 души, които скандираха: "За работещи институции, за работеща държава".

"Подкрепата им е важна за нас във връзка с работата ни по изпълнение на целите, които са насочени, както многократно подчертавам, към отговорно управление в интерес на всички български граждани, в това число и на тези, които не ни подкрепят", обяви министър-председателят след приключване на срещата.

"Българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални и политически, и ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие", допълни Орешарски.

Премиерът обяви, че е запознал гостите си и с намеренията на кабинета за следващата година и с някои от сегашните активности.

Стоян Тодоров, представител на "За нов обществен договор", отбеляза на свой ред постигнатите съвместни действия с правителството - създаване на работни групи към министерствата и Обществения съвет към МС.

"От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме - да има реален диалог между гражданите и институциите, да има работа и контрол", заяви той.

По думите му единствената им цел е да се изправи държавата на крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
36
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Лятото пред НДК имаше 12 души начело с Мишо-шамара и бяха събрали 300 хиляди подписа за една седмица. Абе другари прости, тези номера вървяха през60 години когато печелихте изборите с 99.99 %. Измислете нещо по така, ама нали сте си прости кога...
106
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Тези кашони с подписи идват доста равномерно - на траншове по 600-700 хиляди. Не знам някой следи ли темпото и засилката там. В смисъл - под 7 милиона сме, а пълнолетните може и 6 да нямат.Сега ако бат Бойко събере милион и нещо подписи (като 1-ва полит-сила), значи всеки втори ще се е подписал в подписка.Да вземат после да направят една анкета по улицата да видим от 1000 души - дали ще се съберат 500 или по-скоро 5-10, които да са се подписвали...?!Тези съвсем ни правят на магарета, май,
105
1
 
23
 
! Отговори
ГЕро преди 10 години
Супер! Браво! Ето сега сияещият презерватив, който го играе премиер да си подаде оставката и да отиде на избори. Аз съм сигурен, че с подобна силна електорална подкрепа няма да имат проблем да минат 50% , даже май отиват към 75%. А, защо не и 100% от гласовете да са за тройната коалиция? Хайде, Олигархски, давай - че може естественият ход на живота да стопи твоят електорат - поне този белокожият.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз си мислех че всички възможни привърженици на АТАКАса само депутатите от тази парламентарно представена група,уви имало още един и това е ТОДОР ХРИСТОВ!!!
103
0
 
18
 
! Отговори
гешев преди 10 години
яааа, орех да се хили като тиква!? тц,тц,тц!
102
0
 
17
 
! Отговори
Актьори... преди 10 години
И "представителите" знаят и Орешарски знае за какво иде реч, но трябва играта да се играе...
101
21
 
2
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Защо хората да не подкрепят някой?Само врякане за всичко!Нормални ли сме?
100
0
 
8
 
! Отговори
titi преди 10 години
hm ,,,,,tova nikak ne mi se viarva ,,,,!
99
16
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До АзПОЖИВЬОМ УВИДИМ. ТЕ ДВА ПЪТИ ИМ ПРЕДРИЧАХА ПЛАТЕНИТЕ ОТ ВРАЖДЕБНИ НА БЪЛГАРИЯ ВЪНШНИ СИЛИ КРАХ НА ,,АТАКА'' А СЕ ОКАЗА ЧЕ НАРОДА НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ПОДОБНИ *** И ГЛАСУВА ПО СЪВЕСТ.АЗ ЛИЧНО ОТ 1994 Г. НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИКОГО НО В РАЗГОВОРИ СЪС ПОЗНАТИ А И ОТ МЕДИЙНАТА КАМПАНИЯ ПРОТИВ ВОЛЕН СЕ АМБИЦИРАХ И РЕШИХ ДА ГИ ПОДКРЕПЯ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ.ОСТАНАЛИТЕ СА СИ ЧИСТИ БОЯДЖИИ-КЕЛЕПИРДЖИИ ОТ СОРТА НА ДСБ, НДСВ, СДС И ДРУГИ ПРОВАЛЕНИ ДЕСНИ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧАТ МАНДАТ ОТ НАРОДА!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този дядо Коледа му е пропушила копирната машина само и само да зарадва горкия човечец ей!!!!
97
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууууууууу много се впечатлих ,100%съм сигурен че това са подписите които комунистите събираха 1 година за референдума за Белене от миналата година,само че са ги копирали 2 пъти този път!!!Сигурно догодина ще има събрани 5 000 000 подписа ,но дотогава надали ще останат толкова жители в тази прогнила от корупция държава!!!!!!
96
12
 
4
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Долна инсинуация,хентелегентните проТЕСТИСИ са най-малко 30 милиона,направо цял Народ,а тез ми ти 660 000 кво са-нищо,някакви си ***,които се подписват без пари
95
3
 
7
 
! Отговори
те така преди 10 години
И според Станишев това е само една малка част от хората подкрепящи това гнило правителство.А иначе подписите дали са реални никой не знае,ама след като залъгаха бедните хора с по 50 лева може и да са се подписали голяма част от деменсийте.
94
8
 
5
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Всичко каквото се появява по медиите е спускано от евреите, комунистите участват само с присъствието си и нямат никакво значение. Още повече че всички партии са комунистически, без АТАКА но с реформаторите и разни пръмови. А сега да си припомниме че всички комунисти, още от 1944г. са евреи, и ние сме под еврейско робство, а не комунистическо. Също да си спомниме че турско робство наистина не е имало, а еврейско - турците са ги използвали за кланетата.
93
4
 
17
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Това ми напомня на 1990-91, когато БСП феновете (предимно пенсионери) скандираха на подобни контрапротести "готови на глад и на студ, само Андрей да е тук"
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що не пишат 660 000 000 по добре звучи може и китайския народ да гласува за тях
90
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Ха ха хааааА, те не ги проверяват за грамотност. Раздавача на пенсии минава със списъка и пита дали ще се разпишат. Разправят, че на времето един братовчед на Кръстьо Сарафов отишъл при Иван Вазов (който тогава ръководел Народния театър), сложил два пищова на бюрото и учтиво попитал: Ке го игра наш Кръстьо царот?
89
3
 
11
 
! Отговори
ТОДОРЧОООО.. ТОТЬО.. преди 10 години
....КОГО СИ МИСЛИШ ,ЧЕ ШЕ ИЗЛЪЖЕШ ,БЕ ПРОСТАКО....ХА,ХА,ХААААААААААААА....КОЙ ТИ ВЕРВА , БЕ АХМАК!!!?????
88
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТъй, тъй! Дерзайте! Ако на всякъде са като при вас - тъкмо ще съберете около 1% .