Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
подай си останката като мъжама надали
210
2
 
18
 
! Отговори
бостанско плашило преди 10 години
Президентската институция е напълно излишна и трябва да бъде премахната! Слузестият плевел получава огромни пари, а не върши никаква работа! Едно бостанско плашило ще е по-полезно за България!
209
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престани да се цепиш за Украйна бе помашко момиченце такова! Противен ***!
208
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще търпим това недоразумение, да ръси простотии???
207
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусен национален предател
206
3
 
15
 
! Отговори
Защо във Вашингтон преди 10 години
Американската машина за преврати: унищожение на демокрация от 1953 г.***.bg/view_article.php?article_id=1253428Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни правителства правят света по-опасен и по-малко справедлив.Скоро след американския преврат в Хаити през 2004 година, когато бе отстранен президентът Жан-Бертран Аристид, имах възможността да чуя словото на адвоката му Айра Кързбен, произнесено в Маями. Своята рече той започна със загадка: "Защо във Вашингтон никога не е имало преврати?" И веднага даде отговора: "Защото във Вашингтон няма посолство на САЩ". Тази встъпи
205
4
 
22
 
! Отговори
arhar преди 10 години
"Братя американци". Какъв *** търсите в една държава, която е на 15 хиляди километра от вашите граници? Дали ви иска украинският народ или се самопоканихте като миротворители. Видяхме вашето миротворчество във Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Египет ,....Лесно "изнасяте" вашата демокрация. С бомби и смърт....... а Сърбия помните ли!!!
204
2
 
18
 
! Отговори
ГЕНОЦИД!!!! преди 10 години
ИЗБИВАНЕТО НА СОБСТВЕНИЯТ НАРОД ... Е ЧИСТА ПРОБА ГЕНОЦИД!!!!Дори Янукович не изкара армията срещу народа си, но Турчинов го задмина и скоро ще настанат интересни времена.Ония дето опожариха Киев избиха сумати невинни граждани и превзеха властта с преврат били патриоти, а тия сепаратисти, окупатори и терористи????В скоро време ша има народен съд за американоподлоговите ТЕРОРИСТИ дет скачат на народа!!! Никой МАСОВ УБИЕЦ не е прокопсал кат е убивал народа си!!!
203
2
 
10
 
! Отговори
ктт преди 10 години
посмешище
202
10
 
4
 
! Отговори
Canadian преди 10 години
Tova e nai dobria prezident vav Bulgarskata istoria i samo plateni bokluzi mogat da pishat protiv nego.
201
5
 
14
 
! Отговори
me преди 10 години
Super prost prezident
200
1
 
14
 
! Отговори
Grigor преди 10 години
Само отчаяние се чете от всяко отчаяно действие на Костинбродския глиган
199
2
 
20
 
! Отговори
ужас преди 10 години
некоординиран, недалновиден, непредставителен, неадекватен... тук говорим за Плевнелиев
198
1
 
19
 
! Отговори
ethernal преди 10 години
Американци и англичани завиждат - нашият мистър Плевнелиев е по-добър от техния мистър Бийн :D
197
2
 
23
 
! Отговори
fiko преди 10 години
Официално най-слабият президент в историята на България!
196
2
 
15
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Плевнелиев работи усилено върху изграждането на международен конфликт, който ще ни вкара в неприятности...
195
2
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА още 100проц преди 10 години
Или както Паси каза: Майната му на православието!След Сърбия и България сега е ред и на Украйна да бъде доведена до просешката тояга поредната жертва в името на фасадната демокрация, която ще тупне в нозете на САЩ по пътя им към световно господство. Разбира се и през трупа на Русия, около която все повече се затяга примката!
194
1
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА 100 процент преди 10 години
Украинските ДЕСНИ започнаха ИЗТРЕБВАНЕТО на техния ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ, както Бойко оприличава хората с все още непромити от американската пропаганда мозъци. Това, което у нас не успя да направи Дянков връзвайки финансови примки на шийте на хората, ще направят украинските ДЕСНИ с КУРШУМИ и БОМБИ (за по-сигурно!) под диктовката на АМЕРИКАНСКИ СПЕЦОВЕ по ИЗТРЕБВАНЕ на жива сила.
193
1
 
3
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До Българин264TOVA E MAYTAP NALI
192
0
 
9
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Чух , че следващият нaпуснал парламентарната група на ГЕРБ , ще бъде висок , умен и красив ... , но освен за Бойко , за друг не се сещам . Данебиии , Бай Бойко да е решил да се кандидатира за резидент ?