Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Плювню, махни се бе имбисил квартален.
190
3
 
3
 
! Отговори
гцкгцнгц преди 10 години
Абе тея от атака винаги се обиждат като им кажеш,че са турчета.Не моа да ги разбера ,като се вижда и от "ОТО поглед".
189
4
 
3
 
! Отговори
да бе преди 10 години
има много хора са против Сидеров и безумните му действия аз даже съм един от тях , То нашата "държава" нема къде по надолу да върви май трябва да им покажем на днешните командващи как трябва да се изказват , нека да издигнем *** Сидеров и да им го начукаме на всички останали, защото до сега все те ни го зачукват, 25 години стигат време е за промени или ще чакаме пак 45 г.
188
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Нлевнелиефф казва, че бежанците изват и ще идват тлавно за да подобрят генофонда ни. Нехуманно е ако не им доставяме бяли кадънки. Комисия от Плевнелиефф, Станишефф и Вениамин министро са биле на инспекция по лагерите да се убедят лично в потентноста на заселниците. Открито заявяват пред народа - тя е перфекгна, устойчива и плодовита. Но трябва европейски стандарди. Трябват къщи с градинки с водоскоци, мерцедеси, сметки в наши и чужди банки. Не се млати любов само от едно приятелство.
187
3
 
13
 
! Отговори
Лисан преди 10 години
Имаме си президент от третия пол.
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога няма да си простя, че дадох гласа си за този комунист. За Доган, ако беше-нямаше да ме е яд.
185
2
 
7
 
! Отговори
погнусен Петър преди 10 години
Плевнялиев, ти си един гол лигав ОХЛЮФФ, бивш номенклатурен кадър на БКП. Това сте вие комунистическите кадри.
184
3
 
11
 
! Отговори
BOC преди 10 години
Г-н Президент на БГ, Вие не можете да допуснете, че в 21 в. Русия ще "анексира" собствената си територия Крим!А как допускате САЩ да окупират Афганистан, Ирак, Либия?!Как допускате в 20 в. САЩ да използват бомби с обеднен уран в Сърбия?! И още много КАК ДОПУСКАТЕ?!Вие се показвате, като по-голям ду*елизец на САЩ, дори и от Англия и антибългарина Соломон Паси!
183
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гневен българин:Човече,ти наистина ли си вярваш,че си по-ценен от другите?!Не става въпрос араби да идват в България,а да могат да си живеят достойно у дома,както аз искам да живея достойно в моя дом.Гледай кадри от кланетата в Сирия и в Украйна и дано да се сетиш,че това може да стане и у нас.21 век сме ,по дяволите,как може да се допуска подобно нещо да се случва?Майната им на тези политици,няма ли нормални хора на този свят?
182
3
 
3
 
! Отговори
д-р Психаус преди 10 години
До 62-годишния: Щом на 62 все още не си помъдрял, ти трябва по-голям специалист от мене. В Москва и Пхенян ги има. Може и в Хавана или Каракас...
181
16
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Браво, гордея се с Президента Плевнелиев! Подкрепа, кураж и благидаря!
180
0
 
3
 
! Отговори
Шпагин преди 10 години
Около 50 трупа, около 30 от тях изгорени живи.Кръвта се отече. Хекатомбата. За съжаление не е партенка. Истина е.В Одеса. Има заснети кадри на обгорени трупове на запалени хора, има ранени и агонизиращи.МОЛНИЯ: Новая Хатынь - в ходе столкновений в Одессе приезжими боевиками-унитаристами было убито и заживо сожжено около пятидесяти человек (видео)
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че са външни сили, външни са, обаче кои точно ?
178
2
 
20
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ТАЗИ *** ПО-ГОРЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН, ЗА ИЗМЯНА КЪМ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо, преди те харесвах, но сега съм отвратен от начина, по който говориш за руската страна. Руснаците са ни много повече приятели от колкото Европа и САЩ. Няма да гласувам за теб повече.
176
2
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 10 години
Прав беше Боко като сложи магаре начело на народ от овци. Сега вече като почне да реве, няма спиране. А овцете си блеят ли блеят....
175
2
 
15
 
! Отговори
Мръсен фашага преди 10 години
фашизмът е ли демокрация? Какви ги плещиш. Толкова ли си простоват, та да не можеш да направиш разлика между фашизъм и демокрация. Българино, на изборите на 25 май, избери тези които ще защитават твоите интереси. Никога БСП, ГЕРБ, Партията на Бареков, НФСБ ( Симеонов е фашага), България на гражданите, СДС, ДСБ и всякаква дясна ***. Хора, проумете го най.после, когато капитализмът изпадне в дълбока криза, използува най-свирепото си оръжие - фашизма. Светът е пред война.
174
2
 
10
 
! Отговори
Градабанабър преди 10 години
До Анонимен 242А който се среща тайно с шефа на EVN във виенски ресторант какво му се полага?Какъв главнокомандващ е този, бе? Този да ме командва в случай на война???ХА-ХА-ХА-ХА!
173
2
 
13
 
! Отговори
Градабанабър преди 10 години
Куршум за мръсния предател!А може и да го обесим, че патронът пари струва, а с въжето може да се върже някое магаре...
172
11
 
6
 
! Отговори
умерен преди 10 години
Дреме ми на за руската газ....аз газ не ползвам и у дома нямам нищо руско...По-далече от русията ,по-близо до цивилизацията !