ГЕРБ си вкара автогол с вота за енергетиката, смята Ерменков

"Няма писмо от "Газпром" за "Южен поток"
Обновена: 12 май 2014 14:03 | 12 май 2014 11:01, Анисия Иванова
29
ГЕРБ си вкара автогол с вота за енергетиката, смята Ерменков
Таско Ерменков. Снимка, архив Булфото

Данните от НЕК, които ГЕРБ чака, са изпратени, въпреки твърдението на Бойко Борисов, че партията не му е получавала такива. Това заяви пред TV7 депутатът от "Коалиция за България" Таско Ерменков.

В петък ГЕРБ заяви, че внася вот на недоверие към кабинета заради проблемите в енергетиката и проваления проект "Южен  поток". По думите на Борисов от 15 дни ГЕРБ иска информация от НЕК за това какви са задълженията на компанията  в енергетиката, но до този момент им се отказвал отговор.

Още по темата
„Учудвам се на способността на ГЕРБ да си вкарват автоголове с тези вотове. С тази си политика те надминаха гола на Иван Вуцов от световното първенство от 1966, който е класиран за най-красивия автогол в световните архиви“, коментира днес Ерменков. Той беше категоричен, че управляващите ще влязат в парламентарен дебат, за да докажат несъстоятелността на каквито и да било вотове по тази тема, поискани на принципа крадецът вика дръжте крадеца.

За това, че президентът заяви, че няма намерение да се явява пред комисията, която НС създаде в петък, за да разследва срещите на Плевнелиев с ЕВН в Австрия, Ерменков каза, че това е въпрос на чест и на достойнство.
„Както реши, така ще постъпи, хората могат сами да съдят. Него никой не го докарва и не може да го застави да дойде, най-малкото възпитанието изисква да се отзовеш“, смята той.

Ерменков е категоричен, че не съществува писмо, изпратено от "Газпром" до България, в което има конкретни текстове относно законопроекта за "Южен поток".

Таско Ерменков заедно с Явор Куюмджиев са вносителите на промените в закона, където се въвежда понятието морски газопровод. По този повод срещу него се появиха обвинения, че се опитва да извади газопровода от Третия енергиен пакет на ЕС, защото текстовете изключват от европейските норми морската част на магистралните газопроводи, макар и те да преминават през българските териториални води. Според Реформаторския блок промените са вкарани под натиск от "Газпром".

Ерменков за пореден път подчерта, че с промените в Закона за енергетиката не се нарушава европейското законодателство, а се хармонизира нашето с европейското.

"Залагам си името, честта и кариерата, че такова писмо няма. Комисарят Йотингер да ме извика да му обясня на немски, ако не разбира на английски, че не нарушаваме европейското законодателство", заяви Ерменков.

"Аз лично със зъби и нокти ще се боря да се спазва ЕС законодатетелството – да се гарантира достъпът на трети страни до този газопровод, но това няма как да се случи на 2000 м под вотата. Затова морски газопровод завършва там, където е приемната помпа на станцията на сушата, оттам нататък който може да докара газ, ще го прекара. Това го гарантирам", заяви Ерменков.

По думите му невярна е и информацията, че руската компания не иска трета страна да има достъп до тръбите.

Той обясни, че проектът е изключително сложен, в него участват три европейски държави, той не е само чисто руски – само 50% са на „Газпром“. "От него се очаква да бъдат ангажирани над 40 банки за финансиране. Затова е необходимо да има чистота на законодателството, какви законови мерки и параметри ще се прилагат“, убеден е Ерменков.

На обвиненията на Плевнелиев, че БСП работи за интересите на Австрия и Русия, Ерменков възкликна: „Сега станахме мост между Европа и Русия, както винаги съм казвал, че България трябва да бъде.“ Той е убеден, че страната ни работи за своите интереси, в защита на интересите на Европа и в диалог с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне сме сигурни, че евродепутатите от БСП, ще защитават интереса на България. Останалите ще бъдат там само за да лапат пари.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП безспорно разполага с най-подготвените и опитни кадри. Затова ще ги правим тях в европарламента, а не некадърниците на Боко и ***.
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са срещу Русия и Южен поток, защото се слагат на ЕС. Винаги са били долни индивиди.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самото учредяване на герб е автогол за Боко, който ще стигне до затвора някой ден.
21
2
 
3
 
! Отговори
отврат преди 10 години
Това е безумие ,БСП и Батака да говорят за възпитание !!! Било въпрос на възпитание ,Президента да се яви пред комисията . Наглостта ви е безгранична другари ,искате да направите човека без вина -виновен и да го дискредитирате ,ама не ви се получава, хората вече не са толкова глупави ! Завр..те си измислената си комисия ,знаете къде !
20
1
 
1
 
! Отговори
yuuu преди 10 години
Докато не се потърси отговорност за престъпните договори и безумните кражби и няма осъдени ,ей така нагло ще се държат и ще обвиняват други за това което те са надробили ТЕ ! Знаят че са недосегаеми и си говорят и правят ,каквото си искат !
19
2
 
5
 
! Отговори
6789 преди 10 години
Много им се иска н червените *** да е така , ама НЕ ! Точно вие другари съсипахте и ограбихте енергетиката ! Съсела ,доган и р.овч. чудесно знаят какво точно са правили за да я докарат до тук ,и да не прехвърлят вината на ГЕРБ ! НАГЛИ,УЖАСНО НАГЛИ !!! Нали, затова беше създадена БЕХ , за да е бездънна яма ! Произведение на съсела и доган .
18
4
 
14
 
! Отговори
нана преди 10 години
Дано на тези избори народа да прогледне и да ви навре където ви е мястото .Дабили гадни.Съсипахте ни .Дано бог ви върне всички изродщини които сътворихте.
17
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Таско нищо не знае ,ако оня дългуч Овчаров даде оценка ще повярвам човек с чест достойнство и морал,като започне да говори за енергетиката присветва като селска крушка .......когато мноого ,ама мнооого лъже.
16
4
 
22
 
! Отговори
ЗАЛАГАМ... преди 10 години
"Залагам си името, честта и кариерата,казва др. Ерменков....та той няма нито едно от тях....
15
3
 
12
 
! Отговори
... преди 10 години
pak opliuvki po Borisov i GERB , tolkova nepriatni , nakadeto i da se 4ete vse sa opliuvki,
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ерменков автогол е когато го "правиш" всеки ден с ДПС
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадците в енергетиката не са спирали с автоголовете през тези 25 години и никой не ги спря.Само Борисов го направи,но такива като вас чрез ДС и КГБ спряха него.Нечестна игра.За да печелите постоянно милионите си,сте готови на всякакви манипулации.Преврат не ви спира,дори война.Нали имате зад гърба си дългия опит на БКП.Окопали сте се дълбоко и не ви пука,но хората се събудиха най-сетне.Мислещите за децата си българи ще ви спрат на изборите.Не иронизирайте ГЕРБ и не ни плашете с тях.Вие сте аут.
12
3
 
24
 
! Отговори
б преди 10 години
Софийският градски съд ще направи втори опит за стартиране на делото срещу бившия премиер в Тройната коалиция и председател на БСП Сергей Станишев. Срещу социалиста е повдигнато обвинение затова, че по времето, когато е бил премиер, е позволил загубата на седем секретни документа, съдържащи класифицирана информация. Червени ***
11
3
 
23
 
! Отговори
ТV7 -- Пеевски преди 10 години
Абе, може ли да ми цитирате, кой какво казал по ТV7.Се едно да ми казвате какво казал Волен по Алфа телевизия.Това, че *** ни управляват не значи, че трябва да им се дава гласност от независимите форуми и медии!
10
3
 
20
 
! Отговори
акуд преди 10 години
Вемвнкоя аятогол е когато го "правиш" секи ден с ДПС
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таско и оня лалугер комунджие въведоха ново понятие - морски газопровод. Както е тръгнало следват крайморски, семноморски и така нататък. *** творят "наука"
8
4
 
25
 
! Отговори
Коки преди 10 години
***, некомпетентен и КРАДЛИВ ***
7
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таско се изказал пред ТВ 7 - само това е достатъчно за да не му вярва никой. *** Селските Пръчки - БСПV
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таско - бах го експерта *** от където и да го погледнеш. Крайно време е да се въведе наказателна отговорност за ***!