На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
9
 
! Отговори
bb преди 9 години
защо не вдигнете равнището на живот в страната,ами все вадите шмайзери и бомби за да влезете в битка със някой?...ето за това тази млада гивендия не трябва да се назначава във никакви лидерски постове!!...освен на пост в килията на затвора.
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче , смени името на партията и се коалирай с Мирослав Найденов и партия БАСТА !
163
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ.Като децата в градината.Народа изнемогва тези си играят на игри.КАКВА ПРОСТОТИЯ И ОМРАЗА ИМА!ВЕЧЕ САМО ЩЕ РАЗКАЗВАТЕ ,ЧЕ СТЕ УПРАВЛЯВАЛИ НЯКОГА.
162
3
 
19
 
! Отговори
Помогнете !!! преди 9 години
Очевидно, че г-жа Манолова е сексуално незадоволена.Ясен показател за това е омразата й към ББ, очевидно че има мокри сънища с него.Направете нещо за тази жена, иначе скоро ще превърти съвсем!Единия вариант е да отиде на магистралата, белким излъже някои шофьор, ама като отвори устата и почне да грачи, то и най-загорелия тираджия ще избяга в дън гори!Помогнете -- нека някои се жертва!
161
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая , пак не е разбрала ! Това за биене на ГЕРБ, беше старата опорна точка, от миналата година ! Видяхме какво сътвориха, като уж "били" ГЕРБ. Сега же ред за бой на маче в дирек и мачето е нейната партийка !
160
2
 
12
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Тук в България ставаме свидетели на един невероятен феномен. Навсякъде по света младите са леви по убеждения - искат свобода, помощ от държавата, борят се за равенство и справедливост. Това са все идеи на лявата политика. Докато зрелите и старите се борят за запазване на статуквото, почит към парите и житейския опит, консервативни идеи и др. десни методики. Но у нас е точно обратното - младите и зрелите са десни, старите са леви. И това е само по вина на БСП, защото не може да привлече младите.
159
13
 
1
 
! Отговори
коз преди 9 години
всички коментари в подкрепа на Мая Манолова бяха изтрити от кървавата хунта на БГ ДНЕС...Господ да пази България ! ! !
158
3
 
12
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
В БСП трябва да проумеят, че електората им се свива по напълно естествен път. Няма нормален млад човек, който да ги подкрепи. Младите избират ( дали грешат или не е друга тема ) ГЕРБ, Атака, ББЦ, РБ, Глас народен и който и да е друг, но не и БСП. Каквото и да правят, който и да изберат, съдбата им е ясна, все по-малка партия, достатъчно силна за да влиза в парламента, но не и за нещо повече.
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Издигам кандидатурата на К.Пулев!
156
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз искам Мая на задна прашка !
155
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни трябва разделение ,а на народа му трябва обединение между БСП и ГЕРБ за да се преборят с ДПС,тумора в държавата .Стойнев е правилния човек ,ако го изберат БСП ще спечели ,а Манолова за друго не става освен да кряка като жаба
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Мая може да ги бие всичките от герб тя е секс гуро ще им умекнат капачките на коленете...И е издръжлива !!!
153
0
 
1
 
! Отговори
Човек преди 9 години
До Анонимен 196В България има множество леви и комунистически партии. Аналога на гръцката Сириза е Българската Левица, потърси в гуглето. Мисля, че един от председателите на Българската Левица е зам. председател на европейското обединение, в което освен Сириза е и Ди Линке от Германия. Българската Левица бе с номер 1 на последните избори. Естествено БСП другарите не шумят много около тази партия, защото се страхуват от автентична лява партия.
152
1
 
1
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Мая, на БСП трябва образован човек с принципи, по-добре малко по-млад и преди всичко такъв, прокарващ лява, още веднъж, лява политика, което е доста различно от 10 процента данък за тлъстите капиталистически ***. Също така е добре да се накланяте по-малко пред ГМО-тата и когато обещаете нещо, например АЕЦ Белене, да си изпълните обещанието. И последно, след още една "принципна" прегръдка с ДПС или ГЕРБ може да се саморазпуснете.
151
0
 
11
 
! Отговори
Мая Манолова преди 9 години
Искам да съм капитан, та ако ще и на Титаник да е ..........
150
10
 
1
 
! Отговори
смъртта преди 9 години
намерили сте чужд гроб да ревтундрите над него...рано е още да погребете Българската Социалистическа Партия....*** ! ! !
149
15
 
3
 
! Отговори
УИЛИ преди 9 години
Мая е човекът,който ще вкара Бойко Борисов в лудницата...С ТЕБ СМЕ,МАНОЛОВА!!!!!!!!!!!!
148
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
Майче, ако не те изберат, кажи истината за Костинброд!
147
1
 
12
 
! Отговори
Петров преди 9 години
До кога и с кого ще се биете бе,другарко! Май само се биете с обикновените хора и не се набихте вече!Като толкова ви се бие заминавайте за Украйна!Там имате голям фронт за действие!
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sergi geiСтвойте камъни по твоята глава