На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ней да плямпа глупости ,това ли разбира биткаджия .Иска се дипломат ,а не грачеща гарга като Манолова
144
2
 
1
 
! Отговори
ляв избирател преди 9 години
До СпонгиМислиш ли,че имаш правото да определяш,коя партия ти трябва и коя не ти трябва?
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако само се смени данъчната политика, която беше наложена от тройната коалиция и Станишев, приходите в хазната ще се увеличат с 15 до 23 милярда евро. И при такава вече данъчна политика като на капиталистическите държави от западна Европа , България ще започне да се развива в някаква посока! Родителите ни няма да се "ровят по кофите" и администрацията няма да бъде в условие на корупция! И тка след 10г може да стигнем скандинавието.
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратително и нагло същество
141
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствен приоритет на Мая е да бие ГЕРБ. Народа да яде пясък.
140
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жо, от биткаджии се нагледахме. И ти си такъв ***. Биткаджия трябвало, Това да не ти е футболен мач *** овца. Това е страната и народа ти. *** ***.
139
18
 
2
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Надявам се думите на Манолова да са истина и БСП да са си взели поуката от досегашните събития, защото само те могат да извадят страната от тежката ситуация
138
0
 
5
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Много са несериозни слуховете, че Първанов има каквато и да е власт вече в БСП. То ако беше така нямаше да го изгонят от партията и сега да се чуди какво да направи, за да си вдигне райтинга
137
15
 
3
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Би било много забавно Манолова да оглави БСП и да победи Боко на изборите. Тогава ми е интересно с какво ще се оправдае Тиквата
136
14
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Когото и да изберат за нов лидер на партията, пак би бил с много класи над лидерите на останалите партии
135
16
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Много добро изказване на Манолова напълно съм съгласен с нея
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На БСП не й трябва биткаджия, политиката която води БСП от времето на тройната коалиция с НДСВ е изцяло против социалните и леви политики. За да не е трета политическа сила на тези избори първо трябва да се освободят от тия които водиха в партията такива политики и я доведоха до това положение. БСП ако иска да се върне в лоното на лявото пространство трябва да направи 180 градусов завой и за кратко време да се докаже, че вече е лява партия. Такава промяна вече е имало навремето,сега дали ще има?
133
1
 
16
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
В продължение на 7 години БСП имаше лидер биткаджия, който денем и нощем се бореше с ГЕРБ. Какли не го правеше - по медиите, по пресконференциите, по парламентарните комисии, по реклами с фехтовка, борба и шахмат... Голяма борба падна, цели 7 години. И видяхме кекъв беше резултатът - 11 поредни избори, 11 поредни загубени. На БСП трябва лидер, който да говори с езика на народа, да е близо до народа и да мисли за проблемите на на народа, а не допингиран питбул, лаещ против ГЕРБ в кулоарите на НС.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова е доста бойно настроена.Сложила е боксьорските ръкавици и се е качила на арената.То и затова България се е превърнала във бойно огнище.Истинските битки,които водят до успешен край са битките ,които водим със своите пороци и недостатъци.
131
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе писна ни от вас бе крадци долни. Все тая дали сте БСП, СДС или Герб или цар или квото има още. 25 години лъжи и кражби - всичките сте еднакви ***. Когато ви вкарат до един в затвора, а после и повечето на бесилката тогава ще се оправи държавата.
130
8
 
6
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
От малко прасенце и от нов председател не се знае каква *** ще излезе. Не правете смени в последният момент! Сергей така хубаво си работеше! Оставете го поне още един мандат, моля ви! Поне още един! И не го питайте дали иска или не! Това е за доброто на България!
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"..Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства, каза тя." Майче, ама признаваш че сте се договаряли на тъмно, зад гърба на хората и напълно задкулисно, така ли да разбираме думите ти?!?! Не че не го знаем де, ама ти си го признаваш явно, щото досега друго пеехте. И след като признаваш че е било така не трябва ли някой да оси поне някаква отговорност??!! И тая за лидер се стяга, божее
128
18
 
6
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Освен биткаджия новият лидер на БСП трябва да бъде и по-*** от Борисов.Малко трудно ще се намери такъв, но е наложително, иначе ГЕРБ ще умори хората от глад.Е, не всички, десетината процента, които гласуват за тиквата,ще поживеят малко по-добре, но няма да бъде продължително!
127
0
 
12
 
! Отговори
Българе преди 9 години
КАДИЕВ?!Тй мае и и образован и биткаджия и 100% не е от Сатнишевата Орда!
126
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Биткаджия с кой да се бие - явно със собствения си народ.