ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник

След поредната среща между формациите отново няма резултат
Обновена: 29 окт 2014 21:37 | 29 окт 2014 18:16,
127
ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ постави срок на Реформаторския блок да решат до понеделник дали ще участват в правителството. Това се разбра след поредния кръг преговори между двете формации в парламента. След нея партиите демонстрираха желание да постигнат съгласие, но признаха, че засега не са постигнали резултат.

Ако до понеделник няма съгласие, прогнозите са песимистични, обясниха от ГЕРБ.

Още по темата
„Първото, което искаме да ви кажем, е, че продължаваме”, обяви след срещата лидерът на ДБГ Меглена Кунева и допълни: „Не можем да ви представим резултат, защото такъв все още не сме постигнали”. Тя обясни, че по време на днешните разговори е говорено по политическата формула за съставяне на кабинет и по програмата.

Томислав Дончев, който беше част от екипа, преговарящ от името на ГЕРБ, обясни, че без да се изчисти политическата формула, няма да може да се продължи напред. Ако има резултат по нея, следващите „тактове” са постигане на съгласие по механизмите на взимане на решения и след това разпределянето на отговорности и персонален състав на кабинета.

„Ако ние до понеделник нямаме окончателен вариант и нямаме съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на кабинет са изключително песимистични”, каза още Томислав Дончев.

Той отново увери, че с Реформаторите нямат сериозни различия, и обясни, че в момента правят детайлен анализ на двете програми. „Нямаме различия в целите и принципите, именно затова водим разговори”, каза Дончев.

Румяна Бъчварова, която също участва в преговорите, обясни, че посочването на срок не е израз на притеснение, а на деловитост. Тя обясни, че готовността на Бойко Борисов да направи кабинет сам не е нов елемент.

„Още при първото ни изявление казахме, че това е последното ниво на компромис, до което ние можем да стигнем”, каза Бъчварова.

По-рано днес след серия срещи на Борисов и шефа на ЕНП Жозеф Дол с четири от партиите в парламента лидерът на ГЕРБ обяви, че ако не се направи коалиция между ГЕРБ и РБ, той ще внесе кабинет само на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно талпата не си е взел поука и пак ще го изгонят с камъни и този път дано да е завинаги!
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия не могат да си организират краденето, вие чакате държава да оправят ;)))))
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо дайте датата за следващите избори!
42
4
 
21
 
! Отговори
neznaen преди 9 години
Прошепнаха европейците едно изречение за ПФ и Бойко се *** от страх да не му дръпнат ухото!Кога ще имаме лидери, които могат и да защитят позиция поне малко...Не сме готови...свободата ни е дар...
41
2
 
8
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До ВасилевЗабавлявам се от доста време със съставянето на това демократично правителство! Все още таквоз не е съставено, пичината е точно най зурлестите от снимката! Куневица дори е в цвят домашна свинкя, ама много измършавяла бре, а и този вид имат навика да ядат малките си/потомството си при липса на друго!
40
5
 
12
 
! Отговори
oxxxx преди 9 години
Тя работата е видна от километри - Герб и ДПС са договорили БОСТАН-а и им трябва смокинов лист за пред Европа. За Кунева е ясно - драпа да я приемат в ЕНП, иска висш чиновнически пост в ЕU, ще кандиса на всякакви условия и ултиматуми. Но ако Радан Кънев, който е може би единствения с чест и принципи в този политически бардак, склони на такъв вариант и стане параван за престъпните задкулисни конфигурации на #КОЙ и Мутрата, това означава, че всичко е загубено и нормалните хора в БГ повече нямат политическо представителство.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аре клекайте и правете правителство, че Бойко от консултации е занемарил мачлетата.
38
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Ние от централата в Ленгли знаеме, че руските агенти имат план за свалянето на бъдещото супер демократично правителство и затова скоро такова няма да има!агент Дол
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинския съюзник на герб е Бат Сали! Бойко да се хваща с него и да върши работа!
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА!
35
3
 
23
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аре бе Боко, прави го това правителство, та да го свалим. Писна ни да те чакаме, пфу!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нови избори и случайно попадналите в парламента да си ходят където им е мястото - на политическото сметище!
33
4
 
9
 
! Отговори
до ГРОБ=Ръб преди 9 години
по същия начин, както депесарските избиратели, които гласуват и подкрепят хората, които малтретираха и изгониха в турция техните родители! тези, дето им спретнаха един хубав възродителен процес!
32
5
 
17
 
! Отговори
ГРОБ=Ръб преди 9 години
Много ми интересно електората на РБ как гледат в очите децата си след като гласуваха за Касим Дам, съосновател на ТНОД, взривило вагона с майка и деца на гара на Буново?Наистина ще е интересно да чуем такъв човек във форума как се справя с тази задача!!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко врътка у БОСТАНя кларинети на Доганя
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба Кунка си мисли, че се намира в Европейската Комисия, и че все още е еврокомисар,божеееееееее, какви заспали хора има боже!Пази боже сляпо да прогледа! :)))
29
2
 
8
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Щеше да е забавно, ако от това сега не зависи съдбата на държавата. Нищо не се получава, защото всеки от тях гледа " да не се мине".
28
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТАБИЛНИТЕ ИГРАЧИ СА ГЕРБ И ДПС, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕ СТАВАТ И ЗА БОСТАНСКО ПЛАШИЛО!ЗА КАКВО СТАНАХТЕ ДЕПУТАТИ, НЕХРАНИМАЙКОВЦИ ТАКИВА!ЗА КАКВО ГЛАСУВАХЕ ЗА ВАС!ДА ВЗИМАТЕ ЗАПЛАТИ И ДА СЕ ВОЗИТЕ В НОВИ КОЛИ, И ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИКА В ПАРЛАМЕНТА!СРАМОТА!
27
2
 
17
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
Кефя се много да ви кажа, как псевдо сините и псевдо тъмно сините обединени от нищо друго освен да обслужат личните си капитал и ифирмаджийски интереси се хранят и дискредтират!Липсата на програма, липсата на желание да кажете кои са тия точки от тия ваши програми разкри, че сте едни безрони чорбаджии!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ са на ръба - при следващите избори няма да минат 4 %-та бариера! Сега влязоха заради турските гласове на Корман Исмаилов и Касим дал-взел, но това е лебедовата им песен! Вчера видях Рамадан да излиза от палата на Драгалевския супер крадец, мъкнеше един голям сак, сигурно индийския Мавър му е дал нещо за из път!