ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник

След поредната среща между формациите отново няма резултат
Обновена: 29 окт 2014 21:37 | 29 окт 2014 18:16,
127
ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ постави срок на Реформаторския блок да решат до понеделник дали ще участват в правителството. Това се разбра след поредния кръг преговори между двете формации в парламента. След нея партиите демонстрираха желание да постигнат съгласие, но признаха, че засега не са постигнали резултат.

Ако до понеделник няма съгласие, прогнозите са песимистични, обясниха от ГЕРБ.

Още по темата
„Първото, което искаме да ви кажем, е, че продължаваме”, обяви след срещата лидерът на ДБГ Меглена Кунева и допълни: „Не можем да ви представим резултат, защото такъв все още не сме постигнали”. Тя обясни, че по време на днешните разговори е говорено по политическата формула за съставяне на кабинет и по програмата.

Томислав Дончев, който беше част от екипа, преговарящ от името на ГЕРБ, обясни, че без да се изчисти политическата формула, няма да може да се продължи напред. Ако има резултат по нея, следващите „тактове” са постигане на съгласие по механизмите на взимане на решения и след това разпределянето на отговорности и персонален състав на кабинета.

„Ако ние до понеделник нямаме окончателен вариант и нямаме съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на кабинет са изключително песимистични”, каза още Томислав Дончев.

Той отново увери, че с Реформаторите нямат сериозни различия, и обясни, че в момента правят детайлен анализ на двете програми. „Нямаме различия в целите и принципите, именно затова водим разговори”, каза Дончев.

Румяна Бъчварова, която също участва в преговорите, обясни, че посочването на срок не е израз на притеснение, а на деловитост. Тя обясни, че готовността на Бойко Борисов да направи кабинет сам не е нов елемент.

„Още при първото ни изявление казахме, че това е последното ниво на компромис, до което ние можем да стигнем”, каза Бъчварова.

По-рано днес след серия срещи на Борисов и шефа на ЕНП Жозеф Дол с четири от партиите в парламента лидерът на ГЕРБ обяви, че ако не се направи коалиция между ГЕРБ и РБ, той ще внесе кабинет само на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
16
 
! Отговори
Един от народа преди 9 години
Радане, бягай! Бягай и не се обръщай! Ортак с мутрите-българоубийци от ГЕРБ не ставай!Остави вмирисана черевана кукумявка Куна да си прави с Боко и ДПС БОСТАНА!
24
3
 
13
 
! Отговори
аман преди 9 години
много сте разбирачите.от политика.от футбол.от всяка п....а .от всеки х.й
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ТАКИВА КАТО РБ, ДА СЕ КАЧИШ В ЕДНА КОЛА Е ОПАСНО!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още си го бива Мигленчето! Все пак беше известна като мадам Йес, тоест никога не отказва! ББ трябва вече да е опердашил, щото първа се съгласи за коалиция, само Рамаданчо още се дърпа, но като усети пожарникарския *** на бат Бойко и ще кандиса!
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес Костинбродско-кюстендилско лице се яви по телевизията,отблизо.Ще изгонят оператора на близката камера от TV....Пък,с гръм и трясък се провалиха червените червенотиквиничковчета,че началника им избяга от България.А в сайта сякаш те са победители в изборите,че и акъл дават.То затова България е на тоя хал от 70 години.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бях на мястото на бат Бойко преди проговорите първо щях да й тегля една ***, после и на Радан Кънев! Те така се прави коалиция!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Антикомунистите" от РБ ще се наведат ли пред комунистите или не?Нека обратното отброяване започне.
18
1
 
6
 
! Отговори
цирк дю солен преди 9 години
И след тайна среща ГЕРБКънев: Не е ясно ще има ли кабинетДвама са малко, трима са много за бъдещия кабинетВодени са паралелни преговори с Борисов зад гърба на РБПатриотите готови да управляват, но с експертиПравя кабинет сам, ако РБ не иска АБВ обеща подкрепа на парче за десен кабинетГЕРБ и Патриотите са пред подписванеДалеч сме от формулата на кабинета,рече ЦачеваГЕРБ с един съюзник и много патерициРеформаторите още мислят да играят ли и с АБВ за кабинетГЕРБ и АБВ паснаха по 14 от 18
17
5
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
РБ,за съжаление,в момента прилича на един автомобил с шофьори,които едновременно дават газ и натискат спирачката.Няма как един автомобил да върви,ако едновременно даваш газ и спирачка.Оттам идват противоречията в тяхното поведение..три глагола от турски произход-назлъндисвам се,кандърдисвам и кандисвам.Реформаторите са точно в тази ситуация,те се назлъндисват,взаимно се кандърдисват,знам,че накрая ще кандисат,но се губи ценно време."Ал.Йорданов Дарик,29.10
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO VSICKI PROSTI I OGLUPELI HORA.PREDUPREGDAVAHME VI-NE GLASUVAITE ZA GERB.KOLKO VREME IM TRIABVA DA RESHAT KOI KOLKO DA OTKRADE.NARODE OPOMNI SE ZA NOVA GODINA NOVI IZBORI I TAZI PAPLAC V ZATVORA NA HLIAB I VODA.
15
9
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"...след края на изборите на 5-ти октомври Бойко Борисов превъзмогна обидите, подтисна егото си и подаде ръка на Реформаторския блок, който получи подкрепата на само 8,89% от гласувалите. За да бъде възможно изграждането на едно стабилно правителство в център-дясно, логично от Блока трябваше да приемат подадената им ръка, да загърбят капризите и да започнат да работят в името на страната." LIVENEWS.BG, 9.10.2014
14
1
 
6
 
! Отговори
мдаммм, овце сме си преди 9 години
Москов оптимистичен за съставянето на КабинетКънев втвърди,че бил грешка Борисов да не е номиниран за премиерДончев скептичен за бъдещ кабинетАБВ вярва в широка коалицияПФ ще подкрепяме с експертиБорисов дава надежди след разговорите да се излезе с вариянти за управлениеПолитиците днес събират да обсъждат бъдещото управлениеБорисов категоричен или правителство на малцинството или избориДоган ще подкрепи евро-атланитчески и про-европесйко правителствоЛукарски обмисля вариянтите с Борисов
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ Варна не удържа на думата си и отложи обещаните пари под масата за своите членове,председателите на комисии днес трябваше да вземат задкулисно по 85 лв а членовете по 55,всичко това трябваше да стане във офиса на герб квартала Владиславово от 17,30.ВИЖДАТЕ ЗА КАКВО ГЕРБ ХАРЧИ НАРОДНА ПАРА ,ЗА РУШВЕТИ И ПОДКУПИ
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов не може да управлява сам България VТози човек просто ще се провали още през следващатата една година .И няма да може да изкра пълен мандат .Ной назначавше увалняваше умните и кадърни хора на тяхно място сложи е и такива като директорката нашето бюро по труда в .
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради тази от ляво сега цялото ни земеделие страда, защото тя подписа 25 евро субсидия на декар, докато гърците получават 100 евро на декар. И от какъв зор такава дискриминация?!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eй, че сложно било да се състави правителство без патриоти! Дали ще му е лесно, без патриоти, да работи в полза на България?!
9
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
R>DAN E PODVODNIA KAMAK NA DPC V REFORMATORITE----TOVA E I PRIHINATA DA NEMA EDINNA KOALICIA-RB .V PF RONT E DRUGIA---D:BORIMIROVU-----AKO CE CABERAT ZAEDNO DPC CTE BADE 1 V PRLAMENTA I KRAI C GERB I BORICOV I KUNEVA-----TOVA E ITINATA ZATOVA MECTAN V MOMENTA ICKA BOIKO CLED TOVA BOIKO E AUT----ZATOVA---NOVI IZBORI ZA DA CE IZGONI DPC OT VLACTA
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кого ще даваш срок бе тиквун, май пак ще трябва като в оня филм "всички на кралицата"- т.е. Всички против гробарите (с лудо и тъпо оправия НЯМА)
7
9
 
17
 
! Отговори
да питам преди 9 години
Смятай ще ни управлява осъдена за убийство в Страсбург мутра, осъден в България физкултурник + Касим Дал, един от основателие на ТНОД, отгооврно за атентата във вагона с майка и деца на гара Буново!!Къде сте протестиращи?Къде, при Шалом ли сте??
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OTVRATITELN TARGOVZI V HRAMA.BALGARIA ZAGIVA,A TE SE PAZARIAT KOI KOLKO DA VZEME.RADVAI SE NAROOODE GERB POOBEEDIII.KRIVATAS USTA DOKAZA NARODNATA MAKSIMA,,KOI E KRIV DA NE E GIV".RADVAI SE NARODE OCAKVA TE NOVO EVROGEISKO ROBSTVO.