Президентът подкрепи Европейския енергиен съюз

Според Плевнелиев енергийното сътрудничество е от критично значение
Обновена: 15 сеп 2015 21:30 | 15 сеп 2015 21:25,
21
Президентът подкрепи Европейския енергиен съюз
Снимка: Пресцентър на президента

От критично значение е държавите от региона да работят заедно за ускоряване и задълбочаване на енергийното сътрудничество в Югоизточна Европа. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по енергийния съюз Марош Шефчович.

Още по темата

Комисар Шефчович е на официално посещение в България в рамките на обиколката си в държавите членки на ЕС за представяне на ползите от изграждането на Европейски енергиен съюз (ЕЕС).
 
Сътрудничеството на основата на пазарни принципи, устойчиво развитие и прозрачност на енергийния сектор ще гарантира сигурността на енергийните доставки, каза още Плевнелиев, цитиран от президентския прессекретариат. Според държавния глава обаче, за да сме способни да създадем функциониращ енергиен пазар, имаме нужда от адекватна свързаност на енергийната инфраструктура.

„България ще разчита и винаги ще подкрепя Европейската комисия в усилията й да създаде платформа и адекватна рамка за постигане на това сътрудничество“, категоричен беше Росен Плевнелиев. Той открои желанието на страната ни да бъде част от решенията за сектор „Енергетика“ на европейско равнище.

Държавният глава припомни и, че страната ни работи за либерализиране на пазара на електроенергия до края на 2015 година.
 
 „Напълно подкрепяме усилията на ЕК в посока на подобряване на свързаността на енергийната инфраструктура“, каза още Плевнелиев.

България може да бъде една от държавите, които най-много ще спечелят от изграждането на ЕЕС, заяви от своя страна комисар Марош Шефчович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От снимката се вижда,че момчето пак не си е сложило лигавничето!Докога ще търпим националните ни евро-американско назначени и платени ***-управници да цапат обстановката ?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO TOI NE KAGE DA,KAKVO LI SHTE STANE?AVARIA V TENDGERATA.
8
1
 
11
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Поредното празнодумие и местене на въздуха и нашия *** разбира се е съгласен с всичко което се спомене от поредния брюкселки лентяй само където и дума не се споменава от къде точно ще дойде газта и се чертаят виртуални газопроводи за някакво неустановено бъдеще.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тут нечем хвастаться. Болгария из-за своего правительства лишилась газопровода из России и прибыли за транзит газа, рабочих мест. Болгары, выбирайте следующее нормальное правительство.
6
4
 
21
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Преди Плевнелиев беше най желаната тема в Днес.Бг. Плевнелиев успешно се конкурираше с Ким Кардашян в прайм тайма но на зрителите им писна. Дори Азиз е по Интересен от Плевнелиев
5
2
 
20
 
! Отговори
боц преди 8 години
Този, Митов Бъчварова, абе много са, са най-послушните и гадно лаещи палета на кучкаря Борисов!
4
3
 
12
 
! Отговори
ТОЯ ПЪК КОЙ СЧИТА преди 8 години
за нещо та си казва мнението
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде са ресурсите и суровините на този ,,съюз'' господин ,,президент'' ?
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
астичния президент-олигарх иска да каже че подкрепя *** и Евролесбийските цености........СРАМ и ПОЗОР е менте президента
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моят шеф казва: "Най-страшно е да имаш глупав и работлив работник. Докато се обърнеш и е сътворил хиляда глупости."