Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бе само с каруци и волски коли може да се стачкува в българия! казах!
177
17
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
У-у-у-у на Бойко! Долу! Върнете Орешарски - тогава да видите ред, да видите чудо. Мънкане, криене, шикалкавене. Въобще не се знае "КОЙ", а народът е щастлив и тъне в благоденствие. Местан и Омбудсманката вилнеят... Балканска идилия. ВЪРНЕТЕ Г-И-И-И-И-И! ТОВА БЕШЕ ЖИВОТ, А НЕ КАТО СЕГА! Нема данъци, нема нищо, контрабанда отвсекъде - рай! Златни пръсти, стачки, полиция, рев... Искаме си това!
176
11
 
4
 
! Отговори
vrvm do 282 преди 8 години
Малко смесваш нещата. Бъркаш разходите по колата с пътищата. Като ти е скъпо да караш кола има алтернативен транспорт (няма ГО, данък, винетки, масло, шарнири). Никой не те кара да си купуваш кола. Това е личен избор. Ако си вземеш кола над 100 коня плащаш по-висок данък, но ако не искаш да плащаш толкова висок си купуваш кола 75 коня примерно. Всеки сам решава. Ако ти е скъпо продай си колата и със влака ще ти е евтино.
175
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак гласувайте за мутрата и неговата мафия.
174
2
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Е та кво като е с порше .Човека най -вероятно има Транспортна фирма -Камиони ,Автобуси и прочее.На него това поскъпване ще му струва може и над 10 000 лв годишно.Твоите бесни кучета нападжийте са му тръшнали и няколко акта преди това и човека вече няма на къде.Разбери Борисов Българския бизнес изнемогва.Направи така че Бизнеса в България да е толкова рентабилен колкото в Англия или Германия.Да може да си позволи да дава що годе добри заплати и тогава уваличавай!!!!
173
3
 
36
 
! Отговори
?!! преди 8 години
А къде другаде има толкова *** и нагъл премиер! Б.Б. да е благодарен, че все още му търпим наглостта и простотията!
172
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка страна си заслужава управниците. Мутренска страна с мутренско управление
171
0
 
14
 
! Отговори
тъп шоп преди 8 години
А някой може ли да ми обЯсни що имаме хем пътен данък ,хем виГнетка?И къде са разчетите получени-похарчени пари?И още,защо трябва да се раздават над 190 000 винетки на социално слаби ,сигурно половина от особения цвят в най-добрия случай
170
16
 
4
 
! Отговори
vrvm do 272 преди 8 години
Ти още малко искаш и бензина да ти се плаща. Не може хем хубаво, хем без пари.Който няма възможност, няма да кара, а ще ползва влака или автобусния транспорт. При влака няма винетки и евтино. Даже има намаления за студенти, пенсионери и соц. слаби.
169
1
 
13
 
! Отговори
Пройко преди 8 години
В сезона на тиквите сме , за жалост тоя сезон не свършва и не свършва ....
168
2
 
10
 
! Отговори
до 262 преди 8 години
НЯМА ВИНЕТКИ В ХЪРВАТИЯ НЕ БЕСПЛАТНИ МАГИСТРАЛИ.ЧЕТИ 16 ЕВРО И ПРЕКОСЯВАШ ЦЯЛА ХЪРВАТСКА ДО СЛОВЕНИЯ САМО В СЛОВЕНИЯ ИМА ВИНЕТКА СТРУВА 15 ЕВРО .В ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ НЕ СЕ КАРА НА ФАРОВЕ ЗАЩОТО СА ЮЖНИ ДЪРЖАВИ КАТО БЪЛГАРИЯ .ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА СРАВНИШ ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ХЪРВАТСКА ИЛИ СЛОВЕНИЯ ,ЧЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ВИНЕТКИ И ПЛАТЕНИ МАГИСТРАЛИ???БЪЛГАРИЯ ПЪЛНА БЕДНОСТ ВИНЕТКА И БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ ДВА ЛЕВА Е ЛУКС.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЛАТЕНА МАГИСТРАЛА.
167
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквуне, а се запри бе, кога стачкуваха милиционерите за привилегиите що се скри тогава, а сега ми дрънкаш глупости, прах в очите на ората, та да земеш от тех та да дадеш на Зплатаджиите...скрии се и 60лв винетка е много за такава асоциална държава като наща
166
2
 
2
 
! Отговори
vrvm do Симо преди 8 години
Симо, аре стига с този популизъм, че ми писна. Никъде в Европа нямало винетки за междуселските пътища? Може ли да ми изброиш страни, че аз се сещам за две, който бях тази година и имаше винетки и едни модерни камери дето те снимат още като влезеш в страната и ако нямаш винетка да ти е яко дупе. И да ти кажа и в Сърбия и в Унгария и Австрия магистралите ги ремонтираха. А за този с 20 тира да го питам като минава през Сърбия колко плаща, че тук реве. Ще си купи ново рено и е готов.
165
1
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 8 години
То в този ред: Коя държава има такъв изявен мафиот председател?
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 236Ама наистина, бе хора, какво са 8 лева, бе! Ми то вече една свястна "здравословна" закуска вече не можеш да купиш на детето си! А на жена си - половин чорапогащник! Ми 8 лв. са само два пъти повече от ДНЕВНАТА сума за тока, който се разходва за единица наш депутатин - гениални измислители на закончета, които уреждат техните интереси.
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
психиатрите са безсилни,този случай иска кардинално решение
162
0
 
26
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ТОЗ МНОГО ЛЪЖЕ В ИСПАНИЯ ИТАЛИЯ ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ НЯМА ВИНЕТКИ ХЪРВАТСКА ИМН.ДР.ИМА БЕЗПЛАТНИ МАГИСТРАЛИ ЕЛА ЩЕ ТИ ПОКАЖА В ИСПАНИЯ,ИМА БЕЗПЛАТНИ ПЪТИЩА БЕЗ ВИНЕТКА,БЕЗ ФАРОВЕ И БЕЗ ДУПКИ БЕЗ КРЪПКИ ГЛАДКИ ПЪТИЩА КАТО СТЪКЛО И БЕЗПЛАТНИ ОБЯСНЕТЕ НА ТОЗ САМОЗАБРАВЕЛИЯ СЕ ПРЕСТЪПНИК И БАНДИТ...
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
просто да въведат тол такси и така ще има пари за поддръжка на магистралите. а онези по неоправените пътища да се освободят от данък мпс. този пишман комунизъм не може да продължава вечно - същото се отнася за здравните и социално осигуровки, не може едни да плащат хиляди левове, а накрая всичко да влиза в един кюп и по джобовете на политиците.
160
0
 
20
 
! Отговори
пак ли преди 8 години
Що се правите на не разбрали всички от това правителство?Направете магистралите с винетка,но не ме карайте да плащам по разбитите пътища между селата!И този с "Порше" има право на протест,защото обикновено такива имат фирма и тези 8лв ,ако плати на всички коли във фирмата стават не 8,а 1000.Така,че не ни баламосвайте ,колко сте социални!
159
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, а що не фанеш нашите пъстри съграждани да почнат да си плащат тока, водата, такса смет, д-к сгради, д-к мпс, здравни осигуровки, социални осигуровки, ддс и мита на конрабандните цигари и още много знайни и незнайни налози, които се плащат от белите гл.у.паци????