Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този колкото и да се натиска Цветанов не го иска за кандидат президент, така че ГЕРБ няма да го издигне. Обикновените членове не го искат.
402
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение дали признаваме Крим. Истината е, че може да избухне голяма война и Плевнелиев иска да предостави територията ни за нападение срещу Русия, за да я превърне от освободителка в агресор. Това всъщност искат и господарите му.
401
2
 
10
 
! Отговори
До 568 преди 8 години
Кога е имало референдум по въпроса за членството ни в НАТО и ЕС?И ако обичаш спазвай добрия тон.
400
8
 
1
 
! Отговори
патриот преди 8 години
НС трябва спешно да излезе с декларация по въпроса с неруския Крим...Утре Захарова от Кремъл ще подскача...ами за това и се плаща..ха.ха
399
1
 
7
 
! Отговори
Трет преди 8 години
До ***...защо ми изтрихте поста от сутринта в който питах, към коя висша НПО организация се е запътило лицето от снимката- ООН или в някоя по-наблизо в Европа? Всеки който е предал народа си се е облажил с висок пост там...като бившия външен министър Младенов...май на толкова ни оценяват като народ нашите мили управници- един дипломатически паспорт за мен, живот извън *** която ще оставя...да му мислят тия които остават. ГУД БАЙ!
398
3
 
4
 
! Отговори
42е преди 8 години
До патриотТе такива патриоти като теб ни предлагат *** демокрация- деградация и за нищо не питат собствения си народ дори и дали да членува в НАТО и ЕС.Иначе се кичите с гръмки имена, чуждопоклонници.
397
2
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
Хм , Плевнелиев български президент ли Е или американска марионетка ?
396
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПатриотОще един от някаква паралелна вселена , където всички обичат ЕС. Разберете- повръща ни се от тях.
395
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск"- това е мнението на 90% от българите.....другите 10 нямат Родина България
394
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама някой дали го пита дали признава или не референдума.Крим си стана Руски и точка.Между другото- държавата на окраинските *** е на челно място в света от 225 държави по големина на инфлацията по данни на ЦРУ - 50% е , а в Сирия е 30%.Е за това можеше да ги поздрави пастирката. Голям глад ги чака мелезите с помощта на ЕС.Може скоро юсамите окраинци да искат да се присъединят към Крим.
393
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Кипър? Един ме развесели, че триели дълбокомислените му тъпофилски вопли.Има политика и тя не е приоритет единствено на агресивната държава САЩ, която се стреми да налапа всичко.Нейната политика е причината за всичко лошо за хората навсякъде! Нейната демагогия за демокрация, която тя също я няма!Трябва да си луд да подариш на американците Крим-стратегически обект!Много ресурси има в Източна Украйна и много кръв е пролята там, за да се подари на разлигавеното дете на американски велможа.
392
5
 
2
 
! Отговори
ФИАТ преди 8 години
До 565 : Аз ще се се радвам Чечня да излезе от състава на РФ. Колкото по- малко ***, толкова по добре. Я ти кажи, ако пък Тексас реши да се отцепи с референдум от САЩ, как ще реагираш?
391
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен Крим България не трябва да признава Косова, а и суверенитета на всички държави бивша Югославия и СССР, включително самата Украйна.
390
4
 
14
 
! Отговори
Boikp преди 8 години
Ставаме за посмешище с този.
389
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bulgarinАко в България се проведе референдум дали го признаваме или не, отговора може да е и "да".
388
4
 
8
 
! Отговори
щщ преди 8 години
Този кой е та не признава референдума в крим.
387
7
 
7
 
! Отговори
bulgarin преди 8 години
Az go priznavam
386
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До долнияОрешарски беше с костинбродски мандат пидор горбатьий.
385
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя *** кога му изтича костинбродския мандат? Втори път Цецо няма да помага и сега се бори чичо Сам да го намести някъде на хубаво после.
384
21
 
10
 
! Отговори
Ало, Днес преди 8 години
Докога ще позволявате на руските агенти да тpият и блокират конентари в защита на президента на Република България? Вие руска медия ли сте или българска?