Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
4
 
12
 
! Отговори
Честен преди 8 години
Защо ми цвъкате минуси? А накарайте го да каже 5 / ПЕТ / страни в Европа и да познае кои са им столиците! Имайте малко от малко чувство за реалност. Та човечето е босо по редица ЕЛЕМЕНТАРНИ неща! Моля Ви се.
382
6
 
10
 
! Отговори
Честен преди 8 години
Защо се изчервявате от срам? Нали Вие допуснахте този полуобразован / разбирай МАЛОГРАМОТЕН / индивид да бъде натикан в президентския стол!
381
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората там сами си определят какво искат и кьде искат да бьдат,,,мнението Ви си го запазете за себе си, тьй като не сте гражданин на Крим,,, все едно някой чичо от сьседна махала да ми казва как да живея за да е удобно на някого си някьде,,,,срам ме е от Вашето недалновидно и извенете ,но май се разтопихте от нечия неадекватна хвалба по яВашия адрес,,,
380
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже,да идват най-сетне изборите! Омръзна ми да слушам глупости!Просто нямам думи.Да си отива най-сетне.Не сме имали такъв президент досега.
379
3
 
16
 
! Отговори
ДРЪН_ДРЪН преди 8 години
Предлагам на този умник да остане в страната 404. Ние ще се справим и без него. Писна ми да му слушам тъпите изказвания. Недоразумение,а не президент.
378
14
 
2
 
! Отговори
к а с к е т и преди 8 години
з л е ли ви е
377
1
 
24
 
! Отговори
----------- преди 8 години
Що се касае до Прецедента който изпълнява длъжноста президент на Бг, дългите коментари са излишни.Тази ам.., готова да защити интересите на всички други, но не и на интересите на Бг!
376
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво българският народ, както и всички цивилизовани западни държави остават твърдо против анексирането и никога няма да го признаят.Руския ялов диктатор не му остана много и Крим отново се връща към Украйна
375
5
 
12
 
! Отговори
----------- преди 8 години
Промитите мозъци не могат да направят разлика между русофилство и комунизъм-филство!Знаете ли коя е европеската страна и народа пострадъл най-много от комунизма?Именно!Русия!Така, че от 1991г. комунистите в Русия са вън от политическото управление на страната.Не бъркайте Русия със СССР.
374
3
 
10
 
! Отговори
Спас преди 8 години
С тия подкрепи, Гнидов всеки път отнема по 36 687 гласоподаватели от ГРОБ!!!! НЕКА ДА ГОВОРИ!!!!! НУЖЕН НИ Е!!!:))))
373
2
 
13
 
! Отговори
Спас преди 8 години
ОТКАКТО ГИ ПОДКРЕПЯ ЦИРКА..........................:"Украина стала страной с самым высоким уровнем инфляции в мире, заняв в общемировом рейтинге 225 место. "ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
372
3
 
18
 
! Отговори
БДЖ преди 8 години
*** като не презнава референдума за Крим, известно ли му е, че болшинството граждани не го признават него за президент на републиката?! Дори тези които тогава гласуваха за ГЕРБ и така го избраха, сега не го признавата за президент. Само американцте го използват за разни афери като тази, но както е добре известно , те и Осама го използваха за крактко, а после го подгониха.
371
15
 
5
 
! Отговори
Българин патриот преди 8 години
ако някой знае къде се помещават руските безродни *** да каже, че да им идем на гости!
370
6
 
19
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Защо говори в множествено число??? Цяла България подкрепя Руския Крим, само клоуна изказва противно мнение? Може би има предвид леля си???? Само тогава, множественото число е уместно!:) ...........,а Косово подкрепя ли? хаааааааааааааааа
369
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мей ЛиТи китаец ли си? Понаучил си български, но трябва още да се трудиш! Още си зле с езика. Дерзай,упорствай!До 536Ако много те напъва, пиши! Не е хубаво да задържаш смръд.ните в себе си. Но се подготви малко, да не ставаш смешен! Украинците ще се оправят - ще хванат да избесят фашистите си и всичко ще грейне! Ако не знаеш, украинци и руснаци са едно и също нещо! Когато Украйна се оправи, ти ще ги плюеш по същия начин както сега русите!
368
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевналиееееееееееееееев!!!!!!!
367
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** може да получи единствено награда за блюдолзец!!!! Защо говори от името на народа , не да препредава само заповедите на задокеанските си благодетели.
366
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците си взеха Крим където има предимно руснаци.Второ цялата източна част на Украйна където живеят пак предимно руснаци са извън контрола на режима в Киев.Трето на никой вече не му пука за хохлите от западна Украйна.нито на САЩ нито на Русия нито на ЕС който вече е удавен от терористи и постепенно загива и се ислямизира.Украинците бяха зарязани от всички и сега ще ядът хурката и ще плащат за тъпотиите си.
365
5
 
20
 
! Отговори
ha преди 8 години
А ПЪК НА РУСИЯ КОЛКО Й ДРЕМЕ ОТ ТВОЕТО НЕПРИЗНАВАНЕ....***
364
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 504 преди 8 години
Драги, въобще не съм бил под наркоза, това жалко създание не съм го избирал, не го признавам и се гнуся от него. Виждам, че голяма част от народа ни вече е на моето мнение и се радвам! Но се питам, ако един генерал, бивш кмет, заслужил огнеборец, д-р на науките, дважди премьер, крупен интелектуалец, суперхаризматична личност, строител, много скромен реши, че само президент не е бил, какво ще направи обърканият ни народец? А? Сърбинот казал: "Да му имам на бугаринот акъла, оня дека му иде после!