Ненчев обяснява: Не е било флотилия, група е било

Все пак потвърди, че България е отказала да участва
73
Ненчев обяснява: Не е било флотилия, група е било
Снимка: Булфото, архив

Във въпроса, отправен към мен от страна на румънския ми колега, се съдържаше "създаването на група", а не се коментираше флотилия, уточни министърът на отбраната Николай Ненчев по време на заседанието на парламентарната комисия по отбраната, където той беше изслушан от депутатите по казуса за т. нар. флотилия в Черно море, цитиран от БТА.

Още по темата

 
В този разговор думата флотилия не е присъствала и не е искано от нас подобно нещо, посочи Ненчев.

Получихме предложение от страна на Румъния да отправим общо искане между България, Румъния и Турция за засилването на позициите на НАТО в региона на Черно море, обясни министърът.

Ние не се съгласихме да приемем това, като настояхме, ако този разговор се води, да се води, като се включат експертите и политическите органи в максимално най-широк кръг на НАТО, посочи Ненчев.

По-късно пред журналисти той обясни, че ако изграждаме група, това означава, че имаме общи координирани действия, ако изграждаме флотилия, това означава, че има ръководство и това ръководство трябва да се поеме от една от страните.

Ненчев беше категоричен, че е имало координация на позицията между него, министъра на външните работи и премиера, и посочи, че всъщност е изразил същата позиция, която е изразил и премиерът.

Министърът на отбраната информира също, че се е свързал с президента Росен Плевнелиев преди срещата си с румънския министър, както и след нея, за да го информира за разговорите.

Освен това тези разговори не са били на четири очи, има протокол от тази среща и не бива да има каквото и да е съмнение за каквито и да са ангажименти по този въпрос, обясни министърът на отбраната.

Няма ангажименти, няма съгласие от наша страна разговорите да продължат в този формат, заяви той.

По-голямата част от тиражираното не отговаря на истината, каза още Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква група бе А В или Нулева
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не било компютри , а компоти .
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная тези политици,министри и депутати с какво мислят?Как е възможно да се решават такива сериозни въпроси без да се чуе мнението на народа?Така навремето Солом Паси реши, че трябва да сме в НАТО.Но защо,с какво ,кой ще плаща него не го интересува.Трябва да сме с американците и точка.А това че Америка е далеко ,царя е глух ,а Господ не иска на глупавите да помага никой не приема.Русия е наша съседка,никой не е казал че не трябва да отстояваме правата и интересите си но не така глупаво.Срамно!
26
0
 
13
 
! Отговори
Kelev преди 7 години
Ko stana - kupihte li lodkite? Gumeni li sa?!:-)
25
1
 
22
 
! Отговори
иликтутатъ преди 7 години
Публикувай "протокола" И подавай оставка ........ Или "твоят" главнокомандващ-президентЪ да се самооставкира.Ако "мислите" че така МОЖЕ да се управлява, значи изобщо не ставате.
24
4
 
13
 
! Отговори
PD преди 7 години
Какво е това без_умие, министъра на отбраната, да е с костюм. Срам за честа на пагона и клетвата да служиш на отечеството. И ако се мисли за нещо повече, от всички които с чест носят отличителни знаци на готовност, да се противопоставят на враговете на родината, скоро, ще се окаже че всред Българското войнство е г-н Никой. *** неден! Марш от службичката!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е отказала да участва защото няма с какво
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато вие си чукате клавиатюрите другарят с присаденият алаброс ще ви вкара във война с русия. Не си чукайте клавиатюрите ами да излезнеме по площадите и да искаме оставката на тези ши.ани селенжъри които се самоназначиха да ви управляват. В противен случай ще се сбъдне предсказанието на ванга за 1000 годишният мир и благоденствие след третата световна. А ще има мир и благоденствие защото няма да остане народ да си чукат клавиатюрите. Съвсем сериозно ви казвам. Помислете за децата и семействата
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, каква била работата ! Група. Група танцьори или певци ?
20
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 24Абе добре бе!! Моста към Крим може и да се строи/пълна лъжа/ ама защо има "снимки " на несъществуващ мост в нета??????? Мууууууууууууууууууууууууууууухахахахахахх! Смешни ***!!! Палячовци!
19
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Абе ко стана с моста до Крим бре???????? Оня, със "снимките" от "НАСА"???????? Ххахахахаххахахахахахахахахахахаахахахахахахахахаххаахахахахахааха!!!!!!!!!!11 смешнициииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии!!!
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Izvivat racete na NATO i ES.za da im otpusnat pari za novi zaemi.
17
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Черно море трябва за постоянно да влезе една от "авионосните" групи на САЩ. Включва атомен самолетоносач, подводници, крайцери и спомагателни кораби. САЩ имат "само" 14 такива групи. И на *** жална им мамичка.......
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Регата с награда ли ще организират румънците?
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е голям шemeт.
14
0
 
19
 
! Отговори
българина преди 7 години
Същия *** като шефа си. Няма значение в наименованието бе льо ман. Като има български военни кораби в група или флотилия това прави ли ги гумени лодки или платноходи? Ако е така пращайте 100 надувемки от лидер във всяка по един предател. На кравите и турците им е важно и да забъркат антируски тюрлюгювеч и най важното не на тяхна територия! На предателите децата да им умрът за коледа!
13
0
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
какви самопризнания само! браво, така се почва :)))
12
1
 
0
 
! Отговори
14 преди 7 години
до 12
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Всяка вечер рано се трупясваш от самогона. Не носиш на пиене и ставаш агресиван:))
10
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да влиза един американски самолетоносач в Черно море и всичко да си дойде на мястото....