Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!

Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем
Обновена: 18 мар 2020 08:46 | 18 мар 2020 08:42,
233
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Аз не се обявих за по-строги мерки, а за радикални. Вчера заявих, че сме в почти военно положение, но го казват и Макрон, каза го бившият ръководител на Френската национална здравна служба, безброй общественици. Това заяви главният прокурор на държавата Иван Гешев.

Още по темата

Той даде пример със Сърбия, която от вчера въведе вечерен час. 

"По същество трябва да разберем, че сме де факто във война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем", посочи Гешев пред "Нова тв".

Той посочи, че в случая работата на прокуратурата е в 2 насоки - да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани и противодействието на престъпността във всичките й форми. Гешев заяви, че в ситуацията на извънредно положение това включва специфични неща.
Обвинител номер 1 на държавата заяви, че ще се провеждат проверки в цялата страна за спекула и нарушения.

Главният прокурор посочи, че така подхождат почти всички държави в ЕС.

"Ние трябва да се подготвим за най-строгите мерки и ако не го направим ще се развият сценарии, подобни на тези в Италия и Испания", настоя Гешев.

Според него българската политическа класа мисли твърде много за политическите последствия и не разбират кризисната ситуация.

"Колкото повече мислят за политическите последствия, толкова по-бавна е подготовката за една предстояща криза, която няма как да ни подмине", заяви Гешев.

Той призова правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират веднага, а не след дни.

"Ситуацията се развива с часове, не с дни, така че отговорните политици и лица трябва да мислят адекватно и незабавно", настоя обвинител номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича и подражава на Цветанов от първите му гербаджийски години.Всъщност къде е Цвък? В новия си хотел в Златоград?Всички милиционери станаха хотелиери.Ама Богомил Бонев си има и нова яхта.А Гешефтаро има сам част от бензиностанция ,за сега.Та кой щял да бори спекулата ,че не разбрах?За един приятел питам.
189
2
 
9
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Преди половин година същия плешив милиционер твърдеше че няма да става главен прокурор.След месец се вкопчи в креслото на Цацаров , а малко по-късно скочи и прибра имането на Божков без съд и присъда ,като шумкарин.Вчера обясни че икономика не ни трябва ,защото цял живот е бил на държавна хранила.Хич не се сеща че парите в джоба му всъщност са от нашия джоб.Ама за апартамента на любовницата си дума не казва.А там си е жива спекулаАз на милиционерин не вярвам!А вие?
188
1
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Този трябва да докладва за заловените и осъдени корупционери по време на зивънредното положение! И само това!
187
0
 
14
 
! Отговори
Прост преди 4 години
Гешев не може да арестува вируса и да му пусне срс-та. Затова и не знае какво да прави. Би трябвало да предложи 10 КОНКРЕТНИ мерки и да вкара някой при Нено Димов, защото бездейни ръководители отавиха населението без защитни средства.
186
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човече, не сме в американски екшън.
185
0
 
19
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Чудя се , този човек главен секретар на МВР ли е , или прокурор !!!!!!!
184
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е луд за връзване
183
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз подкрепям една диктатура оглавена именно от Гешев. Крайно време е фемновете на БСП в този форум да отидат в затвора, а не да ми пишат по цял ден платени информации изфабрикувани в централата им на Позитано 20.
182
1
 
34
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Тоя се изживява като някакъв съвременен Лаврентий Берия-втори след Сталин,с надеждата да стане първи...
181
2
 
28
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Тоз полиран кух боздуган незнае ли,че водената от него прекаратура от 30г. води война срещу народа в интерес на световната мафия и капитал, прислугвана от нашите еничари...Местната нафия закриляна от боздугана води геноцид над народа-справка деиствията на правителство,парламент по отношение на медсестрите!Гешефф,вируса ще мине ама водите народа към гражданска война!Сега начело трябва да е армията с бели престилки от всеки ранг
180
0
 
8
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
То оцеляване вследствие масово опасно заболяване е едно, но когато прилагането на мерките за това оцеляване са в състояние да разрушат масово поминъка на хората, тогава какво ще става?! В Швеция и Англия отчитат опасността от такава много опасна вреда и провеждат стратегия на т. нар. "стадна имунизация" (herd immunisation), при което налагат по-слаби ограничения в общуването.
179
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само като му видиш физиономията можеш да прецениш колко му е акъла.
178
2
 
19
 
! Отговори
... преди 4 години
Тоя няма ли да го поръчват и да го гърмят вече че не мога да го гледам или пък короната да го хване
177
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли по-уместно прокуратурата да говори за делото Божков, или за случая с Маринела, или за ревизията на масовата приватизация, или за разни там други знакови акции, вместо да се занимава с епидемиологични проблеми, които със сигурност са работа на други специалисти?
176
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя иска всички да викат "Гешев, Гешев..." и ехото да повтаря "шеф, шеф... шеф".
175
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения проблем с коронавируса е, че няма белезници по мярка за него. Иначе досега Гешев щеше да му ги е щракнал и случая да е приключил.
174
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев още ли не е направил акция с качулки да арестува коронавируса?
173
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже прожекторите на медиите в момента са насочени към проблема с коронавируса, а Гешев неистово се стреми да е под светлината на медийните прожектори, той почва да говори за заразата. Прокурор-популист, помнете ми думата, че от делата му никое няма да завърши с присъда. Имаме си за главен прокурор въздух под налягане.
172
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята е доказала, че така е започвала диктатурата по света. Това е началото на края на "демокрацията", ако имаше въобще демокрация. По скоро олигархичен модел на управление отколкото демокрация.
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко добре се чувства ПОПУЛИСТА - Гешев в"действие"Хората в България са достатъчно разумни и отговорни в своите действия,всеки може да види това със собствените си очи! Да видим какво ще правим после?За пример Испания,която предприема безпрецедентни мерки в своята история да подпомогне със 200 милиарда Евро,което е близо 20% от БВП страната за справяне с извънредната криза! Мерките включват,подкрепа на компании,работници и самонаети лица засегнати от кризата!