Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!

Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем
Обновена: 18 мар 2020 08:46 | 18 мар 2020 08:42,
233
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Аз не се обявих за по-строги мерки, а за радикални. Вчера заявих, че сме в почти военно положение, но го казват и Макрон, каза го бившият ръководител на Френската национална здравна служба, безброй общественици. Това заяви главният прокурор на държавата Иван Гешев.

Още по темата

Той даде пример със Сърбия, която от вчера въведе вечерен час. 

"По същество трябва да разберем, че сме де факто във война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем", посочи Гешев пред "Нова тв".

Той посочи, че в случая работата на прокуратурата е в 2 насоки - да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани и противодействието на престъпността във всичките й форми. Гешев заяви, че в ситуацията на извънредно положение това включва специфични неща.
Обвинител номер 1 на държавата заяви, че ще се провеждат проверки в цялата страна за спекула и нарушения.

Главният прокурор посочи, че така подхождат почти всички държави в ЕС.

"Ние трябва да се подготвим за най-строгите мерки и ако не го направим ще се развият сценарии, подобни на тези в Италия и Испания", настоя Гешев.

Според него българската политическа класа мисли твърде много за политическите последствия и не разбират кризисната ситуация.

"Колкото повече мислят за политическите последствия, толкова по-бавна е подготовката за една предстояща криза, която няма как да ни подмине", заяви Гешев.

Той призова правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират веднага, а не след дни.

"Ситуацията се развива с часове, не с дни, така че отговорните политици и лица трябва да мислят адекватно и незабавно", настоя обвинител номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз подкрепям напълно Гешев, мисля той има основание да отстрани борисов и радев и да поеме управлението с твърда ръка и да сложи ред писнами
169
3
 
6
 
! Отговори
Каскетофф преди 4 години
Ко? Не! Сложиха те да удряш другари по поръчка, не си надхвърляй правомощията.
168
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 4 години
Нещо не разбирате - няма значение дали Гешев е прав или не. Този човек се домогва до това да управлява държавата. България е парламентарна а не прокурорска република. Има кой да каже кои град да се карантинира и кога. Има кой да каже какви мерки да се вземат.
167
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е прав но за съжаление управляват корумпираните страхливци от герб, първата им грижа бяха да защитят олигарсите а на хората които работят им се изпюха в лицето.
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Война за здравето на българските граждани? Симулациите показват между 1000 и 20 000 жертви 60+ годишни, без никакви мерки. Ами ние годишно даваме 600+ жертви на пътя, 5000+ от рак, 8000+ от инфаркти А там война не водим?
165
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво мрънкате, бе!Лигьовци.Абсолютно е прав човека.Вчера Италия за пръв път установи задържане на разпространението. И смятат, че това е заради драконовските мерки, които са взели. Смятат, че тия мерки са закъснели 10 дена.
164
3
 
2
 
! Отговори
ехххххх преди 4 години
той *** като какъв се изявява той си има съвсем друга работа тука секи прай това от което най неразбира ,тиквата тоя професори в коремнта облас макар и супер добъ ни дават съвети за вирусни инфекци а не хора учили с години с дипломи оставени без мнение тцтцтц еи писна ми по 5 пати тея индивиди да ги гледам по сутрините по нощите да се прават на батман
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
видяла жабата...
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани...Тогава цялото правителство в ареста или има друго решение?Кой е този главнокомандуващ?
161
12
 
3
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
Прав е Гешев.Извънредните ситуации,изискват строги мерки.Правителството да отдели няколко милиона,за да бъдат постегнати стари,отдалечени казарми.Бъдат снабдени с войнишки легла и одеяла от резерва.Да бъдат оградени с телена мрежа,поставени инфраред камери,датчици за движение по периметъра.На ъглите кули с инфраред прицели,прожектори синхронно свързана с тях РПК.Пропускане само на лекарски екипи със специално защитно облекло.След 45 дни и съответният тест,тези,които са здрави се освобождават.
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче войната не е само за здравето, ами и за икономиката на държавата.. Това са две противоречиви понятия..
159
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е болен. Средната възраст на умрелите в Италия е 81 ( осемдесет и една) години.За какво си говорим? И имат по 2-3-4 основни заболявания.
158
0
 
13
 
! Отговори
...... преди 4 години
Тоя да си гледа работата какво се обажда за теми много много далечни от пилешкия му мозък.
157
7
 
1
 
! Отговори
hj преди 4 години
Пазетее се. Винтернет е пълно с руски *** които пускат фалшиви новини и лъжи за вируса. Пазете здравето си
156
0
 
8
 
! Отговори
Старшина Страшников преди 4 години
До ОНЗИНай-вероятно е бил в казарма само по-документи, знам за такива случай.
155
0
 
13
 
! Отговори
Гешо Гешов-Гешистия преди 4 години
Този много иска, а всъщност малко разбира.
154
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскета да вземе да се гръмне и така ще ни спаси от своята безгранична тъпота.
153
1
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
ТВЪРДЕ НЕДЕФИНИТИВНО !?!?!? ТОЗИ ДАЛИ Е БИЛ В КАЗАРМАТА !?!?!?
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Айнщайн е бил за създаване на атомната бомба,а после станал пръв борец за ядрено разоръжаване.
151
1
 
22
 
! Отговори
Дет са вика преди 4 години
Ако кризата се управлява с репресии,това си е чиста диктатура,ура,ура..Главният се е взел много насериозно и си превишава фенкциите.