Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава

Той обясни, че е дълбоко потресен от случилото се преди седмица
13 сеп 2020 10:38, Петя Славова
430
Плевнелиев: Радев отказва да играе ролята на държавен глава
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 254 Излиза ,че в ГЕРБ е пълно с руски *** Кой се застъпи за РП , като се разбра ,че Бойко го отсвирва за втори мандат 5 години му слугува , а накрая го захвърли като ненужна вещ
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе 276Ами то самото ТВОЕ изказване доказва, че Я ИМА!!!!
215
5
 
12
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
БИЛ ДЪЛБОКО ПОТРЕСЕН?-ДА ПИТА ДАЛИ НЕ СА ГО ИСПУЩИЛИ НА ГЛАВАТА ПРИ РАЖДАНЕТО.-ДО ДНЕС-НЕ ГО ДАВАЙТЕ ТОЕ БЕ-ОРТИКАРИИ ПОЛУЧАВАМ КАТ ГО ВИДА.-БОКО МОЖЕ ДА СИ ГО ТРЪЛЯ ПО УШИТЕ.
214
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи, това чу-че-ло още ли се появява пред прилични хора????
213
10
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Анонимен 272Нито има фашисти, нито има хунта в България, това е една измишльотина намислена или в Дубай или в Русия, която повтаряте като папагали.
212
4
 
8
 
! Отговори
До 273 преди 3 години
Нещо се разниса доста неприятна миризма на тоалетна та виж да си си оклепал розовите прашки
211
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернативи има и идеи има. Те бяха казани много пъти. Например премахване на корумпираната фашистка хунта ГЕРБ от властта и нормализиране на ситуацията в политическия живот на държавата. Заради корупцията на ГЕРБ вече ни се смеят навсякъде в ЕС и скоро ще изместим Беларус от информационните хроники. Президентът има право да иска оставката на правителството, точно както Плевнелиев искаше оставката на Орешарски. Даже той я поиска по-бързо и за далеч по-малки провинения. Абсолютен лицемер.
210
10
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Роско безгръбначното, сол *** на Прокопиев и агнешките главички. Скрий се. Комсомолски активист , прислужващ на БКП.
209
2
 
11
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До ПроСоТоКакво друго може да се каже освен едно пожелание, в следващия ти половин век да ти дойде акъла в главата!
208
8
 
18
 
! Отговори
Немско чехълче преди 3 години
Чехлю Плевнев се напъва за интервюта щото оная люта синюптичка сигурно денонощно му пили на главата за ново пръстенче ... и почивка на Малдивите ... и кожухче за зимата ... Абе, какво стана с Плевневските уверения че Фолксваген идва в България . Той нали беше някакъв голям бизнес клечо в Германия и казваше че имал много връзки ? Що тъй не го иб*ават и за суха джанка германските му колеги ?
207
5
 
17
 
! Отговори
От този ум преди 3 години
Докато беше президент дори и жена му не го слушаше,а сега дава ум...
206
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнята блееше като овца ,но в сравнение с хвърчилото е като незаменим.
205
3
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Ямболски ЦървулПоредния влюбен в Радев, любовта не признава граници и полове!
204
11
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тези, които критикуват с обиди и цинизми са точно такива като вдъхновителя си Радев, прости и глупави. Не слушат какво се говори, а са верни на опорките зададени от кукловодите в Дубай и Русия!
203
6
 
13
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
До 258 РАДЕФФ еРадев е човека,на който трябва да му издигнем една голяма страница в новата българска история! А такива като теб,които са платени малки човечета-историята ги забравя бързо.
202
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е единствения български президент който имаше смелоста да разкрие истината за Русия и затова сега се мъчат да го очернят толкова. Руснаците мобилизираха троловете си срещу него.
201
11
 
6
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
Преди този съединител на скоростна кутия с двигател..а не СЪЕДИНИТЕЛ НА НАРОДА....имахме Първаков...приятел с Бойко,преди това -един КОН,който цвилеше пред американското посолство.И те му дават сено.Преди това -една ЖАБА!
200
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е един природно интелигентен човек, който много точно анализира събитията.Изказванията му са винаги интересни, с много факти, а не скучни, като за партийно събрание както се изказва Радев.
199
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим БКП или БСП са терористични партии. Няма друг случай в Европа партия да избива невинни хора в църкви. По просто казано в последно време БСП уби собствения си Премиер Андрей Луканов. Това е достатъчно доказателство за каква партия говорим.
198
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 247Пишеш "сбит МиГ 29 в Ливии" и четеш. Руски знаеш.