Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България

Президентът обясни, че са необходими превантивни действия
4 мар 2022 18:49, Петя Славова
95
Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България
Снимка: БГНЕС


Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция, предаде БГНЕС.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, бяха сред акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Защо така не се грижехте за жителите на Донбас,и българите,когато укропитеците пуснаха закон за ограничаване използването на роден език,за сметка на измисления "украински",или така ви бяха наредили задокеанските господари?
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчето дебне от храстите във всяка новина, и в коментарите под нея от платените *** на Севи приятелката на Каскета
78
4
 
4
 
! Отговори
Филмари преди 2 години
Абе кой ви знае, че съществувате бе?
77
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев събра кабинета: Говорих с Путин. Няма пряка военна заплаха за България.
76
8
 
7
 
! Отговори
Радев е пътник преди 2 години
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
75
7
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Воят на мутpите от ГЕРБ против Радев и сегашните управляващи, е музика в ушите ни. Щом мутpите вият, значи нещата вървят към подобрение.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев имаше ли право на трети мандат, че само той става за президент на България?!
73
3
 
2
 
! Отговори
Антипутиноид преди 2 години
Няма да ви псувам путинописунокядеци, вие сте нещастни и жалки като вашия идол и колелото се е завъртяло, ще отговарят всички за престъпления и нарушения. Явно си мислете, че само на Путин закона ще важи, но сте д грешка, БУМЕРАНГ!
72
2
 
8
 
! Отговори
Руска поодлога преди 2 години
Няма лъжа. Радев беше на живо. На живо каза КРИМ Е РУСКИ.
71
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
референдум за излизане или оставане в нато и ес сега видяхте ли каквопредставлява проекта 3 морета пътища по които да пътуват танкове сега са наплатформи от балтииско море до бяло море този проект трябва да отпадне и дане се заблуждават хората
70
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
ЗАПЛАХА,ЯВНО,НЯМА,ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ ЗАПЛАХАТА СИ ТИ!КАКВО ПРАВИМ,ОТ ТУК НАТАТЪК?НАПРАВО КАЗАНО-КАБИНЕТЪТ,ПИШИ ГО БЕГАЛ,МОЖЕ И ЗА УКРАЙНА!ТЕБ,НЯКАК СИ ЩЕ ТЕ ИЗТЪРПИМ!САМО ДА НЕ ДОЙДЕ ПУТИН,С ГОЛЯМАТА НОЖИЦА!ГЛЕДАЙ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА,КАКВО ЩЕ СТАВА В УКРАЙНА И МОЖЕ ДА СИ ЛЯГАШ!ОКОНЧАТЕЛНО!ТРАЙНО!ПУТИН,РАЗКАТАВА ФАМИЛИЯТА НА,КРАДЦИ,ЛЪЖЦИ И НА РЕД ДРУГИ,КАТО ТЕБ НА БАЛКАНИТЕ!ЕВРОПА ЩЕ ПОЧАКА,АМА МАЛКО!ПЪК ТО,ЗИМАТА ЩЕ Я ИМА И ПРЕЗ МАРТ!НЕ СЛУЧИ И НА ВРЕМЕ!НЕ СЛУЧИ И НА ОТГОВОРНИ ДРУГАРИ ОТ ВЪН!!!
69
4
 
5
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 2 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
68
2
 
3
 
! Отговори
Кой преди 2 години
Вярва на Путин и Радев? И на Янев. И на доган сокол? Трябва да искаме нашето небе да защитава Ердоган, само той не се церемони с путинистан
67
6
 
2
 
! Отговори
Изход преди 2 години
Иво Инджев президент!
66
3
 
3
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Защо питам Аз, кому фашисткото правителство на Крадеф и Краднелия водено от Киретата, се канят да изплащат на червените близки до власта хотилиери по 40лв. разкладка на ден на бежанец, а за българския пенсионер по 10лв. Това лие е безвъзмезната помощ на кому фашистите, към изстрадалия украински народ. Путин ги изселва с война, а кому олигарсите тук печелят от тяхното нещастие, платено с данъците на народа ни...
65
3
 
4
 
! Отговори
Онуфри преди 2 години
Нищо, кабинетът ще създаде, ако няма!
64
4
 
2
 
! Отговори
РадеФ преди 2 години
Зеленски също така мислеше, но той като теб не наведе глава да му олузят юлара за разлика от теб
63
1
 
7
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Радев е за малко тук няма да царува вечно
62
2
 
12
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Мизерия , всекидневно растящи цениПартията на -радев ни закопа
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен.За сакво освобождение от Америка говориш бе зървул,влизал ли скоро в магазин и на бензиностанция.Заплати Български-цини Американски.Що се отнася до образованието:когато си *** и на луната да отидеш да учиш -пак ще си останиш ***.