Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"

Продъжавате да предлагате на българския народ философията "постна пица"
Обновена: 21 юни 2022 12:39 | 21 юни 2022 12:33, Нели Христова
331
Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"
Снимка: БГНЕС

Колеги, трябваше да изберете нещо друго, не икономическата политика. Така се обърна вицепремиерът Асен Василев към ГЕРБ в дебата по вота на недоверие, който тече в момента. Нарече мотивите нескопосани.

Напомни на предшественика си финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев, който в началото на дебата изчете мотивите за исканото недоверие, че дефицитът ни е сред най-ниските в Европа

 При 55% ръст на цените на горивата и 3 пъти на тези на газа - и двете ги внасяме, няма как да не нарасне вносът. Но добрата новина е, че износът расте с 20% във всички стокови групи, и то ако махнем ефекта на инфлацията. Общо 27,5% е общият ръст към трети страни, посочи Василев. Расте износът, но не по опорката ви - износът на оръжие растял, а в абсолютно всички сфери на икономиката, обяви той и изреди данните по сектори

30 млрд. 462 млн. лева е дългът на България към момента и той е намален. Ако е "заробващ", както обявихте, г-н Ананниев, значи вие сте заробили държавата. Но той не е най-заробващ, а 3-ият най-нисък като дял от БВП - 25% при праг 60% по Маастрихтските критерии. Германия има над 100% дълг към БВП, и тя ли е заробена, попита финансовият министър.

Ниският ни дълг е в резултат на политиката, провеждана през последните години у нас, но това не трябва да е за сметка на обедняването на хората. Кражбите и  подържавето на ниски параметри доведоха до там да заварим милион и половина пенсионери под линията на бедност. Вече не са, обяви вицепремиерът.

Още по темата
Продъжавате да предлагате на българсикя народ философията "постна пица", ние предлагаме по-балансирана. Вашата икономическа философия е: да го духат беднит.  Международните инвеститори казват, че продължават да очакват умерено увеличаване на растежа, цитира той анализите при потвърждаването на кредитния рейтинг на България от последните дни. Поощряват се мерките за бедните и се прогнозира оставане на държавния ни дълг на много ниско ниво. Никой не е притеснен, обобщи Асен Василев.

Запазихме въглищната си индустрия и махнахме от Плана за възстановяване газовата централа, затова ни дават за пример държави като Германия, заяви още той.

Инвестициите по данни на БНБ са се качили 3 пъти и половина спрямо миналата година, спрете да лъжете хора, призова финансовият министър. Спрямо 2018-а пък са се качили малко над 15 пъти. посочи данните за всяка от годините на предишното управление и сегашните цифри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мога да ви кажа, че преди тези двамата да дойдат на власт. Асенчо и Кирчо - двете дечица, хляба не беше 3лв. 90ст. 1 брой, а сега 1 брой 1,50лв И Бойко не беше цвете за мирисане. Но той поне не вдигаше цените. А, сега цените са направо гигантски. И не ми дислаикваите коментара, защото съм напълно прав. Кога ГЕРБ са вдигали цените на малкият човек, че си беше пак скъпичко, беше си, но това от страна на тез двамата скрофара - Дюнер 6,10лв Голям, а малкият 3,40лв. Няма да стигне място, иначе....
255
3
 
6
 
! Отговори
До Опуленият преди 1 година
А вашата икономическа философия каква е ? От както ГЕРБ не са на власт какво точно полезно сътворихте за народа ? Освен че съсипахте и това което работеше. Колко километра магистрали построихте ? И колко пътища ремонтирахте ? Бойко направи по една голяма спортна зала във всички големи градове в България. Вие какво построихте ? Попитайте хилядите хора останали без работа. Сега по добре ли живеят от преди година ?
254
11
 
10
 
! Отговори
точ1но така преди 1 година
Абсолютни факти,колкото и да се напъвате с промитите си мозъци,на ГЕРБ политиката беше точно това... за 12г ни научиха че можем да ядем асфалт от магистралите и да д*хаме само.....
253
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен премиер.Той е най-подготвен и необременен . Киро е пълен въздух спрямо Асен.
252
9
 
13
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Василев каза това, което казват всички и е прав. Просто го каза на разговорен език, вместо завоалирано. Но, това не е болка за умиране. Деса Атанасова и Копейкин, плюс Биков и сие, говорят много по-цинично и грозно в Парламента!
251
9
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Асене, не така. Не бива така да се говори на официално място като НС. Разбрахме, че си пасивен, но не може да употребяваш такива изрази публично. И между пасивните е имало велики личности - Алън Тюринг например. Също нашият Георги Парцалев. Не можеш да му се намажеш на малкия пръст по популярност. Не знам ти самият духаш ли, това вече си е само твоя работа, но трябва да внимаваш какви изрази употребяваш.
250
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато наистина народа е беден благодарение управлението на ТИКВАТА И ГРОБ. Ще се наложи наистина да духат.
249
11
 
15
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Ти Василев ,Кирчо за беден ли го имаш та му "духаш" постоянно!
248
10
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Айде Асане, дърпай коня! Довечера ще викаш Уво!!! :))))))))))))))))))))))))))))))
247
5
 
6
 
! Отговори
Фидан преди 1 година
И Сяко речи? Че шаго дъхаме пак за без пари?
246
5
 
8
 
! Отговори
Майнатайм преди 1 година
Тъй е . И вашата философиЯ същата. Който и да изберем го дуаме се по бедни
245
5
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Значи Стан Лаурел и Оливър Харди да ни управляваха, по-добре щеше да бъде!
244
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да годухат Киро просто и Асен фалита. Извинявам се за грубия израз. Изнасилвате държавата, парламентаризма, погазихте законите, станахте още по-самодоволни и арогантни, обрекохте ни на бедност. Искате да печелите, само вие, вместо принодената стойност от горивата да отива за пенсии и заплати, здравеопазване, образование, пътища. Десетки хиляди блокирани пенсии за неплатени сметки. Отказвате да платите на пътните строители. Печелят само ваши фирми, които работят за чужди партньори и офшорки.
243
23
 
21
 
! Отговори
СССР преди 1 година
ПРАВ СИ ,ТИЯ ГЕРБАВИТЕ ЗА 12 ГОДИНИ ИЗГОНИХА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ.
242
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде обратно откъдето дойдохте!
241
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
270 Целокупният народ най-после, утре ще измете от парламента ментетата с дипломи и ще си отдъхне.
240
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го духат герберастите,за да може най-после целокупния народ да добрува.
239
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо нещо се размечта:)))))))))
238
9
 
16
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Циничните изрази в поведение в парламента отдавна минаха и законовата норма и морална граница, явно вече само така се разбират помежду си депутатите а това е много позорно и плашещо. Но горчивата истина е че мутренски управляваните партии като Герб, ДПС,ИТН,Възраждане,които под строй и диктаторите си някои дори противозаконно и анти-български от външни диктатори като ДПС от Турция и Възраждане от Русия не само не ги е грижа за бедните,а действат умишлено за ограбване и унищожение на бг народ!
237
0
 
2
 
! Отговори
Digger преди 1 година
До ГериТоТи даже не знаеш колко си права!!!