Радев ще забави поне до сряда връчването на мандата на ГЕРБ

Президентът отива на посещение в Черна гора
10 юли 2022 15:57, Нели Христова
26
Радев ще забави поне до сряда връчването на мандата на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заминава на посещение в Черна гора по покана на държавния глава на Балканската държава Мило Джуканович, съобщиха от президентството. Посещението на Радев ще бъде на  11 и 12 юли като той ще се върне в София в сряда късне вечерта.

По този начин Радев ще забави и връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ поне до сряда. Партията на Бойко Борисов вече обяви, че веднага ще върне мандата неизпълнен, защото иска максимално бързо да има предсрочни парламентарни избори.

Радев обаче иска да остави време на сегашния парламент преди да назначи служебен кабинет.

"Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, а осъзнатият национален интерес е на първо място. Очаквам от правителството да разработи и да подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства“, каза Радев в петък при връщането на неизпълнение мандат за правителство с премиер Асен Василев.

В Черна гора българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от черногорския си колега в президентския дворец в историческата столица Цетине. Двамата ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение.

В Черна гора българският държавен глава ще разговаря и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г." – съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора, която представя исторически документи за двустранните отношения.

По време на официалното си посещение в Черна гора президентът Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата му Десислава Радева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Излишно е да се тупка топката.Да насрочва изборите.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се натиснат/напазаруват още депутати за третия мандат. Затова Радев спешно пое зад граница.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 $И за да не ходим зимата..." И зимата ще ходим на избори - споко, и пролетта също - на Чорапа му хареса да е началник на ялови служебни кривителства и после да си ги назначава за уж "редовни".
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига протака бе чорап. Ясно е,че избори ще има. После им 2-3 месеца подготовка за тях. И за да не ходим зимата трябва максимално бързо да се случат нещата
20
13
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз мисля, че в случая постъпва правилно. Не бива изборите да са септември. Това значи предизборна кампания през юли и през август. Дори скандинавските държави не правят предизборни кампании през юли и през август. После - нека все пак парламентът да поработи, да се приемат най-важните неща. Депутатите да свършат нещо, не само да се шматкат в кулоарите и да се пъчат пред журналистите.
19
9
 
19
 
! Отговори
toti преди 1 година
Радевввввв...страхуваш се от нещо,но ще се разбере !!!
18
17
 
7
 
! Отговори
ама молЪ ви сЪ преди 1 година
Няма смисъл от мандат за герП, некадърни са!
17
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ ЗАБАВЯ НЕИЗБЕЖНОТО! ГЕРБ ЩЕ МУ НАВРЕ ЮМРУКА В ГЗ.
16
4
 
18
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Стига сте се мотали бре политици, само губите времето на хората! Да ходим на избори, това е решението и българите да се размърдаме и да гласуваме с главите си, че гладна зима иде!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ТАКА, ОПРАВЯЙ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЧЕРНА ГОРА, НАЛИ РАБОТИМ ЗА РСМ И УКРАЙНА, ПЪК БГ КУЧЕТА Я ЯЛИ...
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удължава агонията, давайте избори, стига сте се правили на интересни.
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунист Фигурантов ще замаже всичко колкото се може повече!! Мръсен пингвин.
12
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко нищо не даде на хората за 12 години!Нищо!Богатите по богати,а бедните духат супата!Банкянски хитрец и крадец!
11
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ на бунището!Само мамят наивниците и не може да има промяна!Долу мафията ГЕРБ,ДПС и ИТН!Това са антисоциални партии!Само грабят чрез фирмите си!
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и Радев дава още дни управление на Киро. То е ясно, че и двата имат една задача. После ще даде мандата на БСП и те да удължат агонията с още една седмица и Кирчо получи цял месец управление в оставка да върши глупости.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там му е силата,всичко това се случва благодарение на всички тези хрантутници който той ни ги натресе
8
6
 
13
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Айде въртете ги тия мандати по-бързо, че да ги разкарваме ДБ на следващите избори и да смъкнем ПП под 10%. Тогава ще видят те евроатлантически ценности.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6, абсолютно, все пак Буркина Фасо означава страната на гордите мъже и бяха с предимство на линията. Иначе трябваше първо звъннат на БУЛ
6
3
 
4
 
! Отговори
Гана на Балканите преди 1 година
До Нострадамус Не са говорили до 3 през ноща, а са чакали просто да им се обадят в рамките на края на работния ден на Департамента, след като са наредили правитеслтвото на Буркина-Фасо, все пак се кара по азбучен ред.
5
9
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тиквата неще мандат да го дава на Д упесе Мустафата премиер :)))