Разследвания за корупция сред политици, Демерджиев: Ще има изненади

Част от производствата са под наблюдението на Европейската прокуратура
Обновена: 5 мар 2023 15:16 | 5 мар 2023 14:15, Камелия Цветанова
142
Разследвания за корупция сред политици,  Демерджиев: Ще има изненади
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази графа. Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата

"Има разследвания за некачествено строителство на пътища и ще има, тези проверки ще продължат. ... Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява, е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".

"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за проверки и производства, които вървят по реда на НПК. Нека да се разграничават нещата. Знаем как да действаме и ще спазим закона. ... Нарушенията са много и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушения съставляват престъпления и там, където има такива, те да бъдат внесени в прокуратурата, за да може да бъде повдигнато обвинение и да внесе обвинителни актове в съда", каза той.

В предаването "Неделя 150" Иван Демерджиев коментира и започналата предизборна кампания за вота на 2-ри април.

"Хартиената бюлетина вдигна интересът на лицата, които купуват гласове. ... Има първите производства, които са образувани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати", посочи министърът.

Служебният министър на вътрешните работи съобщи, че мигрантският натиск е увеличен с 40% спрямо същия период на миналата година, "а миналата беше рекордна с три пъти по-висок натиск спрямо предходните години".

"Натискът се засилва по отношение на цяла Европа. На изключително изпитание са подложени Гърция и Италия. Европейската комисия предприема мерки и радостно е, че България е във фокуса на тези мерки. Предстои да се реализира съвместен проект, въпрос на седмици е да започне неговото изпълнение, касае се за техническо обезпечаване на 110 км, които не са обезпечени по никакъв начин в рамките на 10 години натиск. Касае се връщането на щатовете на Гранична полиция, които бяха намалени с 2000 през тези 10 години, докато мигрантският натиск нараства", каза той.

Демерджиев съобщи, че вече 453 щата са били възстановени с наличен ресурс на МВР, от тях 63-ма служители вече са обучени и работят в структурата на Гранична полиция.

Какво още каза Демерджиев за трафика на мигранти вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
И това от устата на "а бях точен с парите"?!?!?!? АРЕ УЛЕВО КОСТЕНУРКА!
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нивото на българите е ниско под средното, какво е виновен Орбан? Не знаеш какво точно прави, но си дочул, че има пропагандата срещу него и повтаряш като папагал.
105
1
 
0
 
! Отговори
Тоз пък! преди 1 година
До Анонимен В същото време малоу мници в България гледат на Орбан като на модел за подражание. Който иска, да се обижда. Имаме претенции, че живеем в цивилизована страна в 21-ви век, а се държим като талибани.
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виктор Орбан заявява, че европа трябва да има нато без сащ, и не трябва да бъде въвличана в руско-украинския конфликт. Просто и ясно.
103
2
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Празни приказки на кухи хора. Които мислят, че и другите са кухи. Не, не сме.
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питам за онези пари които получи от Русия за да лобира за Крим." -- В момента във великобритания, франция и германия текат масови протести за спиране на всякакви военни доставки за украйна. Във вашингтон също, австралия също. Всякакви американски санкции са незаконни, те не са на ООН. А какво стана на срещата на г20 в индия?
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненадата е че няма изненада. Много приказки и НИЩО!!Чорапа се е разбрал със Сараите. Изненада НЯМА!!
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Румъния освен политиците, има 60 съдии и прокурори осъдени за корупция и около 2000 чиновници. Кога ще ги стигнем румънците?
99
3
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия." Ти да видиш, архитект води досъдебни производства.??? Служебния съвсем се е объркал!?!?!?
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е изненада ако са извън партиите ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН.
97
1
 
7
 
! Отговори
Kk преди 1 година
А дали и Румен Гечев ще си го получи за корупция? Питам за онези пари които получи от Русия за да лобира за Крим.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте тръгнали с вашия борисов и с неговия циментиран главен прокурор ? Къде ? Назад към миналото ?
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Румъния имало около 80-тина осъдени и вкарани в затвор политици. А в България има само една, даже може вече да са я помилвали и пуснали. Представете си качеството и изобщо смисъла на "работата" на българския и румънския съд. Даже декември арестуваха Андрю Тейт -- англо-американски бизнесмен (управлява около $300 млн), който живее в Румъния и го разследват. Елон Мъск заявява, че ако не го пуснат, сам щял да отиде в Румъния да направи нещо, което сам не знаел какво е. Ха-ха, хи-хи !
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"а вие ги качвате в парламента?!?" -- кого имате пред вид под "вие" ? Защото е ясно кои сте вие.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тия разследвания нищо нема да се получи , пак нема да има осъдени с ефективни присъди.Това е България и българското правосъдие.
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На американската агентура й се привижда червен цвят и на сън.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокопиевите , нексовците кога ще ги арестувате. Уж Интерпол ги търси а вие ги качвате в парламента?!?
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един американец стои под логото на макдоналдс, на което пише: макдоналдс наема за $12 на час. И коментира: проблемът е, че в жилищните сгради наоколо и посочва големи сгради по на 15-на етажа, наемите са $3000 на месец. Ако българите си мислят, че ще изберат борисов и той ще реши проблема с цените в българските магазини -- по-добре да не ходят на избори, нещата ще се влошат.
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червената пропаганда не спира, всеки ден констатират нарушения, кражби, измами - а аз да ви питам колко хора са обвинени, осъдени, глобени и наказани, като краен ефект имаме ли ремонтирани пътища, спад на цените, подобряване на качеството на живот - АМИ НЕ, НИКАКЪВ ШАНС, закривай!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"защо хранителни продукти поскъпнаха 50%" -- колцина сте, които още не сте разбрали защо ? 2014 година в украйна американските служби направиха преврат и свалиха законно избрано правителство -- и това е само едно домино от цяла поредица други подобни деяния. Тези домина сега падат едно върху друго.